Obecny czas: Pon, 29.06.2026, 1:03

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
2007 International MXT 4x4 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Samochód: służbowy ;)
Post 2007 International MXT 4x4
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

With its diesel engine roaring and air horn blasting, the powerful red pickup truck thundered through the walls of International Truck and Engine Corporation’s booth at its Chicago Auto Show press conference today. That’s how the company – which sent shockwaves through the pickup truck world in 2004 by launching the world’s largest production pickup truck – continued to knock down the walls of convention in unveiling its new International® MXT 4x4 pickup.
With 16,000 pounds of towing capacity, the new International MXT has the ability to tow three leading model pickups behind it. A cousin to the colossal International® CXT introduced two years ago, the MXT is a sleek and dominant truck geared for the "image" truck market, a growing niche of truck owners who want to make a powerful statement about who they are. The highly anticipated truck, a concept vehicle last year, is moving into the pre-production stage with an anticipated launch date of summer 2006.

"The new MXT is a symbol of our company’s commitment to breaking through into new markets," said Dee Kapur, president of the truck group at International Truck and Engine. "The MXT went from a concept to pre-production vehicle in a year based on the interest from our customers and the dedication of International’s development team. It showcases our ability to bring quality products to market quickly. With 100 years of experience building trucks, we’re proud to unveil the latest bold truck in International’s extreme truck family."

In addition to the MXT, International is showcasing the International® RXT, which was a pre-production model exhibited last year at the Chicago Auto Show. The company announced that this sportier version is ready for the market with a roll-out date of March 2006 and will target commercial customers in the equestrian, boating, RV and motorsports markets.

International is even giving auto show audiences a sneak peak at a 5th wheel version of the RXT that can better accommodate trailers for those industries. The two new trucks join the CXT, the world’s largest production pickup truck that has been on the market since September 2004, as part of the International XT Family of trucks.

With the starting estimated MSRP of the MXT ranging from $69,900 to $85,000, it becomes the most affordable pickup in the XT Family. The RXT is priced starting at $76,000 and the CXT, loaded with a customized interior, starts at $115,000.

"These trucks are built for customers who want to make a statement – they promote as much as they perform," said Kapur. "CXT owners have successfully used the trucks to promote their business. We anticipate that RXT owners will use the trucks to draw attention to their hobbies, while MXT owners will seek to create an indelible image."

With the XT family, International is enhancing its target for the "image truck market" – customers who purchase trucks to create an image about themselves and their business. Built on commercial truck platforms, with luxurious interior options like leather seats, they provide the power, performance and prestige that many truck customers want.

The CXT, RXT and MXT are all powered by International diesel engines, reflecting the company’s strong history of leadership in mid-range diesel engines. The diesel engines include EPA-compliant emissions standards that keep the exhaust below federal limits. Today’s diesel engines are 20 to 40 percent more fuel efficient than gasoline engines and are delivering increasing levels of environmental performance.

zrodlo: autoblog.com

Czw, 09.02.2006, 20:02
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Przyznam szczerze, że inne produkty tej firmy są bardziej urodziwe, ten model mnie nieco zniesmaczył :roll: ta atrapa chłodnicy zupełnie nie pasuje do reszty. Wygląd wyglądem, ale właściwości użytkowe ma i pewnie się sprzeda choc nie wiem jak dobrze.

Czw, 09.02.2006, 20:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: Fiat 125p
Wygląda jakby pick-up był zrobiony na siłę z ciężarówki. Nie podoba mi się, choć ma swój charakterystyczny klimat.

Czw, 09.02.2006, 20:09
Awatar użytkownika

Samochód ciekawy ale wnętrze słabe. I nie wiem czy to bardziej jest zbliżone do ciężarówki czy do dużego samochodu dostawczego??

Czw, 09.02.2006, 20:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: BTS
Samochód ciekawy ale wnętrze słabe

Ja w nim nic ciekawego nie widzÄ™ :/

Czw, 09.02.2006, 20:13
Awatar użytkownika

To jest najwiekszy seryjnie produkowany Pickup. Wlasciwosci terenowo-ladunkowe tez ma jedne z najlepszych. Typowe auto uzytkowe. Strasznie brzydkie ale tu akurat klienci nei biora tego pod uwage. Wazniejsze sa inne rzeczy.

