Switch to full style
Transport drogowy: ciężarówki, nadwozia, przyczepy, naczepy i ich przebudowy
Wyślij odpowiedź

Bardzo fajne ale nie wiem co to!!??

Wto, 10.10.2006, 19:31

Jest to troche dziwne i nie wiedziałem gdzie to dac!!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

http://www.lkw-infos.eu

Wto, 10.10.2006, 19:40

To chyba zwykła ciężarówka tylko troche dziwna :shock:

Wto, 10.10.2006, 19:41

No to są jakieś małe ciężarówki i właśnie chyba w dziale ciężarówek powinny się znajdować. No ale fajne są, nie widziałem nigdy takich.

Wto, 10.10.2006, 19:41

Pojazd z pneumatycznym zawieszeniem zdolny do szybkiego podczepienia, przeniesienia i odstawienia kontenera. Spotkałem się z takimi w niemieckiej firmie spedycyjnej 8) .

Wto, 10.10.2006, 19:45

Cichy Asasyn napisał(a):ojazd z pneumatycznym zawieszeniem zdolny do szybkiego podczepienia, przeniesienia i odstawienia kontenera. SpotkaĹ‚em siÄ™ z takimi w niemieckiej firmie spedycyjnej

+ kabina od Mercedesa 814 i Vario xP

Śro, 11.10.2006, 6:51

gdzie oni umieścili w nim silnik :?: -a może ma napęd elektryczny

firma Wiesel siÄ™ nazywa?

Śro, 11.10.2006, 11:21

ixxos napisał(a):gdzie oni umieĹ›cili w nim silnik :?: -a moĹĽe ma napÄ™d elektryczny

To jest wozidło do szybkiego przemieszczania nadwozi wymiennych we firmach spedycyjnych gdy normalny samochod cieżarowy pozostawi na placu nadwozie podejmuje on nastepne bez oczekiwania na zaladunek a takie wozidełko podejmuje nadwozie i podstawia pod rampe magazynu a po zaladunku odstawia na plac bez marnowania czasu i kasy
a co do gdzie znajduje sie silnik tojeston między ramami za kabiną takie pojazdy tez buduje firma KOGEL

Śro, 11.10.2006, 11:22

Aha dodam jeszcze ze nietylko moze podejmowaci przestawiac nadwozia wymienne ale tez naczepy

Śro, 11.10.2006, 13:03

acha dzięki za bardzo wyczerpujące informacje :D

Śro, 11.10.2006, 13:12

cwany pomysł ! też nie wiedziałem po co robią takie "szczury" :lol:

Śro, 11.10.2006, 16:35

sama rama... :twisted: trsoke za nisko kabina ale to co..

Śro, 11.10.2006, 21:51

PABEX napisał(a):
ixxos napisał(a):gdzie oni umieĹ›cili w nim silnik :?: -a moĹĽe ma napÄ™d elektryczny

To jest wozidło do szybkiego przemieszczania nadwozi wymiennych we firmach spedycyjnych gdy normalny samochod cieżarowy pozostawi na placu nadwozie podejmuje on nastepne bez oczekiwania na zaladunek a takie wozidełko podejmuje nadwozie i podstawia pod rampe magazynu a po zaladunku odstawia na plac bez marnowania czasu i kasy
a co do gdzie znajduje sie silnik tojeston między ramami za kabiną takie pojazdy tez buduje firma KOGEL

Racja tylko najczęściej stosowane sa takie pojazy w centrach logistycznych :D

Pią, 02.11.2007, 22:21

moĹĽe to do terminali kontenerowych :?: :?: krĂłtko dystansowe pojazdy z kabinÄ… LE nisko usytuowanÄ… przed osiÄ… przedniÄ…
Wyślij odpowiedź