Transport drogowy: ciężarówki, nadwozia, przyczepy, naczepy i ich przebudowy
Wyślij odpowiedź

Szambiarki

Śro, 31.01.2007, 15:50

Szambiarki czy jak kto woli gĂłwno wozy "Hovnocucy" :lol:

Image

Image

Image

Image

Image
Do odbierania kupek z samolotu :lol:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

http://hovnocucy.predseda.com

Śro, 31.01.2007, 16:04

tylko się nie obraź: śmierdzące samochody, śmierdzący temat.
U mnie w okolicy czasem jeĹĽdĹĽÄ…. jak mi siÄ™ uda to porobiÄ™ fotki

Śro, 31.01.2007, 16:17

Eee, to jest gĂłwno, nie robota :twisted:

Śro, 31.01.2007, 17:49

no nie mów bo maszyny maj poterzne ( zwłaszcza motocyklista :mryellow: :mryellow: ) Ale to Volvo czy Man robi wrazenie :lol: :lol:

Śro, 31.01.2007, 19:03

kurde te TATRY szambiarki to chyba do wozenia gĂłwna na bagna :lol: szczegĂłlnie ta 8x8 :>

Śro, 31.01.2007, 19:58

Ja tam wole określenie szambowóz!! :wink:
Te Meski i Many to sÄ… fury , tylko szkoda ze takÄ… robote majÄ…!!
Zeby u mnie takie były!! Jak narazie jest to jelcz!!

Śro, 31.01.2007, 20:07

Image

:lol: :lol: :lol:

Niektóre swoją starością przerażają, ale i tak szambiarka na motocyklu wymiata :lol: :lol: :lol:

Śro, 31.01.2007, 21:06

Ja wiem, ĹĽe to inna bajka ale
Image
takiego to ja bym sobie odremontował, dokładnie wymył wnętrze :twisted: i piwo woził bo mi się okrutnie podoba :D zresztą te "tatrzańskie" też ;)

Śro, 31.01.2007, 21:56

motocykl jest najlepszy :)
a ciekawe czy ma dziure w siodelku zeby nie mosial sie zatrzymywac jak mu sie cos zachce :lol: :twisted:

Czw, 01.02.2007, 13:53

No nie wiem czy ten pomysł z wożeniem piwa w tej beczce jest dobry :twisted: Ja napewno bym się nie napił jeśli znałbym poprzednie przeznaczenie pojazdu - nawet jeśli byś to dobrze wymył. Ale ogólnie taka zabytkowa ciężaróweczka to fajny sprzęcik - ale może tylko jako ciekawostka zostawić beczkę i nic już w niej nie wozić ;)
A tak ogólnie odnośnie tematu to hmmm.... śmierdząca sprawa :mryellow: Ale temat nawet ciekawy - widze dużo pojazdów z Czech. Nazwa "Hovnocucy" miażdzy :lol:

Czw, 01.02.2007, 23:26

Świetny temat, świetny zestaw zdjęć.

Czw, 01.02.2007, 23:30

Ursus napisał(a):Ja napewno bym siÄ™ nie napiĹ‚ jeĹ›li znaĹ‚bym poprzednie przeznaczenie pojazdu - nawet jeĹ›li byĹ› to dobrze wymyĹ‚.

Pewnego poranka, gdy obudzisz się ze starym przyjacielem panem Kacem, stwierdzisz, że ta teoria nie ma sensu i chętnie byś piwa z takiego "nalewaka" skosztował :twisted:

Pią, 02.02.2007, 15:49

Ice napisał(a):
Ursus napisał(a):Ja napewno bym siÄ™ nie napiĹ‚ jeĹ›li znaĹ‚bym poprzednie przeznaczenie pojazdu - nawet jeĹ›li byĹ› to dobrze wymyĹ‚.

Pewnego poranka, gdy obudzisz się ze starym przyjacielem panem Kacem, stwierdzisz, że ta teoria nie ma sensu i chętnie byś piwa z takiego "nalewaka" skosztował :twisted:

Ten argument do mnie przemawia :twisted:

Sob, 03.02.2007, 20:50

hmm chciałbym zauważyć że co najmniej kilka z tych pojazdów jest do gospodarki WODNEJ a nie gównianej.. te niektóre MAN'y są do wypompowywania wody ze studzienek, TATRA trzyosiowa jest wojskowa i prawdopodobnie służy także do wody <nie ma oznaczeń do paliw płynnych, szambowozów wojskowych nie ma, mieszkam koło jednostki są tylko cysterny do paliw bądź wody> a czerwony stary wózek jakiś z silnikiem z przodu to jest pojazd strażacki - zbiornik wody do którego podłącza sie pompę i się gasi pożar a nie ciągnie szambo.. Fachowo to się nazywa pojazdy asenizacyjne. Niektóre pojazdy z tych zdjęć <MAN'y w większości właśnie> służą do oczyszczania kanalizacji burzowej a nie szamba. Moga niektóre tez słuzyć do wywozu odcieków z wysypisk, krwi zwierzęcej <sic!!> i innych..

Sob, 10.02.2007, 12:39

a PRAGA VS 35 to pojazd pożarniczy, typu GBA czyli G-Gaśniczy , B- Beczkowóz, A-autopompa.

Sob, 10.02.2007, 13:52

Witam KolegÄ™ Arka serdecznie :)
arkadiusz tasior napisał(a):a PRAGA VS 35 to pojazd poĹĽarniczy, typu GBA czyli G-GaĹ›niczy , B- BeczkowĂłz, A-autopompa.

No właśnie mi też coś nie pasowało z tym kolorem czerwono-białym. Ale z tego co widzę bo podpisie zdjęcia to już na tej czeskiej stronie zrobili błąd :P

Nie, 11.02.2007, 19:34

Ciekawi mnie gdzie taki gównowóz pozbywa się tego całego szajsu.

Najbardziej mi się podobają te stare Pragi. Jeździło się takimi we Flashpoincie.
Wyślij odpowiedź