Transport drogowy: ciężarówki, nadwozia, przyczepy, naczepy i ich przebudowy
Śro, 31.01.2007, 16:04
tylko się nie obraź: śmierdzące samochody, śmierdzący temat.
U mnie w okolicy czasem jeĹĽdĹĽÄ…. jak mi siÄ™ uda to porobiÄ™ fotki
Śro, 31.01.2007, 16:17
Eee, to jest gĂłwno, nie robota
Śro, 31.01.2007, 19:03
kurde te TATRY szambiarki to chyba do wozenia gĂłwna na bagna

szczegĂłlnie ta 8x8
Śro, 31.01.2007, 19:58
Ja tam wole określenie szambowóz!!
Te Meski i Many to sÄ… fury , tylko szkoda ze takÄ… robote majÄ…!!
Zeby u mnie takie były!! Jak narazie jest to jelcz!!
Śro, 31.01.2007, 21:06
Ja wiem, ĹĽe to inna bajka ale
takiego to ja bym sobie odremontował, dokładnie wymył wnętrze

i piwo woził bo mi się okrutnie podoba

zresztą te "tatrzańskie" też
Śro, 31.01.2007, 21:56
motocykl jest najlepszy
a ciekawe czy ma dziure w siodelku zeby nie mosial sie zatrzymywac jak mu sie cos zachce
Czw, 01.02.2007, 13:53
No nie wiem czy ten pomysł z wożeniem piwa w tej beczce jest dobry

Ja napewno bym się nie napił jeśli znałbym poprzednie przeznaczenie pojazdu - nawet jeśli byś to dobrze wymył. Ale ogólnie taka zabytkowa ciężaróweczka to fajny sprzęcik - ale może tylko jako ciekawostka zostawić beczkę i nic już w niej nie wozić
A tak ogólnie odnośnie tematu to hmmm.... śmierdząca sprawa

Ale temat nawet ciekawy - widze duĹĽo pojazdĂłw z Czech. Nazwa "Hovnocucy" miaĹĽdzy
Czw, 01.02.2007, 23:26
Świetny temat, świetny zestaw zdjęć.
Czw, 01.02.2007, 23:30
Ursus napisał(a):Ja napewno bym siÄ™ nie napiĹ‚ jeĹ›li znaĹ‚bym poprzednie przeznaczenie pojazdu - nawet jeĹ›li byĹ› to dobrze wymyĹ‚.
Pewnego poranka, gdy obudzisz się ze starym przyjacielem panem Kacem, stwierdzisz, że ta teoria nie ma sensu i chętnie byś piwa z takiego "nalewaka" skosztował
Pią, 02.02.2007, 15:49
Ice napisał(a):Ursus napisał(a):Ja napewno bym siÄ™ nie napiĹ‚ jeĹ›li znaĹ‚bym poprzednie przeznaczenie pojazdu - nawet jeĹ›li byĹ› to dobrze wymyĹ‚.
Pewnego poranka, gdy obudzisz się ze starym przyjacielem panem Kacem, stwierdzisz, że ta teoria nie ma sensu i chętnie byś piwa z takiego "nalewaka" skosztował

Ten argument do mnie przemawia
Sob, 03.02.2007, 20:50
hmm chciałbym zauważyć że co najmniej kilka z tych pojazdów jest do gospodarki WODNEJ a nie gównianej.. te niektóre MAN'y są do wypompowywania wody ze studzienek, TATRA trzyosiowa jest wojskowa i prawdopodobnie służy także do wody <nie ma oznaczeń do paliw płynnych, szambowozów wojskowych nie ma, mieszkam koło jednostki są tylko cysterny do paliw bądź wody> a czerwony stary wózek jakiś z silnikiem z przodu to jest pojazd strażacki - zbiornik wody do którego podłącza sie pompę i się gasi pożar a nie ciągnie szambo.. Fachowo to się nazywa pojazdy asenizacyjne. Niektóre pojazdy z tych zdjęć <MAN'y w większości właśnie> służą do oczyszczania kanalizacji burzowej a nie szamba. Moga niektóre tez słuzyć do wywozu odcieków z wysypisk, krwi zwierzęcej <sic!!> i innych..
Sob, 10.02.2007, 12:39
a PRAGA VS 35 to pojazd pożarniczy, typu GBA czyli G-Gaśniczy , B- Beczkowóz, A-autopompa.
Sob, 10.02.2007, 13:52
Witam KolegÄ™ Arka serdecznie
arkadiusz tasior napisał(a):a PRAGA VS 35 to pojazd poĹĽarniczy, typu GBA czyli G-GaĹ›niczy , B- BeczkowĂłz, A-autopompa.
No właśnie mi też coś nie pasowało z tym kolorem czerwono-białym. Ale z tego co widzę bo podpisie zdjęcia to już na tej czeskiej stronie zrobili błąd
Nie, 11.02.2007, 19:34
Ciekawi mnie gdzie taki gównowóz pozbywa się tego całego szajsu.
Najbardziej mi się podobają te stare Pragi. Jeździło się takimi we Flashpoincie.