|
|
Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 7:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 18 posty(ów) ] |
|
2010 Chevrolet Captiva Face Lifting
| Autor |
Wiadomość |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
 2010 Chevrolet Captiva Face Lifting
General Motors opublikowało dzisiaj pierwsze oficjalne zdjęcia i informacje dotyczące nowego Chevroleta Captiva. Auto będzie miało swoją premierę podczas zbliżającego się salonu motoryzacyjnego Paris Motor Show, odbywającego się co dwa lata. Najwięcej zmian widać z zewnątrz. Captiva otrzymała przestylizowany przód, który nawiązuje teraz do nowej, świeżej drogi designu Chevroleta znanego między innymi z modelu Cruze. Zniknęły obłe przednie reflektory, a w ich miejscu znalazły się proste, niemal prostokątne. W centralnym miejscu znalazł się wielki grill, podzielony pasem z logo marki. Wnętrze również otrzymało nowy wygląd oraz wyższej jakości materiały. Pod maską znajdą się trzy jednostki napędowe. Jedna benzynowa o pojemności 2,4 litra i mocy 171 KM oraz dwie wysokoprężne - 2,2 litra common rail z turbo o mocach 163 KM i 184 KM. Moc przekazywana będzie za pośrednictwem nowych skrzyni biegów - manual oraz automat. Do wyboru będą wersje z napędem na jedną, bądź obie osie i w konfiguracjach wnętrza 5- i 7-osobowej. Premiera w Paryżu już pod koniec tego miesiąca.  autoweek, v10
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Pon, 13.09.2010, 14:19 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
 Re: 2010 Chevrolet Captiva Face Lifting
Zmiany przodu na plus, auto wyglÄ…da teraz wyraziscie, ma jakiĹ› styl, ciekawie prezentujÄ… sie nowe silniki diesla, nie wiem po co ten benzyniak chyba tylko do Rosjan, ciekawe co pokaĹĽe teraz Opel.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pon, 13.09.2010, 15:01 |
|
 |
|
zygix
Samochód: Viggen
|
Duża paszcza,agresywne reflektory..efekt zamierzony,aby upodobnić nieco wygląd do bestsellera Mitsubishi.Ale ogólnie podoba mi się ten model po FL.
_________________ ,,Lepiej milczeć i sprawiać wrażenie głupca, niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości'' - Lincoln
http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488
|
| Pon, 13.09.2010, 15:05 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
JakoĹ› nie za dobrze to wyglÄ…da, przynajmniej mi sie nie podoba  PrzĂłd nie pasuje do reszty 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pon, 13.09.2010, 22:31 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
Fajny, choc jak wyzej... Raz ze chyba zbyt wyraznie sie na mitsu zapatrzyli i od razu sie rzuca w oczy podobienstwo, a dwa ze ten tyl taki obly, delikatny i do nowego agresywnego przodu srednio pasuje.
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Pon, 13.09.2010, 23:39 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Widać Chevy zmienia image  Lepiej wyglądała wersja przed FL była bardziej proporcjonalna teraz przód jest agresywny i masywny a tył zgrabny i lekki 
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Wto, 14.09.2010, 5:59 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
Poprzednia wersja bardzo mi się podobała, a face lifting jest bardzo udany - widać, że Chevy - Daewoo stara się ujednolicić swój image
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Wto, 14.09.2010, 7:54 |
|
 |
|
karol383
Samochód: VW Passat B3
|
Lifting moim zdaniem pomógł temu samochodowi,auto wygląda teraz poważniej
|
| Wto, 14.09.2010, 12:21 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Pią, 17.09.2010, 14:18 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
|
| Sob, 18.09.2010, 11:09 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Sob, 05.02.2011, 10:38 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Pią, 18.02.2011, 9:27 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
|
| Wto, 05.06.2012, 13:32 |
|
 |
|
karol383
Samochód: VW Passat B3
|
Z obecnej oferty Chevroleta,to auto mi się najbardziej podoba,obok Malibu i Cruze'a sedan
|
| Wto, 05.06.2012, 17:17 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
|
A mnie się podoba wszystko poza właśnie Captivą - z uwagi na niedopracowany front
|
| Wto, 05.06.2012, 21:38 |
|
 |
|
Opelu
|
Auto jest straszne stylistycznie, od niekompletnego przodu po przyciężkawy tył. Nic do siebie tutaj nie pasuje, a od paszczy jeszcze bardziej bolą mnie plastiki obok halogenów. Auto niczym pozytywnym nie wyróżnia się spośród konkurencji - ok, ma swoje lata, a Antara jest jeszcze gorsza i równie brzydka. Nie rozumiałem też "genialnej" decyzji o pozbyciu się 1.9 JTD i zastąpieniu go koncernowym silnikiem 2.0 Cheviego - przynajmniej z początku, nie wiem jak teraz (może zaszły jakieś zmiany, nie jestem na bieżąco), palił prawie tyle co PB V6 i był cholernie ospały. Miałem okazję takim jeździć więc moja opinia nie bazuje na testach AŚ  Z pozytywów - jest duży i wygodny, ale zbyt amerykański jak na moje standardy. Pora na następcę...
_________________ "Being second is to be the first of the ones who lose." Ayrton Senna da Silva Motor Show 2012
|
| Śro, 06.06.2012, 0:12 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Ciekawie wyglada, przód jest typowo amerykański, co dodaje uroku temu samochodowi.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Nie, 10.06.2012, 13:44 |
|
 |
|
igor86
|
Przypomina mi trochę Opla Frontere.
|
| Nie, 10.06.2012, 16:50 |
|