Zdjęcia szpiegowskie i wizje modeli przedprodukcyjnych
Pon, 26.03.2012, 19:49
Nie znalazłem tematu więc zakładam

Automobile-magazine przedstawiło pierwsze wizje nowego Tiguana. Kolejna generacja najmniejszego SUV-a od VW ma zostać zaprezentowana w 2015 roku. Oczywiście ma być on zbudowany na płycie MQB.

automobile-magazine
Pon, 26.03.2012, 22:04
kurde... to paskudne przetloczenie zachodzace az na tylne lampy powtarza sie tez w jednej z ostatnich wizji golfa... Oby to byl tylko zbieg okolicznosci
A tak poza tym bryla bardzo fajna...
(aaa.. jeszcze ten grill "zintegrowany" ze swiatlami mogliby sobie darowac)
Pon, 02.04.2012, 17:56
Nowy Tiguan w trzech wersjach nadwoziowych?Niemiecki koncern stale poszerza swoją ofertę, aby zaspokoić gusta swoich klientów. Ostatnio pojawiła się informacja, że nowa generacja modelu Tiguan oferowana będzie aż w trzech wersjach nadwoziowych. Jakich?
Ofertę mają zasilić standardowy model, a więc kompaktowy SUV, oraz jego przedłużona wersja z opcjonalnym, trzecim rzędem siedzeń, aby samochód mógł pomieścić siedem osób. Według pierwszych raportów wersja ta będzie o 5,5 cm dłuższa od standardowego modelu.
Niespodzianką będzie model w nadwoziu crossover-coupé, a więc usportowiona odmiana Tiguana. Bardzo możliwe, że jego stylistyka będzie nawiązywać do zaprezentowanego niedawno konceptu Cross Coupé.
C: autokult.pl
Czw, 31.05.2012, 19:10

wcf
Pon, 17.12.2012, 17:19
Cos podobnego do tych powyzej.
Nie wiem czy sluszny kierunek bo Tiguan na nich "Dustereje".

worldscoop
Śro, 02.01.2013, 11:28
Tu trochę odmienna wizja z AutoZeitung.de
Śro, 02.01.2013, 13:41
Ufff... Ludwiku Dorn i Sabo...i VW... nie idzcie ta droga.
Mam nadzieje, ze to wizja z cyklu kulą w plot, bo wyglada to jak zwiesniaczony obecny Tiguan.
Wto, 28.01.2014, 14:46
Te wszystkie nowe wizki volkswagena są tak paskudne z przodu... Mam nadzieję, że jakimś cudem ktoś im wybije te reflektory z głowy. Do tej pory volkswagen miał przynajmniej jakiś pazur w spojrzeniu, a teraz front chociażby tego Tiguana wygląda jak znużony mops.
Wto, 28.01.2014, 15:24
Pazur? Chyba jak ktoś takim VW przetrącił biednego pieska i jego pazurek wczepił się w kratkę chłodnicy.
Wto, 28.01.2014, 15:35
Wszyscy z góry przyjęli, że Volkswageny są nudne? Bo się nie zmieniają, aczkolwiek wizualnie wyglądają dobrze. Nudą wieje, bo cały czas jedno i to samo. Jednak Golf wygląda z przodu 2 razy bardziej agresywnie niż chociażby Focus obecny... I nie tylko, bo mógłbym to odnieść i do Megane i do wstrętnej Octavii. Mam czasami wrażenie, jakby niektórzy z założenia wychodzili do danej marki, że jest nudna czy jakakolwiek inna i tak musi być, nawet nie patrząc na samochód.
Teraz złamię kanon i zwrócę uwagę na fakt, że BMW od dwóch generacji robi praktycznie to samo co Volkswagen. I też nie ma pazura?
Wto, 28.01.2014, 17:00
Sam szef VW by cię uciszał, gdybyś wspomniał o drapieżności jego aut i biedny by zaczął kombinować co tu zmienić, bo tak być nie może. Co do BMW - większość nowych modeli jest właśnie w stylu VW, świńskie ryje nigdy nie będą rasowe i drapieżne, serię 5 także skrzywdzili liftingiem 'udziadziając' ją.
Wto, 28.01.2014, 22:42
Że co? Co takiego w tej serii 5 zmienili po tym kosmetycznym liftingu, że ją niby 'skrzywdzono'?
Śro, 29.01.2014, 17:31
Zderzak przedni iw kłady lamp zmienione na dziadowskie
Pią, 28.03.2014, 9:17
MoonWalk napisał(a):Te wszystkie nowe wizki volkswagena są tak paskudne z przodu... Mam nadzieję, że jakimś cudem ktoś im wybije te reflektory z głowy.
Prawie wszyscy domorośli wizjonerzy odpowiedzialni za rysowanie wizji aut, których nigdy nie widzieli, do każdego nowego VW przyklejają przód z konceptu Cross Coupe.
Na szczęście w najbliższych latach nie pojawi się żaden nowy VW z takim przodem
Śro, 02.09.2015, 14:31
Carscoops

"Spy" nie zdążył złapać odsłoniętego spod plandeki przodu - ale i tak ten wyciek musi być nie w smak VW AG i wszystkim o nazwisku Piech
Śro, 02.09.2015, 16:32
Co ten tył taki spłaszczony?
Nie, 06.09.2015, 8:39
Super to wyglada, jest "gruby" jak krzyzowka jakiegos x3 i Grand Cherokee.
Nie, 06.09.2015, 22:29
Zalatuje mi to wizjoszotem.
Wto, 08.09.2015, 22:18
Czy przypadkiem Auto Świat nie pokazał ostatnio
oficjalnych renderów?