Obecny czas: Śro, 01.07.2026, 0:44

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  Następna
Formuła 1 - sezon 2006 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: O-ca :)
czytajcie ze zrozumieniem a dopiero potem komentujcie :wink: :>

Wto, 22.08.2006, 9:37
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
czytajcie ze zrozumieniem a dopiero potem komentujcie

Taa koledzy chyba tylko przeczytali temat i dalej im się nie chciało ;)

Skoro znaleźli już następce Kubicy na stanowisku 3 kierowcy- czyli testera to znaczy, że BMW Sauber ani myśli, że Robert wracał na to stanowisko ;) Ten Vettel to za dużo roboty od przszłego sezonu nie będzie miał ;)

Wto, 22.08.2006, 9:46
Awatar użytkownika

Jego forma chyba od uzyskania tytuły misztrza świata nomen omen w 1997 spadała

Kiedyś Frank Williams powiedział, że tytuły w jego zespole nie są zdobywane dzięki umiejętnościom kierowcy, tylko dzięki temu, że ma świetny samochód. Pewnie to jest prawda, skoro wtedy Villeneuve wygrał to Mistrzostwo Świata, to miał pewnie samochód odstający od konkurencji i kaleka by w nim zdobył tytuł :mryellow: A gdy tylko zmienił zespół to zaczął dziadować.

Wto, 22.08.2006, 11:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Skoda Octavia
Kiedyś Frank Williams powiedział, że tytuły w jego zespole nie są zdobywane dzięki umiejętnościom kierowcy, tylko dzięki temu, że ma świetny samochód. Pewnie to jest prawda, skoro wtedy Villeneuve wygrał to Mistrzostwo Świata, to miał pewnie samochód odstający od konkurencji i kaleka by w nim zdobył tytuł A gdy tylko zmienił zespół to zaczął dziadować.

No tu bym polemizował. To że "staruszek" Villeneuve dawno niczego nie pokazał nie oznacza że nigdy nie miał talenu. Nie zapominajmy że od 1997 roku mineło już trochę czasu i nie on jeden wypalił się w tym sporcie. Fenomenem jest tu Schumacher który utrzymuje wysoką formę przez tyle lat. Powiedzmy sobie szczerze że w czasach kiedy Villeneuve startował nie było "sponsorowanych kierowców", liczył się tylko talent. Nie szkoda mi kanadyjczyka bo swoje już wyjeździł, teraz czas na młodych kierowców a takim właśnie jest Robert i liczę że szybko pokaże swoje wielkie umiejętności.

Śro, 23.08.2006, 18:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń /Płock-Poznań
Samochód: Lancia Delta II 1,6
Dziś na sesji treningowej najszybszy następca Kubicy w testowym BMW - Vettel. Ciekawe czy to zapowiedź, że w końcu BMW jest szybkie, czy znowu jak do tej pory - na treningu bez ograniczeń jeździ szybko, a na wyścigu wolno :].

Niestety strona Villeneuve'a znowu czepia sie BMW , że źle z nim postąpili. Kurcze - ten to musi odejść z rozgłosem, jak to bardzo go skrzywdzono :mryellow: :mryellow:

Jutro Qual i trzymamy kciuki za Kubiego, a potem w wyścigu.

:mryellow: :mryellow:

http://www.simp.put.poznan.pl

Pią, 25.08.2006, 16:48
Moderator
Awatar użytkownika

Panowie i panie kwalifikacje do Gp Turcji juĹĽ za 30 min ;) :lol:

I ramĂłwka na jutro:

13:00 Grand Prix Turcji Kwalifikacje

13:40 OkrÄ…ĹĽenie toru z Robertem KubicÄ…

13:45 Grand Prix Turcji

Oczywiście w TV4 ;)

Sob, 26.08.2006, 11:31

Sob, 26.08.2006, 11:38
Awatar użytkownika

link: tv 4

a proponuje jeszcze wejść na formula1.com
potem na konkkretny wyści, a potem na livetiming zarejestrować się i dzięki temu mieć podgląd na czasy (to tak dla tych co jeszcze tego nie znają)
:D

Sob, 26.08.2006, 11:49
Moderator
Awatar użytkownika

No i pięknie, Robert wystartuje jutro z 9 miejsca czyli z 5 lini :mryellow:

Sob, 26.08.2006, 13:02

tak mnie zastanawia jedno.
Renault który nigdy nie robił dobrych samochodów :twisted: , fajnych i trwałych silników a w formule 1 bije ferrari, honde czy BMW i McLarena
żabojadom widze że udało sie stworzyć coś dobrego

Sob, 26.08.2006, 13:11
Moderator
Awatar użytkownika

Mała poprawka, Robert wystrtuje z 8 pozycji ponieważ Ralf Schumacher został przesunięty o 10 pozycji niżej z powodu zmiany silnika.