Czw, 09.02.2006, 20:16
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
temat jest juĹĽ tutaj w dziale cieĹĽarĂłwek:

http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?t=4618&highlight=international

tylko nie wiem czy to to samo czy jakiĹ› lifting :roll:

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 09.02.2006, 20:30
Awatar użytkownika

Czw, 09.02.2006, 20:41
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
możliwe ale auto bardziej pasuje do działu ciężarówki :roll:

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 09.02.2006, 20:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Grill jest miodzio :/ bez niego auto prezentowałoby się lepiej... niewiele lepiej, ale lepiej.

W sumie gdyby wstawić inny (niechromowany, prostszy i stanowczo mniejszy) grill oraz prostokątne reflektory samochód wyglądałby całkiem fajnie.

Czw, 09.02.2006, 21:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....

Pią, 10.02.2006, 8:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
ja juĹĽ wole Hammera :mryellow: :mryellow:

Pią, 10.02.2006, 9:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
MĂłwcie co chcecie, mnie siÄ™ podoba... ma cos w sobie. A ten:
Image
wyglÄ…da kozacko jak to mĂłwi Wilu :wink:

Pią, 10.02.2006, 10:02
Awatar użytkownika

ja w tym widze hammera-szczegolnie z profilu-taki "przeklepany" h2sut(ek)

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Nie, 12.02.2006, 17:42
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
International przed laty produkował półciężarówki typu pick-up pod nazwą International Harvester Scout. Teraz wrócili do tego pomysłu, dzięki kontraktowi z armią. Opracowując dla niej wojskowy pojazd, konkurenta HUMVEE, znanego w cywilnej wersji jako Hummer, International stworzył rodzinę pojazdów XT.

CXT to ciężarĂłwka z podwĂłjnÄ… kabinÄ… i podwĂłjnymi koĹ‚ami z tyĹ‚u, majÄ…ca „balkonik” zapoĹĽyczony z Forda. NapÄ™d na 4 koĹ‚a, duĹĽo chromĂłw i prawie 3 metry wysokoĹ›ci. Cena: 125 tys $
Image Image Image Image Image

RXT trochę bardziej przypomina pick-upa. Niższy, z aerodynamicznymi osłonami po bokach, napęd tylko na tylną oś, ale ciągle imponujący wygląd jak na pojazd do osobistego, personalnego użytku. Ten można nabyć, wg ogłoszeń w http://www.truckpaper.com już za 85 tysięcy $.

Image Image Image

RXT hauler różni siÄ™ tym, ĹĽe zamiast „balkoniku” ma siodĹ‚o i sĹ‚uĹĽy do holowania Ĺ‚odzi, kampera, czy naczepy do przewozu koni.

Image Image Image Image Image

MXT to odpowiedź Internationala na Hammera. Napęd na 4 koła, silniki do 300KM, ponadwymiarowe koła i dwie wersje: Cywilna i wojskowa.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mnie to auto teĹĽ siÄ™ podoba, zwĹ‚aszcza MXT. CXT i RXT sÄ… to zwykĹ‚e ciężarĂłwki przerobione tak, by przypominaĹ‚y coĹ› w rodzaju pick-upa. MXT rzeczywiĹ›cie przypomina Hammera, ale moim zdaniem bardzie H1 niĹĽ H2. Albo jest czymĹ› poĹ›rednim miÄ™dzy jednym, a drugim. Militarna wersja duĹĽo bardziej „cywilizowana”, niĹĽ militarny HUMVEE i chyba nawet lepiej wyglÄ…da, niĹĽ cywilny MXT. ZdjÄ™cia moje, ze strony Internationala, http://www.nav-international.com i z http://www.truckpaper.com.

YOU TUBE

Ostatnio edytowany przez hiob, Śro, 02.05.2007, 2:57, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 16.11.2006, 2:46
Awatar użytkownika

są na prawdę spoko lecz nie podoba mi się przy nich ta paka z tyłu.

Czw, 16.11.2006, 14:57
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Znamienne jest, że wrzuciłeś, hiob te wozy w pierwotnej wersji do osobówek :lol: , w końcu w USA są inne standardy dla kategorii pojazdów 8). Ale świetne są, choć ta obfitość chromów sprawia wieśniackie wrażenie :lol:

Czw, 16.11.2006, 15:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: tu i tam....

Czw, 16.11.2006, 16:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
Znamienne jest, że wrzuciłeś, hiob te wozy w pierwotnej wersji do osobówek :lol: , w końcu w USA są inne standardy dla kategorii pojazdów 8). Ale świetne są, choć ta obfitość chromów sprawia wieśniackie wrażenie :lol:

Bo sÄ… to samochody bardzo trudne do zakwalifikowania. CXT i RXT to w zasadzie ciężarĂłwki, MXT w zasadzie samochĂłd osobowy, ale wszystkie sÄ… ofertÄ… dla prywatnego odbiorcy i majÄ… sĹ‚uĹĽyć do celĂłw rekreacyjnych, albo jako samochĂłd personalny. To nie sÄ… auta „do pracy”. A jeĹĽeli chodzi o klasyfikacjÄ™, to w USA wszystko, co nie jest klasycznÄ… osobĂłwkÄ…, jest „truckiem”: pick-up, minivan, SUV (terenowy), nawet takie auto jak Chrysler PT Cruiser. Firmy walczÄ… o zakwalifikowanie mniejszych aut jako „truckĂłw”, uzasadniajÄ…c to np. tym, ĹĽe po wyjÄ™ci u siedzeĹ„ majÄ… pĹ‚askÄ… podĹ‚ogÄ™. RobiÄ… bo prawo reguluje Ĺ›rednie zuĹĽycie paliwa samochodĂłw osobowych i truckĂłw wyprodukowanych przez kaĹĽdego producenta. Gdy ta Ĺ›rednia jest za wysoka, producent pĹ‚aci karÄ™. GM, Ford i Daimler-Chrysler produkujÄ… rocznie setki tysiÄ™cy peĹ‚nowymiarowych i paliwoĹĽernych pick-upĂłw, wiÄ™c ĹĽeby tÄ™ Ĺ›redniÄ… obniĹĽyć, walczÄ… o to, by taki PT Cruiser i inne podobne auta, byĹ‚ teĹĽ truckiem, a nie samochodem osobowym.

Oczywiście te dywagacje niewiele się odnoszą do Internationala, ten jest za ciężki, żeby regulacje prawne go obejmowały. Ale pokazuje to, jak rozkochani są Amerykanie w truckach. Kupują ich więcej, niż samochodów (licząc wg wcześniej podanych norm), a bestsellerem na rynku od lat jest Ford F150 przed Chevroletem C/K 1500. Dlatego w ogóle pomysł w firmie International, żeby stworzyć taki samochód. Jest on ekstremalnie wielki, więc na pewno nie sprzeda się w setkach tysięcy aut, ale wykorzystuje on elementy ciężarówek, więc nie jest drogi w produkcji, i nawet limitowana sprzedaż przyniesie im zyski. Pozwoli też troszkę zmienić image firmy.

A chromy? Hmm. Kwestia gustu, a o tych siÄ™ podobno nie dyskutuje. Ja uwaĹĽam, ĹĽe International duĹĽo zyskaĹ‚ od czasu wprowadzenia tej lĹ›niÄ…cej osĹ‚ony chĹ‚odnicy. TakĹĽe nowe Peterbilty wyglÄ…dajÄ… duĹĽo lepiej z chromowanymi wlotami, zamiast tego „tÄ™pego” aluminium w starszych modelach. Przesada nie jest zdrowa i daleki jestem do ozdabiania mojego Volvo dodatkowymi chromowanymi akcentami (do nabycia u kaĹĽdego dealera, za skromnie $2000 za komplet) i MXT w wojskowej wersji ma swĂłj wdziÄ™k i styl, ale moje zdanie jest pozytywne o tym „wieĹ›niackim wyglÄ…dzie”. ;) :D Tym bardziej, ĹĽe seryjna wersja ma ich mniej, niĹĽ ten samochĂłd z poczÄ…tku tematu, ktĂłry byĹ‚ wersjÄ… prototypowÄ…, do pokazania na wystawach samochodowych.

YOU TUBE

Czw, 16.11.2006, 16:26

Miejscowość: Jarocin, Poznań
mi podobają się wyłącznie te RXT :!: :D

MXT tez sa fajne

Czw, 16.11.2006, 17:13
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna