|
 |
 |
|
Obecny czas: Wto, 02.06.2026, 6:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
mad4max
Samochód: Saab 9-3
|
 KubuĹ› W115
Interesuje mnie nabycie tego auta celem renowacji, przywrócenia stanu prawie doskonałego. nie jestem aż takim fanatykiem odbudowy auta oryginalnego do ostatniej śróbki przy tym. Chciałbym się zapytać za ile można kupić coś w stanie nie wymagającym zbyt dużych nakładów finansowych, czyli w miarę kompletny stan, ale do roboty może być blacha i lakier. Czy opłaca się brać benzyniaka, bo wiadomo łatwiej trafić na ładniejszy sprzęt, ale od razu zamierzam włożyć tam 200 klekota, no wiem że może troche profanacja ale gdyby nie ta ekonomia... no i dalej, jakie sa problemy przy przekładaniu tego motoru? skrzynia może być z benzyny? i takie tam bardziej techniczne rzeczy. dalej czy da sie za jakis czas znaleść na takie auto amatora i czy odzyska sie kasę włożoną w sprzęt. no planuję że do 7 tys bym się ze wszyskim wyrobił, mam nadzieję przynajmniej! no robocizny nie doliczam bo sam się będę grzebał w dużej mierze. imam takie pytanko na co patrzec przy zakupuie takigo czegoś bo przygode ze starociami dopiero zaczynam. patrzeć na machnikę? chyba nie bardzo.. na stan blach? to już szybciej.. no i żeby to miało jakiś wygląd wśrodku bo z tym chyba i z detalami by było najwięcej problemu. czekam na fachowe sugesie z góry dzięki
|
| Pią, 27.01.2006, 14:14 |
|
 |
|
xarfax
|
miałem kiedyś w114. w sumie to ojciec miał. sprzedał napoczątlu lat 80. D200. pamiętam te jego piekne lampy, trójkątne szybki na zawiasach i super środek. w115 ma pewne różnice i znacznie łatwiej go znaleść, ale i tak to rzadki model. gratuluje pomysłu i życzę wytrwałości w dążeniu do celu.
niewiele Ci mogę pomóc. tylko z tym, że może uda mi się znaleść książkę serwisową, którą sobie ojciec napamiątkę zostawił.
|
| Nie, 29.01.2006, 10:23 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|