Ostatnio edytowany przez Kobi, Sob, 26.08.2006, 14:51, edytowano w sumie 1 raz

Sob, 26.08.2006, 14:45
Awatar użytkownika

ja teĹĽ sie ciesze.

tak mnie zastanawia jedno.
Renault który nigdy nie robił dobrych samochodów :twisted: , fajnych i trwałych silników a w formule 1 bije ferrari, honde czy BMW i McLarena
żabojadom widze że udało sie stworzyć coś dobrego

No własnie dziwne. Zwykłe masówki im nie bardzo wychodzą choć oczywiście wyjątki są a w F1 odnoszą całkiem spore sukcesy. W czasach teamu Williams-Renault wygrali chyba wszystko co było do wygrania ... tyle że to było dość dawno temu

Sob, 26.08.2006, 14:49
Awatar użytkownika

Mała poprawka, Robert wystrtuje z 8 pozycji ponieważ Ralf Schumacher został przesunięty o 10 pozycji niżej z powodu zmiany silnika.

Być może Fisichella też wymieni silnik więc Robert i Heidfield mogą wystartować o jeszcze jedno pole wyżej :]

:mryellow: :mryellow: :mryellow:

Sob, 26.08.2006, 16:31
Moderator
Awatar użytkownika

No i wyścig od samego początku zaczął się ekscytująco... :D

Nie, 27.08.2006, 13:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
Ciekawe co sie stało po tym drugim pit stopie???Czy to bolid szwankował czy Robert popełnaił błędy??? Bo do drugiego pit stopu było bardzo dobrze.

Nie, 27.08.2006, 14:41
Moderator
Awatar użytkownika

Jak mi zaraz ktoś powie, że się zawiedli dziś na Robercie to z całym szacunkiem dla nich, ale niech yebną się w głowe gumowym młotkiem :twisted:

Nie, 27.08.2006, 14:44
Awatar użytkownika

jako tako Robert nie popełnił żadnego błędu, po prostu albo wolniej jechał albo wina wolniejszego samochodu!
w pewnym momencie był nawet 5 gdy pozjeżdżali do pit stopu konkurenci Roberta

Nie, 27.08.2006, 15:13
Moderator
Awatar użytkownika

Image
Image

Źródło: f1.com

I mój mały komentarz na temat wyścigu :)

Wyścig może nie był tak ciekawy jak w GP Węgier jednak było wiele ciekawych momentów w tym wyścigu. Na pewno wiele emocji dostarczył sam start po którym wiele bolidów zostało uszkodzonych. Było widać, że bolid Fisichelli został lekko zahaczony przy wjeżdżaniu w pierwszy zakręt, później już było tylko gorzej ;) Poza tym Klien przed tym pierwszym zakrętem mocno dohamował i wybił z rytmu innych kierowców. David Coulthard z tego co było widać zahaczył o bolid Kimiego, była też mowa o kontakcie obu bolidów McLarena, istna masakra ;) szczególnie na tak nowoczesnym torze, przypomnę, że był to dopiero 2 GP F1 na tym torze pod Istanbułem. Już po pierwszym okrążeniu uszkodzone bolidy musiały zjeżdżać do boksów, przykładowo i Fisichella i Heidfeld musieli zmieniać przednie spojlery w swoich bolidach, przy okazji zmieniano też opony. poza tym ich postoje w pit stopach trwały jak na moje zbyt długo, a to, że bolid Heidfelda mechanicy podnosili rękoma, a nie podnośnikami to już dla mnie wielka zagadka... :roll: Najbardziej mi jednak żal mojego ulubieńca :twisted: Kimiego Räikkönena, ucierpiał również na tym pierwszym zakręcie, rozerwana opona, dojechał na pit lane, również bardzo długi postój zaliczył bo nie można było z tego co pamiętam resztek rozerwanej opony usunąć. Pech tego kierowcy dopełnił się po wyjeździe z pit lane. Na zakręcie nr 8, który składa się właściwie z 3-4 partii Kimi wyleciał z toru i uderzył z dość znaczną siłą w bandę...Prawdopodobnie miał po tej kolizji na początku problemy również z zawieszeniem i nie mógł zachować optymalnego toru jazdy. To chyba największy pechowiec w F1, a pomyśleć, że w zeszył roku wygrał na tym torze :roll: Chciałbym żeby w końcu zaczął znów wygrywać. Podobała mi się postawa Roberta i to, że umiał sobie poradzić w tym zamieszaniu stworzonym przez kraksę na pierwszym zakręcie, ładnie to wszystko ominął ;) a 4 okrążenia po starcie dobierał się już (bez skojarzeń) do bardziej doświadczonych kierowców takich jak Rosberg, którego znakomicie wyprzedził :mryellow: Na 12 okrążeń po starcie z wyścigiem pożegnał się Vitantonio Liuzzi, nomen omen na tym samym zakręcie na którym doszło do kilku kolizji po starcie. Być może tamten odcinek toru nie był dobrze nagumowany bo solidnie zarzuciło Vitantonio, a bolid zatrzymał się w dość niebezpiecznym miejscu więc na tor musiał wyjechać safety car ( :mryellow: ) więc wielu kierowców na tym skorzystało zjeżdżając na pit stopy. Między innymi...obaj kierowcy Ferrari na raz :lol: (bardzo rzadko to się zdarza w F1) co spowodowało, że Schumacher musiał czekać na dotankowanie swojego bolidu, celowo by chyba tego nie zrobili ? bo to w końcu przyczyniło się w jakimś stopniu do utraty 2 pozycji Schumachera ze startu, w końcu Alonso też zjechał w tym samym momencie co bolidy Ferrari na pit stop, ale Fernando wyjechał przed Schumacherem bo on musiał czekać, aż Masse obsłużą ;) Gdy safety car zjechał do boksów stawka trochę się pozmieniała. Kilka okrążeń później Fisichella, który przecież miał przymusowy pit stop z powodu kolizji ostro nadrabiał straty i wyprzedził między innymi Roberta Kubice, ale było widać, że Robert tak łatwo się nie da i moment po tym jak Fisichella wyprzedził Roberta, Robert chciał wyprzedzić Fisichelle :twisted: to również był całkiem ciekawy moment w tym wyścigu, szkoda tylko, że Kubicy nie udało się wyprzedzić Giancarlo. Kolejny pechowiec zakrętu numer 1 ;) czyli Sakon Yamamoto zrobił dokładnie to samo co wcześniej Liuzzi czyli obróciło go i wyrzuciło z toru, na szczęście dalej niż Vitantonio i jego bolid nie stwarzał takiego zagrożenia. Później odpadł również Rosberg, no cóż problemy z bolidem, konkretniej chyba ciśnienie w jego bolidzie zaczęło spadać i musiał zjechać na pit lane i zakończyć wyścig. Ostatnim z tego co pamiętam pechowcem, który wyleciał z toru i zakończył wyścig był Christijan Albers na 11 okrążeń przed metą. A teraz znów o Robercie, ja osobiście nie mam zupełnie żalu o to, że zajął dzisiaj 12 miejsce. Przecież to dopiero jego 2 wyścig w F1 ! Musi się jeszcze wiele nauczyć, a tor na którym dzisiaj jeździł to wcześniej chyba tylko w telewizji widział ;) No popełnił kilka błędów, owszem, oczywiście nie tak poważnych jak na GP Węgier. Zdarzały się błędy na dohamowaniu, dwa razy wyjechał poza tor, za drugim razem miał szczęście, że pobocze było takie szerokie bo inaczej mogło by się to skończyć inaczej. Ale nawet Schumacher dzisiaj popełniał takie błędy więc można to zrozumieć :twisted: Zapowiadało się, że będzie to udany weekend dla teamu BMW Sauber, w końcu obaj kierowcy podczas kwalifikacji byli w pierwszej 10 no, ale cóż skończyło się jak się skończyło ;) Słowa uznania należą się dla zwycięscy tego wyścigu. Massa w ten weekend dużo osiągnął, zdobył w końcu pierwsze pol position, a przede wszystkim odniósł pierwsze zwycięstwo w F1, a przypomnę, że w tym sporcie jeździ już 4 sezon. Cieszę, się też, że Alonso obronił drugie miejsce i nadal nie daje się dogonić Schumacherowi w klasyfikacji kierowców. Następny wyścig za dwa tygodnie, na torze Monza we Włoszech, tam na pewno tez Ferrari będzie chciało triumfować bo to w końcu ojczyzna Ferrari ;)

Nie, 27.08.2006, 15:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Nie udało sie zdobyc pierwszych punktów ale i tak jest dobrze. Dwa ukonczone wyscigi to moim zdaniem sukces.
Ferrari zaliczyło dzisiaj zaskakujaca wpadke. Oddali drugie miejsce za darmo. Nie spodziewałem sie takiej gafy po Włochach. Tak juz by prowadzili w klasyfikacji konstruktorów :/ BMW dobrze zaczęło wyscig (5 i 8 miejsce startowe) ale jak zwykle kiepsko skonczyli. Szkoda mi Raikonena, ten to ma pecha. Ogólnie bardzo ciekawy wyscig

Nie, 27.08.2006, 15:46
Awatar użytkownika

Wyścig bardzo ciekawy i brava dla młodego Roberta że walczy i dojeżdża do mety !! Będzie z niego wspaniały kierowca, jeździ odważnie i to mi się bardzo podoba ! Oczywiście brava dla Massy za zwycięstwo, w 100% zasłużył !
Za dwa tygodnie na Monzy może być jeszcze ciekawiej, domowy wyścig dla Ferrari a i Robert zna ten tor i bardzo go lubi !!!
Trzumam kciuki i aby odwaĹĽnie do przodu !!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nie, 27.08.2006, 16:41
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 462 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  Następna