|
|
Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 4:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
a kad wiesz, czy należy czy nie?? przepraszam, ale załóżmy, że mam taki samochód jest w rodzinie od 25 lat, i co i nie należy przykłądać do niego wartości sentymenatlanych, bo jest to pudełko do jeżdżęnia, a nie np. Ferrari Dino. Dajcie spokój.... mnie sie podoba i uważam go za klasyka
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 16.11.2004, 16:02 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
Powtórzę raz jeszcze: W tej kwestii nie ma ścisłych norm!! To my decydujemy ile serca wkładamy w dany samochód i czy uważamy go za klasyka czy nie. Bowiem auto ma w sobie właśnie tyle duszy, ile włoży w nie właściwiel. I tyle.
_________________ Rover 75 V6 & other...
Ostatnio edytowany przez Tomasz, Wto, 16.11.2004, 21:13, edytowano w sumie 1 raz
|
| Wto, 16.11.2004, 18:06 |
|
 |
|
Seth
|
no właśnie 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 16.11.2004, 18:39 |
|
 |
|
AddMaster
|
jasne ze nie ma ścisłych norm, ale niektóre samochody po prostu nie będą nigdy zasługiwały na miano oldtimerów! polonez i maluch oraz CC to tylko niektóre przyklady! ale ja przeciez sie nie znam, bo u mnie, w piekle mamy spaczone gusta... 
|
| Czw, 18.11.2004, 0:18 |
|
 |
|
Seth
|
maluch akurat bedzie klasykiem, bo był samochodem rewolucyjnym, ale przecież, nie jest to supersportowy samochód i fałszywemu piekielnikowi się nie podoba, wiec nie moze być klasykiem 
|
| Czw, 18.11.2004, 0:30 |
|
 |
|
rapsik
|
Maluch bedzie klasykiem na 100%
A takie na przykład CC - za 50 lat gość który zrobił sobie prawo jazdy dziś i kupił sobie CC (jego pierwszy samochód, przeżył z nim wiele wspaniałych chwil) to dla niego napewno bedzie kalsyk, to jest kwestia gustu.
Mnie np. niepodobają sie kompletnie Ferrar'ki zlat 70 i 80 - takie pudełka do szybkiego przemieszczania się z punktu A do B
_________________ Polska Grupa Freesco
http://www.bogus-wozki.com
|
| Czw, 18.11.2004, 22:16 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
127 nigdy mi się zbytnio nie podobało i ta jest dalej 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pią, 19.11.2004, 10:56 |
|
 |
|
CoX
|
przecież to auto to zwykły niewypał rynkowy....
Malec będzie klasykiem na 1000% zresztą już ktos tu pisał na forum ze w amreyce i japonii można sprzedać malca za parę tysiaków zielonych 
|
| Pią, 19.11.2004, 20:54 |
|
 |
|
emuribas
|
Na niemieckim ebay.de ktoś chciał sprzedać malucha bis rocznik 1989 za 3000 euro 
|
| Pią, 19.11.2004, 21:02 |
|
 |
|
Spark^
Samochód: das Astra von Opel
|
emuribas napisał(a): Na niemieckim ebay.de ktoĹ› chciaĹ‚ sprzedać malucha bis rocznik 1989 za 3000 euro 
To kiedyś z Brunem mieliśmy eksportwotować maluchy do Raichu 
_________________ "Najpierw słyszysz rap, dopiero potem wjeżdża fura, na 17 calach, na których moja Astra kula!!" 8)
http://www.astraklub.pl
|
| Pią, 19.11.2004, 22:22 |
|
 |
|
FSO
|
Ja myślę o polonezie borewiczu jako o samochodzie na przyszłośc i nic mnie to nie obhodzi czy to klasyk czy nie!!!Mi się podoba
_________________ Polonez rullez
|
| Sob, 12.08.2006, 10:47 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
polonez nie, ale 125 mirafiori to juz jest bombastyczny wozik. nawet zwykły 1.3 z biegami w kierownicy, skalpelami, i małymi swiatłami z tyłu. Extra  chciałbym takiego
127 miał byc zamiast malucha robiony byłoby 100 razy lepiej gdyby to on a nie maluch zmotoryzował polske 
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Sob, 12.08.2006, 14:49 |
|
 |
|
WaSyL__
|
mój ojciec miał 127 zanim przyszedłem na świat, z tym że rozbił go doszczętnie ale wyszedł na tym ( na moje szczęście  ) bez szwanku
swoją drogą dawno już nie widziałem egzemplarza w dobrym stanie, a z takiego chocby 125p widziałem już wiele "perełek" , to pewnie dlatego, że jeździło ich u nas sporo mniej niż kantów
_________________ IN ITALY NO ONE GROWS UP WANTING TO BE A TRAIN DRIVER
Ostatnio edytowany przez WaSyL__, Sob, 12.08.2006, 15:45, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 12.08.2006, 14:58 |
|
 |
|
Al-Gamal
|
Świetne auto, tylko blachy strasznie słabe. Wersja Sport jest całkiem całkiem, a po pewnych modyfikacjach może zaskoczyć wielu posiadaczy BMW.
