Zdjęcia szpiegowskie i wizje modeli przedprodukcyjnych
Sob, 10.11.2007, 14:20
Nie znam tak dobrze niemieckiego, ale chyba tam jest napisane, że to następca Astry GTC, który przyjmie pozycję Calibry..
Sob, 10.11.2007, 14:23
Opel atakuje:
- Calibra
- Meriva
- Zafira
- E-Flex
- Astra
to wszystko juĹĽ za 2 lata
Sob, 10.11.2007, 21:24
Te swiatla z przodu to troche jak w nowych Reno
Pon, 14.01.2008, 12:06

global-autonews
Pon, 14.01.2008, 12:10
sliczna.. pewnie za 15 lat bedzie ich mnustwo w polsce ,tak jak to jest z 1 gen
Pon, 14.01.2008, 12:23
Szkice ok, ale zdjęcia-wizje - nowy Opel, ale nazwa Cali do tego nijak pasuje.
Fani tuningu zacierają ręce
Pon, 14.01.2008, 13:07
kret816 napisał(a):sliczna.. pewnie za 15 lat bedzie ich mnustwo w polsce ,tak jak to jest z 1 gen

w tym 99% po wiejskim tjuningu
Pon, 22.12.2008, 19:40
Och już sobie wyobrażam jak to pięknie wygląda z tona szpachli i ławką ogrodową kupioną w Castoramie.
A na ostatniej wizji jakoĹ› nie przemawia do mnie.
Pon, 22.12.2008, 20:25
Nie przemawia do mnie. Tył jak w Corsie, linia boczna prawie jak w Nissanie 350Z, trochę w ogóle przyciężko wygląda.
Pon, 22.12.2008, 21:04
Reno Laguna Coupe, Pug 407 Coupe a teraz to ... robi siÄ™ bardzo ciekawie
Wto, 23.12.2008, 0:52
Zdecydowanie do mnie nie przemawia. Duza, spasla, rozlazla, brak jej zadziornosci. Jesli jeszcze silniki beda tak samo jak w Insignii mimo duzej mocy oferowac slabe osiagi to nie wroze temu autu zbyt swietlanej przyszlosci. Ja wole jednak Scirocco lub Megane coupe.
Wto, 23.12.2008, 9:18
Ciekawe czy zostali by przy nazwie Calibra, czy jakos inaczej nazwali

Bo Calibra to wiadomo z czym sie kojazy, i zadna to chluba dla niej, wiec moze jakas historyczna nazwa wroci
Wto, 23.12.2008, 10:59
Monza np
Wto, 23.12.2008, 15:21
Alfisti4ever napisał(a):Ciekawe czy zostali by przy nazwie Calibra, czy jakos inaczej nazwali

Bo Calibra to wiadomo z czym sie kojazy, i zadna to chluba dla niej, wiec moze jakas historyczna nazwa wroci

Może i kojarzy się nie najlepiej, ale w Polsce, a nasz kraj nie będzie raczej głównym rynkiem zbytu nowych modeli Calibry... Mam wrażenie, że więcej u nas jeździ coupe z wyższej półki pokroju 911, czy przeróżnych merców, a nie średniej wielkości jak Laguna czy 407 Coupe...
Wto, 23.12.2008, 15:50
Nawet gdyby nazywał by się Calibra to nasi dresomózgomaniacy tak szybko by nie dostali jej w swoje lepkie łapki, wiadomo cena zrobi swoje i tak pierwsze mega zwieśniaczone Caliby zobaczyli byśmy za kilkanaście lat. Poza tym nie ma co gdybać o nazwie, a raczej modlić się, aby ten model w ogóle wyszedł w dobie obecnego kryzysu gdzie wiele marek zrezygnowało już z kilku projektów ...
Wto, 23.12.2008, 20:11
Kobi napisał(a):,a raczej modlić siÄ™, aby ten model w ogĂłle wyszedĹ‚ w dobie obecnego kryzysu gdzie wiele marek zrezygnowaĹ‚o juĹĽ z kilku projektĂłw ...
wydaje mi się że dla opla ten model byłby deską ratunku a jeśli jest już w tak zaawansowanej fazie zaprojektowany to już zobaczy światło dzienne tylko teraz kwestia miesięcy do wprowadzenia na rynek. Bardzo ciekawa alternatywa dla Laguny coupe
i 407coupe
Wto, 12.05.2009, 18:22
Jeśli ma to być Insignia coupe ... to proszę ... niech nie nazywają tego Calibra! Ta nazwa strasznie mi się źle kojarzy
Śro, 05.08.2009, 14:29
Nowy Vauxhall Calibra
Model będzie zaprezentowany po zbliżającej się trzydrzwiowej Astrze, debiut w tym roku Frankfurt Motor Show.
Okazuje sie to trafieniem w rynkowa 10-tke, a popyt na Peugeot 308 RC Z i Forda Focusa w nadchodzących coupe, mogą być równie silne, rynek kompaktowych coupé rośnie.
Wraz z Astra Roadster (Nakład 1.069 sztuk rocznie), kompaktowy nowicjusz będzie gwiazdą Vauxhall , ponieważ firma zawiesza plany na większe, coupé oparte na Insignii , w stylu z GTC.
W środku będzie można podróżować w układzie 2 +2 , Calibra może mieć GTC's Flex4 który pozwala dwa miejsca z tyłu złożyć na zupełnie plaska podłogę zapewnia to maksymalizacje miejsca.
Podobnie jak w przypadku Astry, Calibra będzie najnowszy napęd na przednie koła na platformie Delta
W szerszym nadwoziu wzrósł rozstaw osi i - jak widać z tego prototypu (w środku) zapewni to lepszą stabilność i trakcję.
Vauxhall FlexRide w elektroniczny system tłumienia będą wyposażone wszystkie modele . Ustawienia standard, sport pozwoli kierowcy na dostrojenie sztywności zawieszenia , przepustnicy i innych zmiennych.
Pod maską, moc będzie pochodzić z różnych silników Astry w tym 157bhp 2,0-litra na olej napędowy i 1,6 turbo 177bhp.
2,0 turbo z nadchodzÄ…cym Astra VXR o mocy 250bhp.

autoexpress.co.uk