Miejsce na forumowe pogaduchy, niekoniecznie tematycznie ściśle związane z motoryzacją ;)
Pon, 25.07.2011, 13:52
Ice napisał(a): CB Radio - wiadomo
Jak to działa?
Nagrywa kilkusekundowe wiadomości, wysyła na dość szybki serwer i wszyscy którzy są w zasięgu (do ustawienia, od chyba 10km do kontynentu, albo całego świata) odbierają tę wiadomość (opóźnienie chyba z 3sek). jedna wiadomość chyba 2-3kb zajmuje.
Ice napisał(a): Go Launcher - dobry lanucher, warto sprĂłbować
Launcher... czego?
Zmienia wygląd pulpitu i menu. Dodaje różne możliwości modyfikowania pulpitu (np zwiększanie, zmniejszanie ikon, widok 3D, i takie tam pierdoły)
Ice napisał(a):Sleep-as-an-Droid - budzik monitorujÄ…cy dĹşwiÄ™ki i ruch, liczy czas snu peĹ‚nymi fazami i dostosowuje godzinÄ™ alarmu nie później niĹĽ ta, ktĂłrÄ… ustawimy. Zawsze budzimy siÄ™ wyspani

To widziałem kiedyś na symbiana i zastanawiało mnie ile to jest warte

Ściągasz darmową, 14 dniową wersję i używasz. Po tych 14 dniach, wchodzisz w menu->ustawienia->aplikacje->zarządzaj aplikacjami-> Sleep -> wyczyść dane
I masz dalej 14 dni ;D
Jak dla mnie, na prawdÄ™ fajny program
Pon, 25.07.2011, 14:00
Z tym CB bardzo ciekawy patent

To CB Radio to chodzi o ten program SpeedAlarm?
Pon, 25.07.2011, 14:02
CB Radio Chat dokładnie
Pon, 25.07.2011, 14:17
Ile gdzieĹ› wystarczy miejsca na zbiĂłr aplikacji/gier? GPS z 200 mb, parÄ™ gierek itd to 1 GB chyba styknie?
Pon, 25.07.2011, 14:27
Jeżeli jest możliwość to każdą aplikację próbuj instalować na karcie pamięci
Pon, 25.07.2011, 14:45
Jasne, tak zamierzam
Pon, 25.07.2011, 14:57
Adobe Reader - wiadomo
Barcode scanner - bzdura i bezsens jakich mało
CB Radio - bzdura. Na 5 min zabawy
Bluetooth File Transfer - umożliwia wysyłanie zainstalowanych aplikacji przez BT
Go Launcher - teĹĽ polecam,ale czasami siÄ™ wiesza
Mini Task Manager - jeśli masz Go Launcher to to jest niepotrzebne
Shazam - bezsens
Opera Mobile - wiadomo
Docs - pliki w Google Docs
Pon, 25.07.2011, 16:35
Shazam kilka razy na prawdę mi się przydał
Barcode, wiadomo, taka zabawka
Mini Task Manager można mieć, jeżeli ma się inny launcher, który nie ma takiej opcji
CB Radio - zaleĹĽy co kto lubi
Wto, 26.07.2011, 0:25
iGo zainstalowane, zaczynam powoli ogarniać WTF z Andkiem chodzi

Jak na razie wszystko działa wręcz podejrzanie szybko, sprawnie i łatwo

Jak na razie zainstalowałem jedynie Navi oraz oczywiście wściekłe ptaki
Wto, 26.07.2011, 0:26
Yoo Ninja jeszcze polecam

...
Wto, 26.07.2011, 1:13
Nie wiem tylko dlaczego robię udostępnienie neta przez WiFi w laptopie (ad-hoc) a telefon go nie widzi.
Wto, 26.07.2011, 7:31
Co do LauncherĂłw to polecam Launcher Pro Plus (do znalezienia na ipmarcie) - wg. mnie jest zdecydowanie najlepszy i najszybszy.
Drugim rĂłwnie dobrym i rĂłwnie szybkim launcherem jest adw launcher ex

