Obecny czas: Pon, 29.06.2026, 6:10

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Transport w Armenii 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Pelno ruskiego sprzetu w tej Armenii ale nie ma sie co dziwic

Sob, 21.10.2006, 17:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: z brzucha mamy:D
Pelno ruskiego sprzetu w tej Armenii ale nie ma sie co dziwic

No własnie,nie ma co sie dziwić,kraj biedny to i biedny sprzęt;/

Sob, 21.10.2006, 17:50

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice
Niekoniecznie.. rosyjski sprzęt ma to do siebie, że się go nie zarżnie ale troszkę pali.... więc wcale nie jest najgorszy;]

Sob, 21.10.2006, 21:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
No własnie,nie ma co sie dziwić,kraj biedny to i biedny sprzęt;/

To nie o to chodzi. Armenia jako kraj byłego ZSRR nie mogła jezdzic zachodnimi autami, nie bylo takiej mozliwosci praktycznie, nie było wielkiego wyboru - albo kupowanie aut produkcji radzeciekiej albo nic - a co do biedy to jak juz pisalem tamte warunki zycia są dla nas dziwne, odpychające ale tam tak jest i nie zanosi się żeby sie to zmienilo.

Nie, 22.10.2006, 8:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
Kamazem odbyłem swoją jedyną lekcję podczas nauki jazdy na ciężarówce w krakowskim Transbudzie. Zawiozłem, umierając ze strachu, jakiemuś milicjantowi cement na prywatną budowę. To było zaraz pod Krakowem, jechało się może godzinę boczną drogą, która wydawała mi się węższa od tego Kamaza. Po rozładunku wróciłem na bazę, podpisali mi te wymagane 12, czy 18 godzin i byłem gotowy do egzaminu.

Egzamin, na Starze 25, z trzytonowÄ… przyczepkÄ… ktĂłrej nawet nie byĹ‚o widać, teĹĽ byĹ‚ farsÄ…. Jazda do przodu 100 metrĂłw, nawet bez zmiany biegu i „nastÄ™pny, proszÄ™”. Tak zdobyĹ‚em prawko C+E. Do woĹĽenia dyrektora fiatem 125 wystarczaĹ‚o. Dopiero jak przyjechaĹ‚em do StanĂłw i wsiadĹ‚em za kierownicÄ™ Macka z 48-stopowÄ… naczepÄ…, to zaczÄ…Ĺ‚em pĹ‚akać i ĹĽaĹ‚ować, ĹĽe zmarnowaĹ‚em lata w Transbudzie na fiata i UAZa. Pierwsze co zrobiĹ‚em, to, rzecz jasna, wydrapaĹ‚em na kierownicy „BoĹĽe ProwadĹş” i jakoĹ› z Jego pomocÄ… siÄ™ udaĹ‚o. Ale do Kamaza mam do dziĹ› sentyment :D

YOU TUBE

Nie, 29.10.2006, 20:12
Awatar użytkownika

ale nie potrzebna nam jest historia twojego ĹĽycia

Nie, 29.10.2006, 22:02
Awatar użytkownika

ale nie potrzebna nam jest historia twojego ĹĽycia

Hmmm… a Ciebie zmuszajÄ… do czytania na forum? Biedactwo… :twisted: :roll: :lol:

YOU TUBE

Nie, 29.10.2006, 22:31

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice
Hmmm temat dotyczy "Transportu w Armenii" a nie Kamaz'a ani robienia prawa jazdy.. Stoszek raczej zapisał się na to forum żeby przeczytać to i owo o pojazdach któe występują na świecie... więc twój komentarz jest nieco nie na miejscu wybacz ale stoję tym razem po stronie stoszka. Przeczytaj cały temat i pisz na ten temat a nie pochodny. temat o Kamaz'ie zdaje się jest (ha na pewno jest) i tam można napisać takie opinie / historie.

