|
|
Obecny czas: Śro, 24.06.2026, 23:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Jakie fajne auta widzieliście?
| Autor |
Wiadomość |
|
Edwardo308
Samochód: Gnojownik
|
 Re: Jakie fajne autka widzieliście?
morphy napisał(a): Edwardo chyba wysĹ‚aĹ‚eĹ› ten post aby co poniektĂłrym serce pÄ™kĹ‚o, ĹĽe to nie oni byli na twoim miejscu. Z zewnÄ…trz Panamera mi siÄ™ nie podoba, ale wnÄ™trze bajka. Silnik i prowadzenie no to wiadomo, w koĹ„cu Porsche, ale ty miaĹ‚eĹ› jeszcze do dyspozycji napÄ™d na cztery koĹ‚a wiÄ™c pewnie jeszcze lepiej siÄ™ odpychaĹ‚.  Na pewno miĹ‚e doĹ›wiadczenie. Najlepsze auto jakie miaĹ‚em okazje prowadzić to hybrydowy Lexus RX, ale to raczej nie ten poziom.  PrzyĹ›pieszenie jest ogromne, to auto po prostu katapultuje - nie przyĹ›piesza WystarczyĹ‚o ok 30km jazdy by przyzwyczaić siÄ™ do elektrowni atomowej pod maskÄ… i jazda z nieprzyjemnego wciskania w fotel przy nagĹ‚ym przyspieszaniu przeobraziĹ‚a siÄ™ w Ĺ›wietnÄ… zabawÄ™. StaraĹ‚em siÄ™ jechać wedĹ‚ug przepisĂłw aktualnie obowiÄ…zujÄ…cych ale niekiedy chęć przydepniÄ™cia byĹ‚a wiÄ™ksza (wystarczy zdecydowanie machnąć delikatnie prawÄ… stopÄ… i przytrzymać, a resztÄ™ zrobi za nas PDK i ESP ktĂłre nie pozwoli aby 400koni zabiĹ‚o siÄ™ przy wyprzedzaniu). Jazda 90-130 cieszy i uspokaja, pomimo 20 calowych kół jest na prawdÄ™ bardzo komfortowo. Dodatkowo to bardzo neutralny i wywaĹĽony samochĂłd, ktĂłry odpychajÄ…c siÄ™ z 4 Ĺ‚ap nie chce CiÄ™ zabić, pod warunkiem, ĹĽe siÄ™ na prawdÄ™ nie przesadzi. Najbardziej podoba mi siÄ™ Launch Control (z pakietem Chrono) - to co siÄ™ dzieje po zwolnieniu pedaĹ‚u hamulca przy przytrzymaniu obrotĂłw na poziomie 5tyĹ›. to opowieść z zupeĹ‚nie innej galaktyki, bo mĂłzg przenosi siÄ™ w inny wymiar chyba... Zamiast oglÄ…dać o wiele lepsze auta na Motor Schow w Poznaniu caĹ‚y czas z niecierpliwoĹ›ciÄ… czekaĹ‚em kiedy bÄ™dziemy wracać i znĂłw rozsiąść siÄ™ w bananowym wnÄ™trzu A teraz juĹĽ nie zamierzam dalej siÄ™ podniecać, przeprosiĹ‚em Peugeocika i jest git - wybaczyĹ‚ mi 
_________________ Istnieje milion powodów, dla których warto sprzedać* Scenica *ale szkoda mi kasy, którą w ten gnój włożyłem
|
| Nie, 15.04.2012, 20:47 |
|
 |
|
choopster
|
 Re: Jakie fajne auta widzieliście?
|
| Nie, 15.04.2012, 21:17 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Ciekawe to zielone RS 5 "audiszczecin.pl", bo w Szczecinie nie ma salonu Audi. Nawet na stronie jest kontakt do Poznania. Choopster było BMW na targach, bo jakoś nie zauważyłem? 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Nie, 15.04.2012, 21:25 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Wrzucajcie zdjęcia z Targów do tego tematu viewtopic.php?f=13&t=36145
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 16.04.2012, 8:29 |
|
 |
|
Opelu
|
RS5 jest z salonu na Krańcowej w Poznaniu, więc ta ramka faktycznie dziwi  Co ciekawe, stoi od pół roku (jak nie dłużej) na podwyższeniu oznaczonym pięknym napisem R8   Niestety zawsze jak tam przechodzę to salon już jest zamknięty...
