|
|
Obecny czas: Nie, 26.07.2026, 11:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
 ATKINSON Lorries
Cytuj: In 1907 Edward and Harry Atkinson joined forces with George Hunt to set up a company called Atkinson & Co in Frenchwood Avenue, Preston. Soon out growing these premises they moved to Kendal Street. The company repaired motor and steam wagons. In 1916 the Atkinson brothers decided to build a wagon of their own design. The company went through good and bad times during and after the First world war. Edward Atkinson died in 1932 and W.G Allen bought the business and renamed it Atkinson Lorries (1932) Ltd. They started producing diesel lorries, these lorries had Gardner engines, Kirkstall axles and David Brown gearboxes. Those of us old enough to remember this combination still have a great affection for these lorries. The company moved to bigger premises on Marsh Lane,Preston, finally moving and settling at the famous Winery Lane site Walton Le Dale,Preston in 1947. Atkinson lorries wore many famous liveries W.H Bowker Ltd, Sutton of St Helens, Pollack, Gibb's of Fraserburgh, Northern Ireland Trailers,W & J Riding of Longridge and of course John Killingbeck of Blackburn. I have been lucky enough to come across some pictures of Atkinson lorries at the Winery Lane Factory .
(C) http://www.users.totalise.co.uk
(C) http://www.vintagecommercialvehicle.freeserve.co.uk
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 06.01.2007, 22:08 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Sob, 06.01.2007, 23:37 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
RR ltd Co. napisał(a): strasznie ucieszyĹ‚eĹ› tymi piÄ™knotami moje gaĹ‚ki oczne
moje teĹĽ siÄ™ cieszÄ… 
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 06.01.2007, 23:40 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Widać, że promowali się wieeelkimi znaczkami na atrapie, prawie jak VW teraz
MajÄ… w sobie to coĹ› 
_________________ locha lover
|
| Sob, 06.01.2007, 23:51 |
|
 |
|
ixxos
|
mi najbardziej podobajÄ… siÄ™ te 4 - osiĂłwki 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Nie, 07.01.2007, 8:47 |
|
 |
|
mario84
|
Widac jak Anglicy dbają o swoje drogi. Większość pojazdów to 3 - i 4 - osiowe. A u nas 4 osiówki to tylko cięzrówki "budowlane".
|
| Sob, 13.01.2007, 12:46 |
|
 |
|
Mibay
|
Bardzo fajne kultowe ciężarówki. Bardzo mi się podobają 
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Sob, 13.01.2007, 16:25 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
|
| Sob, 13.01.2007, 18:32 |
|
 |
|
busmen
|
te autka sa tak brzydkie,ze az piekne!!!! normalnie bomba!!!!
|
| Wto, 30.01.2007, 21:57 |
|
 |
|
Globetrotter
|
Fajne fury z historiÄ…, Ta cztero osiĂłwka jest super!!
_________________ Miłość do Boga, aut i ciężarówek, która nigdy sie nie skończy...
www.globetrotter.fotosik.pl
|
| Wto, 30.01.2007, 22:05 |
|
 |
|
Ursus
Samochód: Renault Clio
|
Piękne wszystkie  Ta żółta ładna 
_________________ Elastyczne maty piaskowe ELASTON - nowość na rynku --> www.ELASTONE.pl
|
| Wto, 30.01.2007, 22:09 |
|
 |
|
(; Krzysiek ;)
|
ten deponaz jest najfajniejszy  :D
_________________ MAN, SCANIA, VOLVO, DAF <--> te marki najbardziej lubie i zawsze je podziwiam
Sizzlers® rlz
|
| Wto, 30.01.2007, 22:12 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
9 Fota wymiata... Znaczek zajmujÄ…cy kilka hektarĂłw atrapy 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|