Pon, 30.10.2006, 20:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka
Hiob sorry za to pytanie ale ile masz lat :?:

Wto, 31.10.2006, 20:03
Awatar użytkownika

Hiob sorry za to pytanie ale ile masz lat :?:

Martwisz siÄ™, ĹĽe juĹĽ jestem taki stary, ĹĽe nie rozróżniam tematu „Armenia” od tematu „Kamaz” ? ;) Nie jest jeszcze tak Ĺşle, myĹ›lÄ™, ĹĽe pomÄ™czÄ™ siÄ™ jeszcze troche na tym Ĺ›wiecie. Nie wiem tylko, czy mogÄ™ Ci odpowiedzieć, bo to nie jest na temat i paru kolegĂłw bardzo to zdenerwuje. Ale odpowiem tak: Jak byĹ‚em w Armenii w 1976. roku, to miaĹ‚em 19 lat. A poniewaĹĽ byĹ‚o to 30 lat temu, to jakoĹ› sobie te dwie wiadomoĹ›ci pozklejasz…

Mnie w Armenii uderzył jeden fakt. Mianowicie to, że wszyscy mieli na kołach dekle z gwiazdą mercedesa. Wołgi, moskwicze, zaporożce. Taka była moda. Było to też jedyne, obok Gruzji, miejsce, gdzie spotykało się amerykańskie auta na ulicach. I przepiękne fontanny, przepiękne, różowe marmury i niesamowicie mili i życzliwi ludzie.

Image

Na zdjÄ™ciu ja, wĹ‚aĹ›nie podczas tej wyprawy do Gruzji i Armenii. Fiata wszyscy podziwiali, wĹ‚azili pod spĂłd i mĂłwili: „horoszaja maszyna, ma resory”. Bo Ĺ‚ada miaĹ‚a nowoczeĹ›niejsze zawieszenie, sprężyny, ale dla nich resory byĹ‚y lepsze. Z tych zdjęć na poczÄ…tku tematu widać, ĹĽe zostaĹ‚o im to do dziĹ› ;)

(To jak, było już na temat? Jak nie, to przepraszam, widocznie nie potrafię się skupić na temacie. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa). Pozdrawiam.

:oops: :twisted: :roll:

YOU TUBE

Wto, 31.10.2006, 21:22
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
koledzy ... nie czepiajcie się wszystkiego - zawsze lepiej poczytać czyjeś ciekawe historie związane z ciężarówkami niż głupie komentarze ....

Pią, 03.11.2006, 9:15

Miejscowość: Jarocin, Poznań
tak nawiasem.. hiob mozesz pisac klasycznie na czarno? czy zawsze musisz sie wyrozniac niebieskim?

Pią, 03.11.2006, 20:22
Awatar użytkownika

tak nawiasem.. hiob mozesz pisac klasycznie na czarno? czy zawsze musisz sie wyrozniac niebieskim?

Cóż, widzę, że obojętne co zrobię, to zrobię źle. Żartować nie można, dzielić się swoimi doświadczeniami też nie, nawet kolor czcionki stanowi tu problem. Zawsze wydawało mi się, że dlatego mamy taką fajną grafikę na necie, żeby mieć kolorowy świat. Czasy szarych ekranów z zielonymi literkami na szczęście minęły.

Do tego usuwane są moje fora nawet bez zawiadomienia mnie, czy uzasadnienia. Te osiołki to autentyczne zdjęcia z Armenii, które sam zrobiłem przed laty. Czemu moderator je usunął? Czy Wy naprawdę jesteście takimi ponurakami? Smutne. Ten post pewnie też będzie usunięty i zapewne będzie to znak dla mnie, żebym sobie poszedł na inne fora. Cóż, decyzja do Was należy, ja tu jestem gościem. Z pewnością nie będę się narzucał i irytował Was niebieską czcionką.

YOU TUBE

Sob, 04.11.2006, 0:21

nie musisz uciekac.. na razie nikt cie nie wygania ale dostosuj sie do zasad.. nikt tu na forum nie uzywa innego koloru niz czern. pisowania duzymi loteraz tez jest tepiona. chodzi tu o porzadek.

Sob, 04.11.2006, 12:50

nie musisz uciekac.. na razie nikt cie nie wygania ale dostosuj sie do zasad.. nikt tu na forum nie uzywa innego koloru niz czern. pisowania duzymi literami tez jest tepiona. chodzi tu o porzadek.

Sob, 04.11.2006, 12:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: z domu
Cóż, widzę, że obojętne co zrobię, to zrobię źle. Żartować nie można, dzielić się swoimi doświadczeniami też nie, nawet kolor czcionki stanowi tu problem. Zawsze wydawało mi się, że dlatego mamy taką fajną grafikę na necie, żeby mieć kolorowy świat. Czasy szarych ekranów z zielonymi literkami na szczęście minęły.

