|
|
Obecny czas: Nie, 19.04.2026, 1:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
 Re: Telefony komórkowe
Ja teraz będę przedłużał umowę w playu i czekam na ciekawą ofertę. Na celowniku Samsung Galaxy S Advance - ciekawa, dwurdzeniowa konstrukcja z AMOLED, mocno chwalona za baterię, następca S Plus. Niestety o dziwo nie wiadomo, czy będzie na niego ICS, gdzie to nowa konstrukcja  ... Drugi fon na celowniku to niewiele droższy w ofertach abonamentowych Sony Xperia Acro S. Wyświetlacz już 4,3", dwa rdzenie te same co w Xperia S. Design poprawiony w stosunku do Xperii S - prezentuje się ciekawie. Czekam teraz na telefon od konsultantów z propozycją  .
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Pon, 06.08.2012, 20:06 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
A nic nie piszecie np.u Lumii 800 lub 900 - warto się pakować w słuchawkę z Windowsem?
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Pon, 06.08.2012, 21:12 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Słuchawki z Windowsem to gwóźdź do trumny Nokii. Omijać szerokim łukiem. Taki z tego smartphone, jak ze Sparka długowłosy hipis. Co do Galaxy S Advance - brak ICS olej, szczerze - poza numerkiem i świadomością, że masz ICS czy zmianami wizualnymi niczym ten system nie zabija, więc gra nie warta świeczki. Chyba, że głupio Ci będzie w towarzystwie, że nie masz  Serio, nie warto. Jedyna wada to AMOLED - świetny, ale w razie uszkodzenia koszmarnie drogi, do I9000 w tej chwili po tanim ukladzie i tak z 400 zł kosztuje LCD... Xperia S - SE jest dramatem moim zdaniem. Jakość wykonania poniżej przeciętnej do tego masowo w wielu modelach od SE padają przy drobnych upadkach LCD jak szalone.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 06.08.2012, 21:21 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
RR ltd Co. napisał(a): A nic nie piszecie np.u Lumii 800 lub 900 - warto się pakować w słuchawkę z Windowsem? Zaraz będą lumie z nowszym windowsem, a tych obecnych nie będzie można upgradować 
|
| Pon, 06.08.2012, 21:26 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
Coś czytałem właśnie o tym. A co lepiej wziąć: Xperię P czy Galaxy S II? Czy może coś jeszcze innego w podobnej konfiguracji?
|
| Pon, 06.08.2012, 21:38 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
To i ja zapytam: Mam w tej chwili Samsunga I5700, kupiłem za grosze w sumie, nie jest zły bo ma wifi, gps i ogarnia mi służbowe maile  Problem w tym, że to muł. Chciałbym coś o stopień/dwa wyżej, powiedzmy w okolicach 500zł, na androidzie oczywiście.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Pon, 06.08.2012, 21:41 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
@Tapir bierz Galaxy Ace, albo wstrzymaj się z 2-3 miechy i łyknij Ace 2. Gabaryty podobne, będzie szybciej. HTC Wildfire etc. odpuść sobie bo to już też przeżytek.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Pon, 06.08.2012, 21:52 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
A @RR? 
|
| Pon, 06.08.2012, 21:56 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
a Tobie nie podpowiem, bo nie miałem styczności ani z jednym ani z drugim. SII był chwilowym szałem i jakoś umknął w zalewie SI a potem szału na SIII. Co do Xperii - w ogóle w rękach tego modelu nie miałem, więc nie chce się wypowiadać. Generalnie jednak moim zdaniem SE robi jakościowo przeciętne telefony i wolałbym model porównywalny na pewno od Samsunga, lub ciut wolniejszego od HTC. Może Desire HD cię zainteresuje lub coś w tym stylu? Mi generalnie wyższa półka średnio podchodzi, bo mają duże gabaryty i oferują pamięć, którą głównie w grach można wykorzystać a do normalnego użytkowania bardziej praktyczne są smarty ze średniej półki.
