Switch to full style
Transport drogowy: ciężarówki, nadwozia, przyczepy, naczepy i ich przebudowy
Wyślij odpowiedź

Renault Puncher

Nie, 08.05.2005, 9:31

Nowy pojazd w stylu Mercedesa Econica -czyli z tzw niskÄ… kabinÄ….
Sprzedawny jest w niektĂłrych krajach europejskich minnymi w Wlk Brytanii

Image
Image
Image

Nie, 08.05.2005, 9:35

Po co śmieciarce niska kabina? Tym bardziej, że ma wysoką "pakę" :? Bez sensu...

Nie, 08.05.2005, 11:18

Zdecydowanie wole Econica ;) ten nie wygląda zbyt urodziwie choć z pewnością spełnią swoje zadania jak najlepiej może ;) .

Nie, 08.05.2005, 12:09

Wydrukuję sobie to zdjęcie i postawie koło pudełka z cukierkami co by oduczyć mojego synka łakomstwa :mrgreen: :mrgreen:

Nie, 08.05.2005, 15:33

ale to jest brzydkie... :roll: :roll: :roll:

Nie, 08.05.2005, 15:46

brzydki, brzydki ale to nie o to chodzi

duĹĽo w nim plastiku
jak skończy żywot, to od razu pojedzie na wysypisko (zamiast na złomowisko) do utylizacji na przemiał
-kolejna oszczędność :mrgreen:

Pon, 09.05.2005, 15:50

Łode fak...co to za "coś" :shock: :shock: Tfu, błee fee...

Pon, 09.05.2005, 17:57

Guardian napisał(a):Łode fak...co to za "coĹ›" :shock: :shock: Tfu, bĹ‚ee fee...

nie podoba Ci się, ma przecież takie ładne pomarańczki, a troche niżej to dopiero
:shock: :shock: :shock: :lol:
co tak prychasz :twisted:

Wto, 10.05.2005, 8:59

heheh troche mi to przypomina te ruskie ciezarĂłwki, ale nie znaczy to ze mi sie nie podobaja. Z tym zielonym kolorkiem fajnie wyglada :mrgreen: a co do tej kabiny to troche nietypowo wyglada jak te duze dzwigi

Wto, 10.05.2005, 18:27

ixxos napisał(a):
Guardian napisał(a):Łode fak...co to za "coĹ›" :shock: :shock: Tfu, bĹ‚ee fee...

nie podoba Ci się, ma przecież takie ładne pomarańczki, a troche niżej to dopiero
:shock: :shock: :shock: :lol:
co tak prychasz :twisted:

łot??, nie trybię trochę bazy o co biega, takie połączenie kabiny od dźwigu z kontenerem, i kosztuje majątek

Śro, 11.05.2005, 15:53

Tomasz napisał(a):Po co Ĺ›mieciarce niska kabina? Tym bardziej, ĹĽe ma wysokÄ… "pakÄ™" :? Bez sensu...

niektóre śmieciary mają kontener z urządeniem hakowym do załadunku / rozładunku w ślepych wjazdach i odbywa się to przez kabinę. jest to co prawda rzadsze rozwiązanie niż tradycyjny kontener, jednak zdarza się, że na takim podwoziu montuje się zwykły kontener.

Śro, 11.05.2005, 15:57

spider napisał(a):ale to jest brzydkie... :roll: :roll: :roll:

Jak osobowi bracia :wink:

Pią, 13.05.2005, 22:36

Pytacie po co śmieciarce niska kabina... a zapytajcie śmieciarza ile razy musi dziennie wsiąść i wysiąść z kabiny. Nie wiem ile dokładnie, ale jeśli załoga jest np tylko jedno- lub dwuosobowa, to musi niestety bardzo często. Dlatego też jestem ZA niskimi kabinami w pojazdach komunalnych. Z drugiej strony jestem PRZECIW takim obleśnym pojazdom jak Puncher. Jego nazwa jest bardzo trafiona[puncher - ang. dziurkacz, przebijak] - nic, tylko go podziurawić. Konstrukcje tak nielubianego przeze mnie MANa lub też ERFa są o wiele, wiele ładniejsze i bardziej funkcjonalne.

Nie, 15.05.2005, 15:13

Banshee777 napisał(a):Pytacie po co Ĺ›mieciarce niska kabina... a zapytajcie Ĺ›mieciarza ile razy musi dziennie wsiąść i wysiąść z kabiny.

Z moich obserwacji wygląda na to, że bardzo niewiele. Jeden siedzi za kółkiem, a dwóch staje gdzieś z tyłu, trzyma się i tak jeżdżą od zsypu do zsypu.

Poza tym to nie jest argument. Gdy w gre wchodzi cena pojazdu, często bardziej opłaca się dać podwyżkę takiemu pracownikowi, niż zakupić niskokabinowy pojazd ;)

Tego typu pojazdy nie projektuje się dla wygodnego wsiadania. Owszem, może to być dodatkowy skutek uboczny, ale na pewno nie priorytet.

Pon, 16.05.2005, 17:47

Tomasz napisał(a):Tego typu pojazdy nie projektuje siÄ™ dla wygodnego wsiadania. Owszem, moĹĽe to być dodatkowy skutek uboczny, ale na pewno nie priorytet.

No nie wiem, oprócz tego widzę jeszcze tylko jeden argument: niższa kabina to lepsza widoczność....
Wyślij odpowiedź