Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 22:21

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 78  Następna
Telefony komórkowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
Post Re: Telefony komĂłrkowe
Ale navi w telefonie to jak dla mnie nie porozumienie. Bateria Ci wtedy trzyma kilka godzin, nie ma jak normalna nawigacja. Ja mam k850i, w kumpel n73 i naprawde k850i w niczym nie odbiega od tej noki.

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Pią, 29.02.2008, 6:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Samochód: Alfa Romeo Giulietta
Bo K850i został stworzony, żeby pokonać N95, a N73 to już przeszłość ;) Jeśli miałbym wybierać pomiędzy K850i i N95, wziąłbym Nokię. Może bardziej rozreklamowana, ale podobno dobra.

Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW

Pią, 29.02.2008, 6:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
ja też wziąłbym nokię.
Co do nawigacji w komórce to uważam to za pomysłowe ale niepotrzebne rozwiązanie. Np. do Nokii E50 można dokupić taki adapter GPS który jest łączony z komórką za pomocą bluetootha. Mapy pobiera się z neta i wrzuca na komórkę. Tylko problem tkwi w tym że musisz mocno wpatrywać się w malutki wyświetlacz komórki który nigdy nie zastąpi normalnej nawigacji

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Pią, 29.02.2008, 14:18
Awatar użytkownika

Aaa no i co jest zdecydowanie na + w K850i w porównaniu do N95 to bateria. Trzyma mi już od poniedziałku a nadal pokazuje 44% :) A telefon użytkuje dość dużo. Pod tym względam se ma znaczną przewage nad nokią.

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Pią, 29.02.2008, 15:46
Moderator
Awatar użytkownika

Konradek napisał(a):
Bateria Ci wtedy trzyma kilka godzin, nie ma jak normalna nawigacja.

Tak samo musisz ładować telefon jak i nawigację, ja tam nie widzę probelmu dokupienia ładowarki samochodej za jakieś 5 zł.

K850i jest cholernie drogi, a zbyt wygodny w użytkowaniu nie jest i tak jak wspomniałem, nie jest rozwojowy, a w tej chwili możliwość wgrania navi w telefon to bardzo popularne rozwiązanie.

Cytuj:
Tylko%20problem%20tkwi%20w%20tym%20że%20musisz%20mocno%20wpatrywać%20się%20w%20malutki%20wyświetlacz%20komórki%20który%20nigdy%20nie%20zastąpi%20normalnej%20nawigacji

Jasne, to w końcu tylko telefon i nigdy nie zastąpi w pełni aparatu cyfrowego, nawigacji, dyktafonu etc. etc.

Cytuj:
Pod tym względam se ma znaczną przewage nad nokią.

I tu się nie zgodzę, Kwestia użytkowania, bateria w N95 pod żadnym względem nie odstaje od K850i. Nie wiem w czym czasem ludzie widzą problem, IMO nawet 36 godzin trzymająca bateria to wystarczająco by zdobyć gniazdko i w godzinkę się naładować. A jak ktoś chce nieładować, to niech kupi Nokie 6310i.

Pią, 29.02.2008, 15:50
Awatar użytkownika

No to zależy jakie kto ma do tego podejście. Ja nie chciał bym ładować telefonu co drugi lub nawet codziennie. Zależy kto co lubi :) Co do ceny to przecież k850i jest tańszy od n95.

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Pią, 29.02.2008, 16:00
Awatar użytkownika

Ice napisał(a):
Jasne, to w końcu tylko telefon i nigdy nie zastąpi w pełni aparatu cyfrowego, nawigacji, dyktafonu etc. etc.

no właśnie o to mi chodzi. Telefon ma dzwoic i wysyłać sms-y. Czasami może też fajnie zagrać.

Pią, 29.02.2008, 16:23
Awatar użytkownika

Okej, powaĹĽny problem mam do rozwiÄ…zania.

Do wyboru dwa telefony - SE K800i i K810i.