Oba mają bardzo dużo opcji personalizacji i na mojej G1 były najszybsze. Go bardzo często mi się zawieszał.
Z takich fajniejszych aplikacji to warto wypróbować Go SMS (najlepiej wersje płatną też do znalezienia na imparcie) i Go Contacts (też płatną) i Dolphin Browser - najlepsza przeglądarka na androida. Na mojej starej G1 działa bardzo dobrze więc na Ace powinna jeszcze szybciej
Wto, 26.07.2011, 7:48
Od paru dni testuję Google Maps Navigate i powiem szczerze, że radzi sobie ona całkiem nieźle. Plusem jest atrakcyjna grafika, także w połączeniu z obrazami z satelity. Bajer z rozpoznawaniem mowy jest zajebisty

Mówię "Cinema City" i rozpoznaje ;D Minusem z pewnością ograniczone opcje konfigurowania oraz to, że nawi myli czasami równoległe ulice.
Jako "opcja awaryjna" Google Maps Navigate wydaje siÄ™ wystarczajÄ…ca

Co do launcherów - ADW EX jest dobry, ale w wersji anglojęzycznej. W polskiej odmianie ma kilka bugów, przez które dwa razy i5700 zamknęło się w sobie

Obecnie używam GO Launcher'a i jestem zadowolony. Minusem tego launchera jest może mniejsza ilość theme'ów niż w przypadku ADW.
Co do aplikacji sms to polecam zarĂłwno Handcent'a, jak i GO SMS. DuĹĽoooo lepsze od standardowej aplikacji.
Klawiatura? Swype
Wto, 26.07.2011, 9:21
Co do nawigacji google to prowadzi fajnie, wyszukiwanie głosowe faktycznie bajer, ale jest jeden problem i nie wiem czy dotyczy tylko mojego telefonu (milestone) czy to kwestia aplikacji. Ostatnio włączyłem sobie nawigację z Rzeszowa w stronę Soliny i mniej więcej w połowie drogi (czyli mw. po godzinie) pierwszy raz zrestartowało telefon - miał ktoś podobną sytuację?
Wto, 26.07.2011, 10:44
GO SMS jest juĹĽ darmowy.
Wto, 26.07.2011, 14:16
A na czym polega zaleta tych aplikacji Launcher Pro, etc?
I moĹĽe polecicie jeszcze jakÄ…Ĺ› paczkÄ™ kodekĂłw do filmĂłw?
Wto, 26.07.2011, 14:46
Zadaniem Launcherów jest zwiększanie funkcjonalności pulpitu i siatki aplikacji - dla przykładu w standarodowym launcherze androida na dole ekranu jest tylko przycisk włączający menu, a po zainstalowaniu jakiegoś launchera można tam umieścić kilkanaście skrótów (np. sms, dialer itp.), które będą widoczne na każdym pulpicie. Większość launcherów oferuje dodatkowe widgety (np. GoLauncher ma wbudowanego task killera), narzędzia umożliwiające segregowanie programów w siatce aplikacji i dużo innych. Generalnie trzeba się pobawić żeby znaleźć najlepszy - mi najbliżej do GoL, ale wydaje mi się, że najczęściej zamula komórkę.
Wto, 26.07.2011, 14:54
Czyli widzÄ™ kwestia wychodzÄ…ca w czasie eksploatacji
Wto, 26.07.2011, 16:26
Ice to się przydaje, gdy masz za dużo zainstalowanych programów i wtedy przydaje się segregowanie aplikacji w menu. Na dole masz 5 skrótów do aplikacji + do tego widget GO Weather i prezentuje się cały pulpit mega zajebiście.
Czw, 04.08.2011, 12:47
Ostatnio miałem okazję przetestować szybkę Wildfire ... telefon był przysłonięty koszulką, o którą oparłem się łokciem ... chwilę tak leżałem zanim się kapnąłem, że jest tam mój telefon, ale pozytywnie się zdziwiłem, że w ogóle tego nacisku nie odczuł. W podobnych sytuacjach wszelkie Nokie, czy inne SE miały pęknięty wyświetlacz.