|
| Pon, 06.08.2012, 21:59 |
|
 |
|
PiasQ
|
Ice napisał(a): Jedyna wada to AMOLED - świetny, ale w razie uszkodzenia koszmarnie drogi, do I9000 w tej chwili po tanim ukladzie i tak z 400 zł kosztuje LCD... Pytanie o jakie uszkodzenie chodzi? Jeśli fizyczne, to serio, nie wiem co trzeba robić, żeby rozbić telefon z gorilla glass. Chyba, że AMOLEDy padają z jakichś przyczyn? Ale tutaj gwarancja mi wystarczy. Ice napisał(a): Xperia S - SE jest dramatem moim zdaniem. Jakość wykonania poniżej przeciętnej do tego masowo w wielu modelach od SE padają przy drobnych upadkach LCD jak szalone. Owszem, SE Xperia Arc S wydaje się trochę kiczowata, ale już Sony Xperia S zdaje się być solidnie wykonanym telefonem. Xperia Acro S to poprawiony jeśli chodzi o budowę, a co dziwne, tańszy telefon, z obiecującymi parametrami. A propos SGSII - z wielu źródeł - lepszy wybór, jak nowy SGSIII. Ludzie narzekają przede wszystkim na starej generacji ekran, który sobie nie radzi z funkcjami tego telefonu, a i kolory nie wyrabiają. Ponadto, jak na taką "maszynę" osobiście miałem wrażenie, że menu nie chodzi płynnie 
Ostatnio edytowany przez PiasQ, Pon, 06.08.2012, 22:02, edytowano w sumie 1 raz
|
| Pon, 06.08.2012, 21:59 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
PiasQ napisał(a): Ice napisał(a): Jedyna wada to AMOLED - świetny, ale w razie uszkodzenia koszmarnie drogi, do I9000 w tej chwili po tanim ukladzie i tak z 400 zł kosztuje LCD... Pytanie o jakie uszkodzenie chodzi? Jeśli fizyczne, to serio, nie wiem co trzeba robić, żeby rozbić telefon z gorilla glass. Też nie wiem, ale ostrzegam w razie czego  Każdy różnie uważa na telefon więc warto wiedzieć, że mając AMOLED trzeba uważać bardziej. SE odradzam, dlatego, że nawet jak wykonane są w dotyku ok, to konstrukcja samych wyświetlaczy pozostawia wiele do życzenia. Upadki, które większość telefonów kończy bez żadnego uszczerbku SE regularnie kończą z padniętym wyświetlaczem. Kumpel, który przerabia tego sporo miesięcznie ma od SE po 100-150 sztuk na wymianę LCD co jest po prostu ewenementem.
|
| Pon, 06.08.2012, 22:02 |
|
 |
|
PiasQ
|
Ale pytanie, czy zmieniło się coś w konstrukcjach Sony? Czy SE określasz jako stare SE i nowe Sony?
|
| Pon, 06.08.2012, 22:03 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Czy SE czy już jako Sony - to kosmetyka z nazwą związana. Sony dopiero zaczyna zmieniać swoją linie modelową i aspirować bardziej w lepiej wykonane urządzenia, więc czas dopiero pokaże.
|
| Pon, 06.08.2012, 22:08 |
|
 |
|
PiasQ
|
To będę wdzięczny za opinię znajomego dotyczącą wytrzymałości Xperii S  (Acro S nie ma jeszcze na rynku Europejskim, więc raczej nie ma wyrobionej opinii).
|
| Pon, 06.08.2012, 22:16 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Jest ok, w każdym bądź razie tak jak w starszych Xperiach nie występują takie przypadki, że nawet w kieszeni można uszkodzić wyświetlacz...
|
| Pon, 06.08.2012, 22:18 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
_________________ ExoticCars.pl
|
| Wto, 07.08.2012, 13:50 |
|
 |
|
Kurai
Samochód: Smutna Jazda
|
Ice napisał(a): HTC Wildfire etc. odpuść sobie bo to już też przeżytek. Wildfire S jest całkiem całkiem. du*y nie urywa wydajnością, ale daje radę. Jest to jakiś postęp w stosunku do Wildfire_bez_S. Dla siebie dalej nic nie kupiłem  ale ten S wchodzi w grę jak dla mnie.
|
| Wto, 07.08.2012, 15:41 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
S to taka sciema jak Ace +. Nieco lepszy, ale srednio juz wart uwagi szczegolnie biorac pod uwage cene.
|
| Wto, 07.08.2012, 16:20 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Dokładnie. Cena Wildfire S jest kosmiczna. Za 200 zł więcej masz Desire S lub Ace 2.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Pią, 10.08.2012, 10:05 |
|
 |
|
r_lukas
Samochód: italiano diesel
|
A jak flash w Ace2? Bo w obecnym tel (galaxy gio) najbardziej tego mi brakuje
|
| Pią, 10.08.2012, 17:59 |