Dział o wszystkich sportach samochodowych
Wyślij odpowiedź

Nie, 16.07.2006, 15:01

W przyszłym roku nie ma być 3 kierowców, czyli kierowców testowych :roll: jeśli Robert nie dostatnie roboty kierowcy wyścigowego i nie będzie startował w niedzielnych wyścigach to ja nie wiem co on będzie robił :roll:

FIA wprowadziło też małą zmiane odnośnie kwalifikacji, teraz 3 część również trwa 15 min, a nie jak to było w poprzednich kwalifikacjach 20. A Bridgestone będzie dostawcą opon na kolejne 4 sezony. Bridgestone
i tylko Bridgestone.

Wyniki GP Francji
Image
Image

Źródło: f1.com

Nie, 16.07.2006, 15:10

Kobi napisał(a):jeĹ›li Robert nie dostatnie roboty kierowcy

Czemu niby miałby nie dostać :roll: :?: Robi wspaniała robotę na treningach a Vilnuevue ma juz coś koło 38 lat wiec jak na kierowce F1 to młody nie jest a słyszałem jeszcze że Vilnuevue chce zakończyć karierę po tym sezonie

Nie, 16.07.2006, 15:15

Opel Vectra FUN napisał(a):Robi wspaniaĹ‚a robotÄ™ na treningach a Vilnuevue ma juz coĹ› koĹ‚o 38 lat wiec jak na kierowce F1 to mĹ‚ody nie jest a sĹ‚yszaĹ‚em jeszcze ĹĽe Vilnuevue chce zakoĹ„czyć karierÄ™ po tym sezonie

Villeneuve ma 35 lat ;) Ja nie sądze, że Robert nie będzie jeździł, wieże w niego i w to, że będzie kierowcą wyścigowym, a nie tylko testerem. Jednak wole dmuchać na zimne i gdy w następnym sezonie nie będzie już testerów chciałbym żeby Kubica ścigał się już z innym kierowcami F1. Ciekawe tylko gdzie później nowi kierowcy będą zdobywać doświadczenie jak nie na treningach w piątki :roll: Kubica już przejechał 13 tys. km za kierownicą bolidu F1 !

Nie, 16.07.2006, 16:15

Kubica się nie ściga, bo rządzi jakiś układ i szwaby trzymają kasę. Jak zmarnuje się człowiek z takim talentem....

Nie, 16.07.2006, 16:22

Ice napisał(a):Kubica siÄ™ nie Ĺ›ciga, bo rzÄ…dzi jakiĹ› ukĹ‚ad i szwaby trzymajÄ… kasÄ™. Jak zmarnuje siÄ™ czĹ‚owiek z takim talentem....

Pieprzysz głupoty :twisted: Narazie zdobywa doświadczenie, zbiera dane potrzebne całemu zespołowi w następnym sezonie pokaże kto rządzi na torze :twisted:

Nie, 16.07.2006, 17:26

Szymacher się widze rozkręca :mryellow:

Nie, 30.07.2006, 15:57

Wyniki GP Niemiec

Image
Image

Źródło: f1.com

Nie, 30.07.2006, 16:03

McLaren troche przekombinował z taktyką i Kimi tylko trzeci. Trzeba przyznać ze Ferrari ostatnio spisuje sie wybornie. Zapowiada sie ciekawa walka do końca o tytuł

Nie, 30.07.2006, 21:00

Ferrari się wreszcie obudziło i zabrało się ostro do roboty ... to mi się podoba :mryellow:

Pon, 31.07.2006, 11:56

Kobi napisał(a):jeĹ›li Robert nie dostatnie roboty kierowcy wyĹ›cigowego i nie bÄ™dzie startowaĹ‚ w niedzielnych wyĹ›cigach to ja nie wiem co on bÄ™dzie robiĹ‚

Kierowcy testowi nadal będą tylko nie będziemy ich widzieli w piątki, a jedynie będą jeździć na testach zespołów i tu Kubica może sobie pojeździć w następnym roku, poza obiektywem kamer.
No ale ja wierzę, że Kubica już coś tam kombinuje, żeby jeździć w niedzielę i to conajmniej w takim zespole jak BMW (czyli rozwijającym się, dającym nadzieję na wynik), a nie jak STR, MF1 (tyły).
Trzymam kciuki za niego ;).

A obecnie mamy, że Ferrari się obudziło i chyba juz tak zostanie - Schumi z Ferrari zdobędą dublet. Wątpię, żeby Renault się zaczęło znowu liczyć tym bardziej, że McLaren im punkty urywa i tym samym działa na rzecz Schumiego. A tez Renault będzie musiało się męczyć z innymi zespołami (Honda,Toyota,Williams) i tracić przez nie punkty.
Ferrari się raczej nie zatrzyma w tej drodze po tytuły

:mryellow: :mryellow:

Liczę też, że w końcu BMW coś pokaże bo GP Niemiec to porażka była.