Za tego pierwszego Orange proponuje mi 400 zł przy przedłużeniu umowy. K810i nie jest w ofercie i niestety musiałbym kupować na Allegro - tam ceny ok. 650 zł. Tak, wiem, wiem. To są te same telefony, tylko w innym wydaniu. Nie interesuje mnie TrackID, bo mam kabel USB. Chcę tylko poznać Waszą opinię na ten temat.

Jakie one są? Czy joy także się psuje, jak w innych SE? Czy warto dopłacać do K810i 250 zł za wygląd. Fakt, imo, K800i jest brzydszy od tego drugiego. K810i ma świetną klawiaturkę, jest cieńszy i nie ma tak dużego 'garba' jak K800i. Miałem okazję tylko obsługiwać K800i, z K810i nie miałem styczności.

Osobiście jestem nastawiony na kupno K810i na Allegro, ale cena podana przez Orange jest tak zachęcająca, że to bajka. I jeszcze umowa - w przypadku K800i od Orange - 2,5 roku. Natomiast ten z Allegro - nieograniczona ;)

Uzyskam największe odszkodowanie za wypadek komunikacyjny i inne z OC - więcej na PW

Pią, 29.02.2008, 22:26

Kari napisał(a):
z K810i nie miałem styczności.
Kari napisał(a):
K810i ma świetną klawiaturkę
Skoro nie miałeś styczności to skąd wiesz, że taka świetna? :wink: Też nie miałem z nim styczności, ale tak na oko przyciski są mniejsze niż w K800i, więc przypuszczam, że będzie mniej wygodna. Najlepiej weź go do ręki w jakimś komisie czy coś i zobacz :wink:

Kari napisał(a):
Czy joy takĹĽe siÄ™ psuje, jak w innych SE?
Mój ojciec ma K800i, nie pamiętam od jak dawna, ale już dość długo. Rozmawia przez niego tyle, że jak mu bateria wytrzymuje dłużej niż 1 dzień to można to gdzieś zapisać, bo rzadko tak bywa :mryellow: Do czego zmierzam - używa go bardzo intensywnie i joy mu się nie popsuł. Powiem więcej, ojciec używa SE odkąd tylko powstała ta firma, wszystkie miał z joyem i nigdy żaden mu się nie zepsuł :wink:

Ogólnie widzę, że ten K810 podoba ci się dużo bardziej niż K800, więc IMO nie ma się co szczypać tylko wziąć tego, który ci bardziej odpowiada. BTW: w K810 bateria dłużej trzyma :)

Pią, 29.02.2008, 22:58
Moderator
Awatar użytkownika

Co Ci tu mamy doradzać? Musisz sam wybrać co Ci się bardziej podoba, ja tam nie znam osoby, którek K810i się podoba, jesteś pierwszy :twisted: No i z tą wygodną klawiaturą też bym się nie zgodził.

Sob, 01.03.2008, 10:12

Nie będę was wtajemniczał co i jak, ale mogę zmienić swoją Nokię 6230i (którą już kilka razy planowałem zmienić, ale nie znalazłem nic ciekawego na jej miejsce) na nową 6300 lub E51 (do wyboru) bez żadnej dopłaty. Jednak, jeśli wybiorę jakiś nowy nie będę mógł wrócić do starego telefonu :P No i się zastanawiam czy warto zmienić, jak myślicie? Telefoniki są cieńsze od mojej 6230i a na tym mi zależy, mają lepsze aparaty, ale nie jest to istotne. Niestety obydwa mają krótszy czas rozmowy na baterii. E51 ma dłuższy czas rozmów niż 6300, ale ma Symbiana, którego nie lubię :roll: Warto zmienić czy poczekać i kupić coś ciekawszego (np. 6500 Classic albo Motkę V8)? Jeśli tak to który? Byłbym raczej za tą 6300, chociaż mojemu kumplowi trzyma 1-2 dni :shock: Co radzicie?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2106

Pon, 03.03.2008, 17:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Kari napisał(a):
cena podana przez Orange jest tak zachęcająca, że to bajka.

W Play'u w abonamencie za 40zł k800i masz za złotówke!!

Pon, 03.03.2008, 17:57
Awatar użytkownika

Omg. Rzeczywiście. Ograniczyłem się tylko do Orange, a tu patrzę, że w Play'u takie gratisy. Czas zajrzeć tam.

Kupno K810i to zbyt droga inwestycja, szczegĂłlnie, ĹĽe w Play'u rozdajÄ… telefony za darmo ;)

Pon, 03.03.2008, 21:09
Awatar użytkownika

Joey zobacz może jeszcze 6500 slide. Bardzo ładny rozsuwany telefon z całkowicie metalową obudową bez symbiana.

Wto, 04.03.2008, 15:43

gibki8 napisał(a):
Joey zobacz może jeszcze 6500 slide. Bardzo ładny rozsuwany telefon z całkowicie metalową obudową bez symbiana.
Już zażyczyłem sobie 6300 :P Niestety żadnej 6500 do wyboru nie miałem. Jak mnie ta 6300 będzie denerwować to odżałuję te pare stów i za jakiś czas kupię sobie 6500 Classic albo tą Motkę V8.

Wto, 04.03.2008, 15:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łańcut
Samochód: Honda Civic
Czy ktoś z użytkowników posiada albo miał styczność z motorolą z3 (ew. z6)?? Chciałbym taką kupić ale nie wiem czy nie posiada paru irytujących wad mojej obecnej motki - chodzi mi o wielkość pamięci na smsy i szybkość oprogramowania. Proszę o opinie

Wto, 04.03.2008, 16:06
Awatar użytkownika

Wybrałem K800i w Orange. Dałem 406 złotych ;)

Wziąłbym w Play'u, ale nigdzie w Lublinie nie było dostępnych tych telefonów. Kazali czekać miesiąc.

Co do telefonu - ładny, funkcjonalny, łatwy w obsłudze. Jak każdy SE. Mogę polecić aparat - jest świetny! Rozdzielczość ponad 2000 na nie-pamiętam-ile. Podobny do innych telefonów z serii K. Po paru miesiącach opiszę Wam jak się sprawuje ;)

Śro, 05.03.2008, 21:52
Moderator
Awatar użytkownika

Kari napisał(a):
Wybrałem K800i w Orange. Dałem 406 złotych ;)

Eeee.... what? Możesz powtórzyć, bo chyba źle coś zrozumiałem..

Śro, 05.03.2008, 22:39
Awatar użytkownika

Szukałem po całym Lublinie K800i w Play'u. Nigdzie nie było. Więc poszedłem do Orange.

Wcześniej miałem w Orange i było to tylko przedłużenie umowy. Akurat w moim mixie za 50 zł, ten telefon był dostępny za 406 złotych na 2,5 roku. Dostałem 100% więcej przez 6 miesiący, czyli mam do wydzwonienia 100 zł, mimo że płacę za 50 zł. Oferta wystarczająco pokryje moje zapotrzebowania ;)

Czw, 06.03.2008, 7:07
Moderator
Awatar użytkownika

Kari napisał(a):
Szukałem po całym Lublinie K800i w Play'u. Nigdzie nie było. Więc poszedłem do Orange.

Wcześniej miałem w Orange i było to tylko przedłużenie umowy. Akurat w moim mixie za 50 zł, ten telefon był dostępny za 406 złotych na 2,5 roku.

To interes życia ;) Dałeś 406 zł i umowa na 2,5 roku, a telefon bez umowy można kupić za niewiele drożej...

W życiu nie dał bym biorąc telefon na abonament za niego więcej niż 100 zł, bo gdzie tu interes? ;)

Czw, 06.03.2008, 9:50
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1558 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 78  Następna