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Pon, 16.04.2012, 13:42 |
|
 |
|
choopster
|
Na poprzedniej stronie masz zdjęcie z przedwczoraj, gdzie w tym miejscu stoi R8 Spyder  RS5 jest faktycznie z Poznania, ale auto częściej stoi po za salonem aniżeli w salonie. A sprzedaje się już prawie rok.
|
| Pon, 16.04.2012, 14:24 |
|
 |
|
Opelu
|
Faktycznie stoi R8 (nawet pojechałem sprawdzić  ). Ostatnio bylem ponad miesiąc temu koło salonu i stało jeszcze RS5, a moja fotka jest chyba z października  Gdybym miał fundusz, to już by tam nie stało  A to pojazd który kilka razy kręcił się w okolicy polibudy: 
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Pon, 16.04.2012, 17:06 |
|
 |
|
Zygfrydiusz
Samochód: Accord CM2
|
el Camino często pod polibudą można spotkać, bo należy do jednego z wykładowców.
_________________ ... hontou?
|
| Pon, 16.04.2012, 22:52 |
|
 |
|
Opelu
|
Całkiem możliwe, nie widziałem nigdy właściciela  Ostatnio ktoś zaczął się bujać CLS-em 350 CDI... Powodzi się wykładowcom 
|
| Pon, 16.04.2012, 22:54 |
|
 |
|
Zygfrydiusz
Samochód: Accord CM2
|
Przynajmniej jedna grupa, która wynagrodzenie ma stosowne do wykształcenia. Info mam od współlokatora, który ma wykłady z tym profesorem 
_________________ ... hontou?
|
| Wto, 17.04.2012, 2:34 |
|
 |
|
Michae
|
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Wto, 17.04.2012, 21:30 |
|
 |
|
bartez
|
Pierwszy Aventador w Polsce (c) SSC Zdjęcia Monopol777 http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=11418Cudowny 
Ostatnio edytowany przez bartez Czw, 19.04.2012, 8:26, edytowano w sumie 2 razy
|
| Czw, 19.04.2012, 8:15 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
A bez logowania też można jakoś to obejrzeć? 
|
| Czw, 19.04.2012, 8:16 |
|
 |
|
bartez
|
Poprawiłem 
|
| Czw, 19.04.2012, 8:24 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
Na wiosce przed chwila  czarne ElCamino na poznanskich blachach z 75 r. z chromowanym blokiem silnika.  wlasciciel byl troche zirytowany lub wkurzony bo grzebal cos przy silniku wiec nie chcialem mu sie jeszcze narzucac z aparatem 
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
Ostatnio edytowany przez MochleBoy, Czw, 19.04.2012, 14:57, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 19.04.2012, 14:38 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Ciekawa gramatyka MochleBoy napisał(a): na poznanskich blachach i chromowanym blokiem
|
| Czw, 19.04.2012, 14:42 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Pierwsza Aventador w Polsce, a na niemieckich numerach. Możliwe, że to Polaka, ale też, że jest po prostu chwilowo u nas. Jeśli to drugie to nie jest prawda bo już bodajże żółtego Aventadora widziały dwie osoby. Przyjechał do nas i stał w komisie/warsztacie, aby dalej jechać na Wschód do klienta. Chyba na exoticcars oglądałem zdjęcia tego żółtego.
ps. Tak w ogółe dzisiaj widziałem Lamborghini Murcielago Roadster, białego na polskich numerach, indywidualki. Nie zdążyłem jednak zapamiętać numerów,a co dopiero zdjęcie.
|
| Czw, 19.04.2012, 14:46 |
|
 |
|
MochleBoy
Samochód: Škoda Octavia Combi
|
RR ltd Co. napisał(a): Ciekawa gramatyka MochleBoy napisał(a): na poznanskich blachach i chromowanym blokiem haha, no faktycznie  PisaĹ‚em to z tabletu podczas powrotu do domu 
_________________ "Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
|
| Czw, 19.04.2012, 14:55 |
|
 |
|
choopster
|
bartez, nie pierwszy, nie pierwszy.. 
|
| Czw, 19.04.2012, 16:30 |
|
 |
|
bartez
|
Tak twierdzi autor zdjęć. Ja słyszałem o białym, który kupiła od producenta firma zajmująca się sprzedażą drogich aut, a następnie sprzedała klientowi w Polsce. Podobno to znana twarz TVNu, ale ciekawe ile w tym prawdy.
|
| Czw, 19.04.2012, 16:34 |
|
|