Obecny czas: Śro, 22.04.2026, 23:04

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
2015 Renault Espace 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post 2015 Renault Espace
Pierwsze, oficjalne zdjęcia. Póki co informacji brak.

Image Image Image
Worldscoop

Ostatnio edytowany przez Iceman, Czw, 25.09.2014, 13:33, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 25.09.2014, 8:34
Awatar użytkownika

Post Re: 2015 Renault Espace
Nie wygląda źle, ale z jakiegoś powodu źle mi się na niego patrzy - ma chyba niesamowicie zaburzone proporcje. Albo jest niepraktycznie niski, albo koła olbrzymie, albo tylne lampy monstrualne. Wygląda jak przeniesiony do świata szkic koncepcyjny ale co dziwne, nie jestem pewien, czy to dobrze :(

Czw, 25.09.2014, 9:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Człowiek z nikąd...
Samochód: ..i bez samochodu :(
Odpowiedz jest prosta - ma za duzo blachy w stosunku do powierzchni szklanej przez co wyglada ciezko :) Na zywo, gdy przetloczenia nie beda az tak podkreslone te wielkie panele blachy moga generowac hipcio-efekt.

Czw, 25.09.2014, 9:32

Wygląda prawie dokładnie jak wcześniejsze rendery i wizje.

A z tymi proporcjami faktycznie coś nie gra... .
Najwyraźniej Renault postanowił dołączyć do rywalizacji o "sportowy look" z Fordem. Inna sprawa, że trudno mi połączyć w jednej myśli minivana/vana i sport.
To w końcu samochody dla tatusiów z gromadką dzieci i psem, ewentualnie jako firmowa "taksówka" do wożenia delegacji na kolacje.

Czw, 25.09.2014, 9:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
Blachę to masz pod skórą głowy ;). Pokaż, gdzie widzisz za dużo blachy? :shock:

Czw, 25.09.2014, 9:37
Awatar użytkownika

Powiem krótko: Nie znacie się, auto jest idealne, za ten projekt powinni dostać nagrody. Przypominam, że to konkurent Sharana i Galaxy, które przy Espace wyglądają jakby były na rynku z 40 lat :twisted:

Czw, 25.09.2014, 9:51

O ile pamiętem te "przyszłościowe" modele Renault jakoś słabo (Vel Satis) i krótko (Avantime) się sprzedawały.
Tu będzie na pewno dużo lepiej, ale nie byłbym taki pewien, że klienci szukają czegoś kosmicznego, szczególnie w tym segmencie. 8)

Przyjdzie druga generacja Lodzi i zweryfikuje ;)
Chyba że Ghosn i spółka chce wrzucić Espace (i za chwilę Lagunę) do segmentu bardziej premium, a kasę trzepać właśnie na Dacii itp. Kto wie?

Ostatnio edytowany przez Aveya, Czw, 25.09.2014, 10:04, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 25.09.2014, 10:00

Nigdy nie lubiłem projektów Van Den Ackera.
Dla mnie najlepszym projektantem renault i ogólnie jeśli chodzi o auta był zawsze Patrick LeQuement. To on dał nam dwie generacje megane, pierwsze twingo, clio, kilka generacji Espace, czy uwielbianego przeze mnie avantime. Po odejściu LeQuementa renault stylistycznie upada, wystarczy spojrzeć na pokraczne megane, kulawe clio, pseudomodny captur czy to coś w tym temacie (jedyne udane auto to nowe twingo, choć on akurat tam za dużo palców nie maczał). Nawet sam leQuement w kilku wywiadach mówił o tym, że nie wie, czy wybór Ackera był dobry, bo nie przepadał za jego stylistyką i obawiał się tego.
Jak dla mnie to ten nowy espace to jakiś dziwny twór, ale nie na miarę wspomnianego avantime. Lecz poprostu taki bazyliszek. Wizjonerstwa to ja tu nie widzę, choć może się to sprzeda...

Czw, 25.09.2014, 10:00
Awatar użytkownika

rocker1, z tym że ten nowy język stylistyczny przynosi znaczne wzrosty sprzedaży marce. Clio jest drugim najchętniej kupowanym autem w swoim segmencie w Europie, co jest olbrzymim dokonaniem, bo zawsze na podium były tylko szwabskie twory. Captur jest liderem w segmencie B-Crossover. Z Twingo i Espace na pewno będzie podobnie, więc przynosi to dużo więcej korzyści. Teraz tylko czekać na nową Lagune i Megane, bo obecne mają beznadziejną stylistykę, nie wiem kto to projektował. Też mnie śmieszą słowa projektanta, który projektował dupiate Megane II, a wypowiada się na temat kontrowersyjności innych :lol:

Czw, 25.09.2014, 10:07
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Wygląda dość interesująco. Renault musi kombinować bo zwykłego, klasycznego Vana jakim był do tej pory Espace trudno było by sprzedać a tak mamy crossovera.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 25.09.2014, 10:25
Awatar użytkownika

Samochód: IT i FR
Uff, jest dobrze.
Na leśnym dukcie będzie się świetnie prezentował :mryellow: .
Mamy nową niszę - duży van na szczudłach. te koła to chyba ze 21" i profil 65 :twisted:

Czw, 25.09.2014, 10:39
Awatar użytkownika

Niezbyt widzą mi się te ogromne koła, poza tym bomba.

Czw, 25.09.2014, 10:42

Obecne Espace hitem sprzedaży w PL nie jest, łagodnie mówiąc ;)
Sprzedano 22 sztuki w całym 2014 roku. To tyle co Sharana w najgorszym miesiącu, a konkurenta z Forda w ciągu t y g o d n i a.
Więcej ludzi kupiło Maserati :lol:

Czw, 25.09.2014, 11:02
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
Z informacji z portalu largus.fr wynika, że silniki to 2.0dCi biturbo 240KM ze skrzynią EDC, oraz 1.6dCi o mocach 130 i 180KM. O benzynach nic nie piszą. Koła na przedstawionym modelu to 235/55 R19.

Czw, 25.09.2014, 11:03
Awatar użytkownika

Aveya, a wiesz ile lat na rynku jest obecna generacja modelu?

Czw, 25.09.2014, 11:13
Awatar użytkownika

2.0 dci 240 EDC to jedyny słuszny wybór dla wersji "GT" do zwiedzania Europy :>
Jak to dobrze że ktoś jeszcze próbuje/nie poddaje się/robi takie samochody.
Brawo Renault - auto w żaden sposób nie jest ostentacyjne. Jednocześnie eleganckie, ale w jakimś sensie "młodzieżowe".

Czw, 25.09.2014, 11:19

Iceman napisał(a):
Aveya, a wiesz ile lat na rynku jest obecna generacja modelu?

Nie, 4-5?

Czw, 25.09.2014, 11:58

12......

Czw, 25.09.2014, 12:15
Awatar użytkownika

Nie, sam sprawdź sobie ile jest. Przy takim stazu rynkowym to i tak dobry wynik.

Czw, 25.09.2014, 12:26
Awatar użytkownika

Przepraszam, że się wtrącam w dyskusję - Espace IV jest na rynku 11 lat (12 lat od premiery).

W 2003 sprzedano ok. 70.000 sztuk. W 2013 tylko 7.000…...

Czw, 25.09.2014, 12:31
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna