Obecny czas: Nie, 28.06.2026, 22:23

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Oferta firmy Peterbilt na 2007 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
Post Oferta firmy Peterbilt na 2007
Peterbilt kończy produkcję legendarnego 379. Co prawda nie ma się co martwić, bo jego następca, 389 niczym się nie różni. Ma trochę inny zderzak i inne lampy z przodu, ale te elementy akurat i tak wielu nabywców 379 wymieniało. Poza tym wyprodukują jeszcze 1000 numerowanych egzemplarzy 379, więc jak ktoś bardzo chce, zdąży jeszcze się załapać :D

Na zdjęciach kompletna oferta Peterbilta na rok 2007, zdjęcia z ich oficjalnej strony:

Pete 389 (ten z dłuższym "nosem", na zdjęciu po lewej) i Pete 388 (z lekko opadającą maską silnika). Obydwa mają doczepiane sleepery, o wymiarach 36-, 48-, i 63 cale. 389 może też mieć 70-calowy sleeper:

Image

Modele 367 i 365 to pojazdy przeznaczone do umieszczania nadwozi typu wywrotka, cementowĂłz, cysterna itp.:

Image

387 to opływowy model spokrewniny z Kenworthem T2000. W tym roku będzie dostępny także jako "daycab", bez sleepera. 386 to w zasadzie to samo auto, co 389/388, z inną maską, błotnikami, światłami i z cofniętą przednią osią:

Image

A to najmniejsze pojazdy w ofercie firmy Peterbilt. 330 to niemalże "pick-up". Jego maksymalny, całkowity ciężar to 26 tys. funtów. Jest to pojazd tzw. "class 6". W Stanach nie jest wymagane zawodowe prawo jazdy do prowadzenia tego samochodu. Na zdjęciu z nadwoziem do przewozu uszkodzonych samochodów. 335/340 to trochę większe pojazdy, tzw. "class 7", o ciężarze powyżej 33 000 funtów. Przeznaczone do przewozów lokalnych, jako podwozia do śmieciarek, zamiataczek itp.:

Image

YOU TUBE

Wto, 14.11.2006, 16:45

Miejscowość: Jarocin, Poznań
bardzo piekne peterbity!!!!!!!strasznie podobaja mi sie modele z pierwszego zdjecia.. to powazna konkurencja dla kenwootta! piekne... chcialbym widziec takie na co dzien.. bo u nas w europie nudaa.... piekno..

kolor na wyboru? czy standartowo wychodza czerwone? ahh bede sie zachwycal ta marka 2 tygodnie 8) potem mi przejdzie hehe

Wto, 14.11.2006, 17:32
Awatar użytkownika

bo u nas w europie nudaa.... piekno..

A ja się zachwycam europejskimi truckami, choć faktycznie zaczynają się one wszystkie upodabniać do siebie. Czasem mam wrażenie, że jedyna różnica, to forma osłony wlotu powietrza do chłodnicy.

Cytuj:
kolor na wyboru? czy standartowo wychodza czerwone?

Kolor do wyboru i gdy się zamawia samemu, jest tych kolorów kilkadziesiąt. Te wszystkie czerwone, bo to zdjęcia z ich oficjalnej strony. Ładniej wygląda, gdy wszystkie w jednym kolorze.

YOU TUBE

Wto, 14.11.2006, 18:04
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oborniki Śląskie
Samochód: Renault Clio
Mi zawsze podobały się takie ciężarówki, ale jeszcze bardziej takie gdzie kabina jest nad silnikiem, a nie tak jak tutaj za silnikiem. :wink:

Wto, 14.11.2006, 18:50
Moderator
Awatar użytkownika

Coś po prostu pięknego. Jedna z kilku rzeczy, za które można pokochać amerykę, to właśnie takie trucki.

Wto, 14.11.2006, 19:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
a mnie najbardziej biorą te 380 - połączenie klasyki i nowoczesności i to w bardzo udanej formie

hiob ....i tam teĹĽ jest obraz z kamery na moim trucku. )

o co tu chodzi - masz kamerke i można poobserwować jak jedziesz :>
a jakie masz łącze, że to działa na trasie
-UMTS (zwane 3G u Nas) czy co?

Wto, 14.11.2006, 19:19
Awatar użytkownika

Piekne peterbity szkoda ze u nas takie nie jezdza 8)

Wto, 14.11.2006, 21:08
Awatar użytkownika

masz kamerke i można poobserwować jak jedziesz :>
a jakie masz łącze, że to działa na trasie
-UMTS (zwane 3G u Nas) czy co?

Działa w ograniczonym zakresie, tzn. wysyłając poszczególne zdjęcia, a nie ciągły film. Kolejne zdjęcie odświeża się co kilka sekund. Czasem to działa lepiej, czasem się troszkę zacina, ale generalnie mam pozytywne opinie. Połączenie z netem mam przez sieć telefonii komórkowej, używając modemu w formie karty wsadzanej do laptopa. Łącze jest szybsze w dużych miastach, wolniejsze w terenach wiejskich, ale zawsze dużo za wolne, by transmitować film, ruchome obrazy. Sprawdź pod koniec tygodnia, najprawdopodobniej ruszę w drogę w czwartek lub piątek. I najłatwiej mnie złapać jadącego późnym wieczorem polskiego czasu, ale na to nie ma reguły.

Przy okazji parę fotek, jakie pstryknąłem dziś u dealera Peterbilta w Charlotte:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image

YOU TUBE

Wto, 14.11.2006, 23:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....
acha dzięki za odpowiedź, pozaglądam :lol:

U nas jeżeli chodzi o telefonie komórkową z netem to 3 świat- chociąż zaczyna się poprawiać. A tak jakby ktoś chciał sobie transmitować na okragło w sieć - to nawet największy bogacz by zbankrutował

Śro, 15.11.2006, 9:33
Awatar użytkownika

jakby ktoś chciał sobie transmitować na okragło w sieć - to nawet największy bogacz by zbankrutował

Tutaj taki opłata za taki serwis nie zależy od czasu, ani ilości przesłanych informacji. Stała, miesięczna opłata umożliwia nieograniczony dostęp do sieci. Ja korzystam z Verizon Wireless, płacąc $60 miesięcznie.

YOU TUBE

Śro, 15.11.2006, 12:36

Miejscowość: Jarocin, Poznań

u nas tez juz dawno nie ma oplat za czas.. choc teraz niedawno neostrada wprowadzila neta na godziny (zlotowke za godzine).. lecz to tylkoi wyjatek

Śro, 15.11.2006, 17:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka

Śro, 15.11.2006, 20:00
Awatar użytkownika

u nas tez juz dawno nie ma oplat za czas.. choc teraz niedawno neostrada wprowadzila neta na godziny (zlotowke za godzine).. lecz to tylkoi wyjatek

Mówisz o necie w domu, czy w komórce? Bo ja pisałem o połączeniu z netem w ciężarówce, przez system telefonii komórkowej.

YOU TUBE

Nie, 19.11.2006, 4:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oborniki Śląskie
Samochód: Renault Clio
A Witek11 chyba jednak pisał o necie w domu :)

Nie, 19.11.2006, 14:08
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]