:mryellow: :mryellow:

Wto, 01.08.2006, 7:30

ZwierZ napisał(a):Schumi z Ferrari zdobÄ™dÄ… dublet

To jeszcze nie takie pewne. Wątpie zeby Schumacher wszystko wygrywał do końca. Ja uważam ze Renault sie obroni przed Ferrari

Wto, 01.08.2006, 9:49

GP Niemiec Photoshow:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

(C) freenet

Wto, 01.08.2006, 16:51

Co tu dożo mówić Ferrari wraca do formy i raczej nie ma co liczyć na ich tendencje spadkową. Niestety Renault nie utrzymuje takiego poziomu jak w zawszłym sezonie. Teraz już nie neguje decyzji Alonso o zmianie zespołu w przyszłym roku, dobra passa Renault się kończy i dobrze bo już nie mogłem znieśc tej zadowolonej mordy Briatore. Schumi jedzie po swój kolejny tytuł a my możemy być dumni że żyjemy w czasach w których możemy na żywo (no prawie na żywo bo bilet na GP F1 nie jest w moim zasięgu) największego kierowcę w historii F1. Na koniec dwa słowa o BMW. Normalnie jestem w ciężkim szoku że nie da się w jakiś sposób "wcisnąć" Roberta za któregoś z tych "patałachów" co to nawet do mety nie potrafią dojechać a w treningach nawet nie czują spalonej gumy z opon Polaka który wyprzedza ich o całe lata świetlne.

Wto, 01.08.2006, 16:56

Image
WTF
te opony siÄ™ aĹĽ tak zuĹĽywajÄ… :shock:

Wto, 01.08.2006, 18:40

Właśnie podali w TV że w najbliższym wyścigu F1 (GP Węgier) 6.08.06 w miejsce chorego Villeneuve'a w bolidzie BMW-Sauber zasiądzie nasz rodak Robert Kubica :!: Czyż to nie wspaniała wiadomość? Już nie mogę się doczekać. Choćby nie wiem co będę to oglądał na żywo. W końcu zobaczymy na co stać naszego kierowcę w rywalizacji z najlepszymi podczas wyścigu. GO Robert GO!!!

Wto, 01.08.2006, 19:14

Właśnie się o tym dowiedziałem :) Ja niestety nie będe mógł obejrzeć tego wyścigu ale będe trzymał kciuki za Roberta aby pokazał na co go stać w bezpośredniej walce na torze :!: Mam nadzieje że już nie długo będziemy mogli podziwiać go w akcji w każdym Grand Prix :mryellow:

Wto, 01.08.2006, 19:27

Trzymam kciuki, żeby pokazał się dużo lepiej niż Heidfield - jechał równym szybkim tempem do mety - i może wyrwał chociaż z punkta

:mryellow: :mryellow: :mryellow:

Wto, 01.08.2006, 19:37

Szkoda ze ten Budapeszt tak daleko bo dobrze by bylo zobaczyc ten debiut, jakkolwiek by on sie zakonczyl.

Wto, 01.08.2006, 20:10

el_payaco napisał(a):WTF
te opony siÄ™ aĹĽ tak zuĹĽywajÄ…

To zapewne zdjęcia z końca wyścigu, nie pamiętam kiedy Schumi zmieniał przed końcem opony, ale wyglądają na mocno styrane więc przyejchał na nich pewnie nawet 15-20 kółek ;)
sayo_nara napisał(a):WĹ‚aĹ›nie podali w TV ĹĽe w najbliĹĽszym wyĹ›cigu F1 (GP WÄ™gier) 6.08.06 w miejsce chorego Villeneuve'a w bolidzie BMW-Sauber zasiÄ…dzie nasz rodak Robert Kubica CzyĹĽ to nie wspaniaĹ‚a wiadomość? JuĹĽ nie mogÄ™ siÄ™ doczekać. Choćby nie wiem co bÄ™dÄ™ to oglÄ…daĹ‚ na ĹĽywo. W koĹ„cu zobaczymy na co stać naszego kierowcÄ™ w rywalizacji z najlepszymi podczas wyĹ›cigu. GO Robert GO!!!

Zajebista infromacja :mryellow: Oby tylko z bolidem nie działo się nic bo do umiejętności Roberta nie mam wątpliwości ;)

Wto, 01.08.2006, 20:35

ALe w morde wiadomosc!! Moj kolega jedzie na GP do Wegier i marzył mu sie wsytep Kubicy i prosze ma! Juz czekam na jego fotki i relacje z tego co widział :D Jezeli bede przy TV to napewno zobacze jak Robert sobie radzi. Pokaz klase im!!!! :)
Wyślij odpowiedź