|
| Sob, 12.08.2006, 15:38 |
|
 |
|
aston
|
Jeden koleś ma u mnie taki samochód, nei wiem czy meiszka na mojej ulicy,a le często tu parkuje, no i powiem, ze jak pierwszy raz go zoabczyłem, to się zastanawiałęm co to za smaochód, bo naprawdę nieźle wygląda, no a jak zoabczyłem, ze to Fiat 127 to juz wogole, przecież to już ma swoje lata a wcale tak staro nie wyglada.
Ĺadna linia, niezĹ‚a wnÄ™trze, no i praktyczne 3drzwiowe zadwozie, nie wiem jak z silnikami, ale co do 126 to jest niebo a ziemia
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Sob, 12.08.2006, 16:06 |
|
 |
|
Krzysiek_75
|
AddMaster napisał(a): auta drogie, dobre, niepopularne, orginalne, piÄ™kne, wyjÄ…tkowe mogÄ… być klasykami.
auta popularne, brzydkie , nieorginalne, tanie i kiepskie nie mogą być klasykami.
po prostu niektĂłre auta juz mozna zaklasyfikować... OĹ›wieć nas, jakie to sÄ… dobre, oryginalne i piÄ™kne a jakie brzydkie, nieorginalne i kiepskie. MoĹĽe jakaĹ› lista albo coĹ›. Dla mnie na ten przykĹ‚ad brzydkie, nieorginalne i kiepskie jest kaĹĽde Audi. KaĹĽde. I znajdÄ… siÄ™ zaraz tacy co mnie bÄ™dÄ… od czci i honoru odsÄ…dzać, niewybrednymi sĹ‚owy. Jak dla kogoĹ› garbus czy 127 (kiepski, lichy i brzydki) to klasyk- to proszÄ™. emuribas napisał(a): Trzeba umieć odróżniać zĹ‚om od klasyka. Wiek to nie wszystko.
masz..., następny znawca....
_________________ o golf significa merda do caralho, que esmaga uma derrota totala, audi idêntico. Provavelmente o carro o mais mau no mundo.
|
| Wto, 15.08.2006, 17:03 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
Krzysiek_75 napisał(a): OĹ›wieć nas, jakie to sÄ… dobre, oryginalne i piÄ™kne a jakie brzydkie, nieorginalne i kiepskie. To sÄ… takie auta w ktĂłym moĹĽesz po kolorze karoseri rozpoznać czy auto jest awaryjne czy bezawaryjne Krzysiek_75 napisał(a): masz..., nastÄ™pny znawca....
To samo tyczy siÄ™ Ciebie
Pozdrawiam!
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Wto, 15.08.2006, 17:06 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
CoX napisał(a): przecieĹĽ to auto to zwykĹ‚y niewypaĹ‚ rynkowy....
No nie wiem czy rynkowy niewypał skoro został samochodem roku 1972.
Gdzieś czytałem że sprzedano go w kilku milionowym nakładzie, był protoplastą nowoczesnych hatchbacków.
Nadal uważasz że to rynkowy niewypał ??
Moim zdaniem to bardzo dobre auto, które bije na łeb Fiata 126p np. ilością miejsca we wnętrzu. Ten Fiat to moim zdanie prawdziwy klasyk taki jak np. Fiat 125p 1300 z pierwszego okresu produkcji
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pią, 18.08.2006, 8:25 |
|
 |
|
Seth
|
aleście odkopali, tylko po to, żeby kłócić siez wypowiedziami sprzed 1.5 roku - imponujecie mi normalnie 
|
| Pią, 18.08.2006, 10:05 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Seth napisał(a): aleĹ›cie odkopali, tylko po to, ĹĽeby kłócić siez wypowiedziami sprzed 1.5 roku - imponujecie mi normalnie
Tak to jest jak anemiki dosiÄ…dÄ… siÄ™ do kompa
Następna riposta za rok 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pią, 18.08.2006, 16:42 |
|
|