|
|
Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 2:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
 2011 Volkswagen "Mini"
AutoBild w jutrzejszym numerze pokaże kolejną wizję, tym razem będzie to malutkie VW z silnikiem z tyłu, o długości 3,50m z miejscem dla czterech osób.
Narazie, nie czytając artykułu, trudno mi stwierdzić na ile procent projekt jest realny, ale AB rzadko się myli, więc myślę, że można temu zdjęciu zaufać. Poza tym auto w artykule będzie zestawione z innymi "maluchami", m.in. Fiatem 500 i Fordem Ka.
|
| Czw, 22.02.2007, 18:18 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
To ma być planowany następca VW Foxa...
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 22.02.2007, 18:23 |
|
 |
|
aston
|
Teraz dużo samochodów będzie w tym segmencie, każdy koncern tam chce mieć przedstawiciela, większość to bedą nowe modele, o których jeszcze nie wiemy jak bedą się dokładnie prezentoac, jakie bedą szczegóły techniczne itp
Ten volkswagen prezentuje się dynamiczni, nie ma szans aby taki szedł do produkcji, bo byłby najbardziej sportowym samochodem ze znaczkiem VW 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 22.02.2007, 18:25 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Cytuj: To ma być planowany następca VW Foxa...
Myślałem, że to będzie "Golo", skądinąd jego wizja także jest od AB/Huckfeldta
P.S. Miałem na myśli nie że zdjęcie jest realne, tylko że sam fakt iż takie auto powstanie 
|
| Czw, 22.02.2007, 18:30 |
|
 |
|
igor86
|
JakoĹ› nie widzi mi siÄ™ VW w konkurencji dla Mini. To niech lepiej raktywujÄ… SkodÄ™ Sagitte 
|
| Czw, 22.02.2007, 18:33 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
igor86 napisał(a): JakoĹ› nie widzi mi siÄ™ VW w konkurencji dla Mini.
raczej dla smarta
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 22.02.2007, 18:41 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Jedna wielka kiszka.......
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 22.02.2007, 18:49 |
|
 |
|
ixxos
|
całkiem fajny tylko po co te wloty przed tylnymi kołami - muchy wlecą do środka, do kabiny
Następca chyba bardziej Lupo a nie Foxa
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Czw, 22.02.2007, 19:13 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Szczerze mówiąc pokusili się o płytę podłogową z silnikiem umieszczonym z tyłu, mogliby się pokusić o reaktywację garbusa  . Bo jak na razie na tej wizji zbytnio mi się nie widzi.
_________________ Primusville
|
| Czw, 22.02.2007, 19:16 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
ixxos napisał(a): NastÄ™pca chyba bardziej Lupo a nie Foxa
następcą Lupo był Fox... 
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 22.02.2007, 19:20 |
|
 |
|
xedo
|
jakoĹ› coĹ› mi przypomina hmmmm 
|
| Czw, 22.02.2007, 19:45 |
|
 |
|
dexterek
|
ixxos napisał(a): caĹ‚kiem fajny tylko po co te wloty przed tylnymi koĹ‚ami - muchy wlecÄ… do Ĺ›rodka, do kabiny Osiu napisał(a): bÄ™dzie to malutkie VW z silnikiem z tyĹ‚u
jestem baaaaardzo ciekawy co z tego wyrośnie...
_________________ Don't drink and drive, smoke and fly...
|
| Czw, 22.02.2007, 20:17 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Cytuj: Jedna wielka kiszka.......
Kiszka tak ale jakas mala  Brzydal  A ten silnik z tylu to ciekawy zabieg  Nie ma zbyt duoz takich samochodow. Procz Smarta jest np. Mitsubishi "i" . Moze VW celuje w japonie 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 22.02.2007, 20:26 |
|
 |
|
marcel911
|
Silnik z tyłu ma pewnie nawiązywać do Beetla, w końcu to też ma być anie auto dla ludu od producenta aut dla ludu (Volkswagen)  Ale ciekawe rozwiązanie.
Brzydki nie jest, jest dość nowoczesny, a w ostrym kolorze będzie po prostu fajnym mini. To może być ciekawe autko.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Czw, 22.02.2007, 21:15 |
|
 |
|
HILTI
|
silnik z tyłu? to chyba nie przejdzie... byłbym w szoku gdyby coś takiego się pokazało... A gdyby wygladało tak jak na wizji na górze to chyba bym to nawet kupił 
_________________ Skoda OII FL 1.4 TSI, Venga 1.4 DOHC, czerwony rower :) było... Audi A3 8L FL 1.9TDI, Corsa B 1.2i LPG
|
| Czw, 22.02.2007, 21:40 |
|
 |
|
ixxos
|
silnik jeżeli już, to będzie z przodu
w tej klasie nie buduje się samochodów z silnikiem z tyłu, (zresztą jedynie samochody sportowe) bo to by było całkowicie bez sensu
powstał by 2 osobowy Smart tyle że dłuższy o metr 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Pią, 23.02.2007, 8:46 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
ixxos napisał(a): powstaĹ‚ by 2 osobowy Smart tyle ĹĽe dĹ‚uĹĽszy o metr
mógłby powstać nawet 4 osobowy - jak maluch
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 23.02.2007, 8:57 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
ixxos napisał(a): w tej klasie nie buduje siÄ™ samochodĂłw z silnikiem z tyĹ‚u
No ta klasa to jeszcze dosc uboga jest. Ale faktycznie silnikow na tyl sie nie daje w zwyklych samochodach.
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 24.02.2007, 13:11 |
|
 |
|
Pietrzyk
|
e już chyba fox jest ładniejszy
_________________ Kiedy Myślisz Że Jest Naprawde Żle Pamiętaj Że Zawsze Może Być Gorzej
|
| Sob, 24.02.2007, 13:38 |
|
 |
|
james_gastovski
|
Te wloty powietrza z boku - prawie jak ZaporoĹĽec 
_________________ Moja prospektów kolekcja niewielka
|
| Sob, 24.02.2007, 13:53 |
|