Do tego usuwane są moje fora nawet bez zawiadomienia mnie, czy uzasadnienia. Te osiołki to autentyczne zdjęcia z Armenii, które sam zrobiłem przed laty. Czemu moderator je usunął? Czy Wy naprawdę jesteście takimi ponurakami? Smutne. Ten post pewnie też będzie usunięty i zapewne będzie to znak dla mnie, żebym sobie poszedł na inne fora. Cóż, decyzja do Was należy, ja tu jestem gościem. Z pewnością nie będę się narzucał i irytował Was niebieską czcionką.

Musisz się do tego przyzwyczaić :roll: :? ale "wole" moda trzeba zrozumieć - on nie robi jakieś jego wydzimisie tylko stara się tu utrzymać pożądek - co byłoby jakby każdy pisał innym kolorem? ;)

Sob, 04.11.2006, 16:34
Awatar użytkownika

co byłoby jakby każdy pisał innym kolorem? ;)

Hehe, no właśnie, co by było? Piszę na czterech innych truckerskich forach, jednym zegarkowym i może dziesięciu chrześcijańskich. Na wszystkich jest nie tylko dozwolone używanie kolorowej czcionki, ale wręcz zalecane. Takie forum wygląda po prostu ładnie i kolorowo. Przeszkodą może być co najwyżej źle dobrany kolor. Jedno z for truckerskich używa czarnego tła, więc trudno tam pisać granatową czcionką. Piszę więc tam żółtą i nikomu to nie przeszkadza.

Wasz własny regulamin mówi:

Niedopuszczalne jest nieuzasadnione oraz nadmierne korzystanie z niektórych funkcji forum, takich jak wielkość czcionki i tym podobne.

JakoĹ› nie mogÄ™ siÄ™ tu doczytać zakazu pisania granatowÄ… czcionkÄ…. JeĹĽeli taki zakaz tu obowiÄ…zuje, nie ma nic prostszego, niĹĽ dopisać po „wielkość” –„i kolor” i juĹĽ byĹ‚aby sprawa zakoĹ„czona. Ale jak ma być sprawa ĹĽycia i Ĺ›mierci, to postaram siÄ™ dostosować do Waszej obowiÄ…zkowej szaroĹ›ci.

Nawiasem mówiąc po przeczytaniu regulaminu nadal nie wiem, dlaczego usunięty został mój post z osiołkami na drodze w Armenii.

YOU TUBE

Nie, 05.11.2006, 8:29
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
hiob nie przejmuj się zbytnio uwagami innych userów... są porostu u nas pewne standarty pisania do których każdy z nas musiał się przyzwyczaić.
Myslę że i tak panuje pewna swoboda i elastyczność w porównaniu z innymi działami niniejszego forum :P
Jesteś ciekawym userem i z przyjemnoscią czyta się twoje posty , dlatego nie chcemy żebyś odchodził ... zostań z nami :D

Nie, 05.11.2006, 12:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka
Hiob ja sie nie czepiam twojego wieku tylko sie tak zastanawiałem,bo bardzo opisujesz wszystko!!

Nie, 12.11.2006, 12:57
Awatar użytkownika

Hiob ja sie nie czepiam twojego wieku tylko sie tak zastanawiałem,bo bardzo opisujesz wszystko!!

Wiem, ja sobie tylko troszkÄ™ pokpiwam. Ale widzÄ™, ĹĽe zwĹ‚aszcza w tym temacie nie jest to mile widziane. Transport w Armenii to Ĺ›miertelnie powaĹĽny temat i rzucenie paru wspomnieĹ„, czy zamieszczenie autentycznych zdjęć z Armenii z osioĹ‚kami przy drodze powoduje nerwowÄ… reakcjÄ™ administratorĂłw tego forum. Cóż. MyĹ›lÄ™, ĹĽe niektĂłrzy majÄ… zbyt ciasne gumki w majtkach, powinni sobie je poluĹşnić i nie podchodzić tak Ĺ›miertelnie powaĹĽnie do wszystkiego. Ĺ»ycie bez uĹ›miechu jest…smutne. ;) Pozdrawiam.

YOU TUBE

Nie, 12.11.2006, 14:44
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna