|
|
Obecny czas: Śro, 01.07.2026, 1:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
 2005 Chevrolet HHR
INTERIA.PL napisał(a): W 2003 roku General Motors zaprezentowaĹ‚ chevroleta SSR. SamochĂłd nie odniĂłsĹ‚ sukcesu, a w bieĹĽÄ…cym roku okazaĹ‚ siÄ™ najgorzej sprzedajÄ…cym siÄ™ pojazdem tej marki. Do koĹ„ca listopada nabywcĂłw znalazĹ‚o tylko 8500 SSR-Ăłw. Nic wiÄ™c dziwnego, ĹĽe GM juĹĽ przygotowuje siÄ™ do zaprezentowania nowego modelu o nazwie HHR. Jego produkcja ma siÄ™ rozpocząć w 2006 roku. Czy jednak bÄ™dzie on sukcesem? Prace nad tym samochodem trwaĹ‚y juĹĽ podczas wprowadzania na rynek SSR-a, gdy nie byĹ‚o wiadomo, ĹĽe okaĹĽe siÄ™ on tak duĹĽÄ… klapÄ…. StÄ…d nietrudno o znalezienie podobieĹ„stw obu pojazdĂłw. A to dobrze nie wróży. Z drugiej strony o tym, ĹĽe samochody w stylizacji retro majÄ… prawo bytu, Ĺ›wiadczy przypadek Chryslera, ktĂłrego PT cruiser odniĂłsĹ‚ duĹĽy sukces rynkowy. HHR, podobnie jak SSR, bÄ™dzie posiadaĹ‚ pĹ‚askÄ… powierzchniÄ™ Ĺ‚adunkowÄ… dziÄ™ki skĹ‚adanemu drugiemu rzÄ™dowi siedzeĹ„. Natomiast silniki nie bÄ™dÄ… dostarczaĹ‚y tylu emocji, co znana z SSR-a 390-konna jednostka V8. Producent zakĹ‚ada stosowanie czterocylindrowych silnikĂłw o mocach miÄ™dzy 140 a 220 KM. WstÄ™pne analizy wskazujÄ…, ĹĽe HHR moĹĽe kosztować o poĹ‚owÄ™ mniej niĹĽ poprzednik i to moĹĽe być bardzo mocnÄ… stronÄ… tego samochodu. 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
Ostatnio edytowany przez el_, Wto, 28.06.2005, 9:53, edytowano w sumie 1 raz
|
| Nie, 02.01.2005, 11:42 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
Jak przedtem mówiłem , że to dziwne tak teraz ... no cóż mnie się całkiem , całkiem podoba  Fajny i przedewszystkim nie nudny z wyglądu SUV  jeśli silniczki bedą sensowne - jestem zdecydowanie za  Wyglądem bardziej przypomina furgonetke niż terenówke  a i ma taki fajny charakter - te poszerzone boki , niskie strasznie zawieszenie ...
|
| Nie, 02.01.2005, 11:50 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Chcieli byc oryginalni....wole juz wilekie, nudne kloce....
Nie podoba mi siÄ™.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Nie, 02.01.2005, 11:52 |
|
 |
|
ixxos
|
HeeeHeeeeR
ciekawe czy Amerykańcy to kupią
tutaj przodek SSR, dla tych ktĂłrzy nie kojarzÄ…
podobieństwo rzeczywiście duże 
|
| Nie, 02.01.2005, 12:49 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Obstaje przy swoim  przypomina PT Crusera co jest rĂłwnoznaczne z tym , ĹĽe mi siÄ™ podoba .
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 02.01.2005, 12:50 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
ixxos napisał(a): HeeeHeeeeR ciekawe czy AmerykaĹ„cy to kupiÄ… tutaj przodek SSR,... ... podobieĹ„stwo rzeczywiĹ›cie duĹĽe 
Co ma piernik do wiatraka  i co SSR do HHR  przeciez to praktycznie w niczym nie jest podobne - 2 zupełnie inne koncepcje auta  jedyne co je łąnczy to to , że obie są "stylizowane na retro" a poza tym - praktycznie nic  nie rozumiem twoich myśli 
|
| Nie, 02.01.2005, 12:57 |
|
 |
|
Reanimator
|
to co jest na tej stronie ma być podobne do tego co jest na pierwszej podstronie?????? gdzie i w którym miejscu???
|
| Nie, 02.01.2005, 13:53 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Z tego co wiem, to HHR ma trochę wspólnych podzespołów z SSR'em, ale to dwa zupełnie inne samochody, przeznaczone dla klientów o zupełnie odmiennych potrzebach.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Nie, 02.01.2005, 14:11 |
|
 |
|
Wilu
|
Też nie wiem o co chodzi  przecież te auta są zupełnie inne  poza tymo podobieństwami, Które wskazał DeusZ 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Nie, 02.01.2005, 14:12 |
|
 |
|
ixxos
|
produkcja SSR ma zostać zakończona-przerwana z powodu braku zainteresowania i w jego miejsce ma być produkowany HHR,
technicznie to jest to samo w innym ubranku, więc można tak napisać, że tamten to poprzednik
|
| Nie, 02.01.2005, 16:17 |
|
 |
|
Dee
|
SSR całkiem mi się podoba, szkoda że przestają go produkować... Ale cóż, specyfika hameryckiego rynku- sprzedaje się to, co nudne i przewidywalne, ewentualnie lanserskie (SL). Nie doceniaja autek oryginalnych, niesztampowych. I z tego powodu on też się nie sprzeda. 
|
| Nie, 02.01.2005, 16:31 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 02.08.2005, 14:33 |
|
 |
|
Wilu
|
Ekhm, brzydkie to jest 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 02.08.2005, 14:38 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
troche większy (?) i zmienony PT Cruiser, jakoś niespecjalnie mi sie podoba 
_________________ ^^
|
| Wto, 02.08.2005, 14:42 |
|
 |
|
ixxos
|
auto niszowe - wieszkszość elementów nie podoba mi się w nim:
takie grube nadkola, i ramy okien syffff
tył jest jedynie znośny- wygląda jako tako
Ĺşle jest rozwiÄ…zane nawiÄ…zanie do tradycji, czyli do lat 40- czy tam 50
-takie nadmuchane "niewiadomo co" 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Wto, 02.08.2005, 15:06 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
oryginalny na siłę, nie jest jakoś tragicznie ale PT Crusier za swoich czasów robił na mnie większe wrażenie.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 02.08.2005, 15:10 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
W końcu jakies nowe fotki  czekałem na nie i czekałem  Dziwnie wyglada w srebnym kolorze . Na pierwszych fotkach , gdzie HHR jest w neibieskim tak tego nie widać . Miałem HHR na tapecie właśnie w niebieskim i doszedłem do wniosku , że wole go od PT Criusera  Ale teraz będe musiał się chyba jeszcze zastanowić 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Wto, 02.08.2005, 15:13 |
|
 |
|
fischer777
Samochód: Fiat 125p
|
Nie podobajÄ… mi siÄ™ takie wynalazki.
_________________ "quot homines, tot sententiae"
|
| Wto, 02.08.2005, 16:30 |
|
 |
|
Grześq
|
juĹĽ go widzÄ™ w czerni, taki gangsterski wozik:D
_________________ o gustach się nie dyskutuje... i bardzo dobrze, bo ja czasami mam spaczony gust
|
| Wto, 02.08.2005, 20:50 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Lekkie nawiÄ…zania do stylu retro... brak konsekwencji i odwagi.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 02.08.2005, 22:16 |
|
|