|
|
Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 20:12
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2012 Lancia Flavia Cabrio
| Autor |
Wiadomość |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
 2012 Lancia Flavia Cabrio
 Cytuj: Lancia zdecydowała się na wprowadzenie do produkcji seryjnej modelu Flavia, który został zaprezentowany na salonie w Genewie. Do sprzedaży trafi jednak tylko jako kabriolet
Po blisko czterech dekadach do gamy modelowej włoskiej marki powróci więc nazwa Flavia – samochodu klasy średniej produkowanego w latach 1961–1975. Nowa Lancia Flavia, to europejska wersja otwartego Chryslera 200, następcy Sebringa, który jest już oferowany w Stanach Zjednoczonych.
Samochód mierzy 4,9 m długości, 1,8 m szerokości i 1,4 m wysokości, a jego rozstaw osi wynosi 2,76 m. Miękki dach jest rozkładany i składany automatycznie. Do napędu wybrano 175-konny silnik benzynowy o pojemności 2,4 l, sprzężony z 6-stopniową, automatyczną skrzynią biegów.
Ceny i dokładną datę rynkowego debiutu Lanci Flavii Cabrio poznamy na nadchodzącym salonie we Frankfurcie.
autoświat
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 31.08.2011, 9:35 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
 Re: 2012 Lancia Flavia Cabrio
 Tyle w temacie
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 31.08.2011, 9:39 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Ojtam ojtam  Ja zaczalem patrzec na cala ta sprawe Lanci/Chryslera troche inaczej. OK trzeba przyznac... ze to koniec Lanci jaka znamy, ale: 1. prawdopodobnie i tak by padla  2. mysle ze jest szansa na zdobycie sobie grona NOWYCH i nie ortodoksyjnych klientow. A konkretnie tych, ktorym zawsze podobaly sie ameryknanskie samochody, ale brakowalo im europejskich silnikow, nie podobalo im sie plastikowe wykonczenie amerykancow, brak bylo czesci zamiennych i serwisu w ludzkich cenach.
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Śro, 31.08.2011, 9:50 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Jak sobie przypomnę piękny concept z przed lat Flavi to naprawdę robię to samo co bartez  . Nikt tego nie kupi ...
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 31.08.2011, 9:52 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Śro, 31.08.2011, 10:06 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
Taka ładna nazwa dla tak przeciętnego samochodu. 
|
| Śro, 31.08.2011, 10:07 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
 Mam nadzieję, że Lancia będzie jeszcze walczyć jak mózg blondynki z odrostami z tematu o dowcipach.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Śro, 31.08.2011, 10:10 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Zobaczycie, kiedys bedziemy sie smiac z tych rebadgingowych bekartow Lancii podziwiajac nowe, niezalezne konstrukcje Wlochow...
Nadzieja umiera ostatnia...
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Śro, 31.08.2011, 10:38 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
No to mało było dotychczas takich bękartów Alfy Lancii i FIATa? To wraca Były przecież mutacje i z Japończykami i ze Szwedami i nie wiadomo jeszcze z czym Ale masz rację Triumph
|
| Śro, 31.08.2011, 10:44 |
|
 |
|
mk2
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
|
Pewnie odważyli się na sprzedaż tego auta żeby zaznaczyć swoją obecność w segmencie. Tak jak juz pisałem, specjaliści Fiata wiedzą co robią. Nie zdziwiłbym się jednak jakby to się sprzedawało na niewiele gorszym poziomie niż konkurencja.
|
| Śro, 31.08.2011, 11:55 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Problem tylko, że nie wiem, czy start z takim silnikiem to dobre wyjście.
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Śro, 31.08.2011, 12:11 |
|
 |
|
Iceman
|
I co oni myślą, że więcej zarobią na cabrio niż na sedanie? Dziwne podejście 
| Śro, 31.08.2011, 12:24 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Mysle ze motor to najlepszy element w tym aucie. Solidna, duza benzyna bedzie dobrze ciagneła ten klocek. Samo auto bedzie raczej lipne. Problemem chryslerow sebrnigow cabrio była kiepska sztywnosc nadwizia( kazdej generacji). W połaczeniu z supermiekkim zawieszeniem dawało to namiastke łajby na sztormie. Samochod nie jechał tam gdzie chciał kierowca tylko tam gdzie akurat popadło. Kiedys jechałem takim sebringiem drugiej generacji i doznania były raczej ekstremalne. Dodatkowo wszystko skrzypiało we wnetrzu. Jak spece z fiata nie popracowali nad usztywnieniem nadwozia, zawieszenia i jakosci montazu elemntow we wnetrzu to bedzie to kolejna kłoda na wodzie.
|
| Śro, 31.08.2011, 12:33 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Iceman napisał(a): I co oni myĹ›lÄ…, ĹĽe wiÄ™cej zarobiÄ… na cabrio niĹĽ na sedanie? Dziwne podejĹ›cie  W Wielkiej Brytanii, gdzie sprzedaje siÄ™ najwiÄ™cej kabrioletĂłw na Ĺ›wiecie ma to sens Generalnie auto nie wyglÄ…da Ĺşle  Kobi napisał(a): Jak sobie przypomnÄ™ piÄ™kny concept z przed lat Flavi Lanci Fulvi 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
Ostatnio edytowany przez Alfisti4ever, Śro, 31.08.2011, 14:14, edytowano w sumie 1 raz
|
| Śro, 31.08.2011, 14:02 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Alfisti4ever napisał(a): Generalnie auto nie wyglÄ…da Ĺşle  Chyba piszesz tak dlatego, ĹĽe to wĹ‚oskie auto, bo po japoĹ„cu czy niemcu pojechaĹ‚byĹ› jak po Ĺ‚ysej kobyle 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 31.08.2011, 14:07 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
bartez napisał(a): Alfisti4ever napisał(a): Generalnie auto nie wyglÄ…da Ĺşle  Chyba piszesz tak dlatego, ĹĽe to wĹ‚oskie auto, bo po japoĹ„cu czy niemcu pojechaĹ‚byĹ› jak po Ĺ‚ysej kobyle  MaĹ‚o ono wĹ‚oskie akurat, ale uwaĹĽam, ĹĽe prezentuje siÄ™ naprawdÄ™ nieĹşle  Nie jest piÄ™kne jak inne wĹ‚oskie auta, ale tragedii nie ma w porĂłwnaniu do tego jak wyglÄ…daĹ‚o to auto przed FL 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Śro, 31.08.2011, 14:24 |
|
 |
|
Michae
|
Akurat doskonale rozumiem docinkę Barteza i przybijam mu internetowego żółwia, bo trudno się z nią nie zgodzić 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Śro, 31.08.2011, 15:06 |
|
 |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
Cytuj: W Wielkiej Brytanii, gdzie sprzedaje się najwięcej kabrioletów na świecie ma to sens BTW:W UK i u iroli Lancia sprzedaje się jako Chrysler.
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Śro, 31.08.2011, 18:50 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
 a tak na serio - w końcu jakiaś porządna lanczja  jest wysoko!
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Śro, 31.08.2011, 18:56 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|