Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 20:13

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
2010 Peugeot 508 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Post Re: 2010 Peugeot 508
bingo ale rzecz w tym, że z Tobą ciężko prowadzić dyskusję. Ty zdanie swoje chcesz narzucić.

Pią, 25.02.2011, 13:51

Samochód: Toyota Avensis 1,8
zawsze "ciężko" się duskutuje z osobami broniacymi swoich utrwalonych przekonań i zawsze padnie zarzut o narzucanie swojego zdania
nic nikomu nie narzucam, a jeżeli mysle w określony sposób, to zawsze staram się podać - tam gdzie się da - argumenty za moją opinią
tak jak tu - na podstawie moich domniemań podpartych pośrednimi faktami, oceniłem, że Latitude zyska wiekszą popularność i osiągnie większą sprzedaż
gdzie tu prowokacja czy narzucanie ?

Pią, 25.02.2011, 14:25
Moderator
Awatar użytkownika

bingo napisał(a):
na podstawie moich domniemań podpartych pośrednimi faktami

Za takie podstawy do dyskusji innego użytkownika byś wyśmiał.

Pią, 25.02.2011, 14:28

w innym temacie, nie traktujacym o raczej abstrakcyjnej wizji przyszłości (a taka jest sprzedaż auta), a opartym o konkretne fakty - tak, jak każdy

Pią, 25.02.2011, 14:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Człowiek z nikąd...
Samochód: ..i bez samochodu :(
PrzecieĹĽ ludzie zdajÄ… sobie sprawÄ™ ze Latitude to przeszczep na sile wrzucony do gamy renault.
Jak się połączy 3 sprawy:

1. Ograniczone zaufanie do francuskich, w tym w szczególności do marki renault.
2. Świadomość, że to niewiadomego pochodzenia przeszczep, o czym świadczy oderwany od całej linii design z doczepionym znaczkiem renault.
3. Segment, w którym ten samochód jest pozycjonowany nie lubi eksperymentów i dziwadeł bo tu liczy się przewidywalność.

To IMO wynik może być tylko jeden. Zobacz co się stało w przypadku spadochroniarza w postaci exeo, który przecież jest sprawdzony technicznie i oparty na audi... Po mojemu poziomy sprzedaży pomiędzy Latitude, a 508 to będzie nie drobna różnica, a rzędy wielkości.

Pią, 25.02.2011, 15:52
Awatar użytkownika

Samochód: Megane Grandtour
Widziałem dzisiaj 508 na drodze w białej perle - wyglądał rewelacyjnie ! :)

A co do porównania Latitude do Exeo to jest śmieszne... nie widze powiązania...

Pią, 25.02.2011, 18:22

okol napisał(a):
PrzecieĹĽ ludzie zdajÄ… sobie sprawÄ™ ze Latitude to przeszczep na sile wrzucony do gamy renault.
Jak się połączy 3 sprawy:

1. Ograniczone zaufanie do francuskich, w tym w szczególności do marki renault.
2. Świadomość, że to niewiadomego pochodzenia przeszczep, o czym świadczy oderwany od całej linii design z doczepionym znaczkiem renault.
3. Segment, w którym ten samochód jest pozycjonowany nie lubi eksperymentów i dziwadeł bo tu liczy się przewidywalność.

To IMO wynik może być tylko jeden. Zobacz co się stało w przypadku spadochroniarza w postaci exeo, który przecież jest sprawdzony technicznie i oparty na audi... Po mojemu poziomy sprzedaży pomiędzy Latitude, a 508 to będzie nie drobna różnica, a rzędy wielkości.

1.Peugot/Renaut - jeden diabeł, wole Renault bo tańszy
2.to akurat plus dla ludzi, którym design sie nie podobał, za to ceny bardzo
3. wiekszym dziowadłem jest ten peżot niż do bólu klasyczny Latitude

Exeo to maluch przy tym Renault, mniejszy w środku niż mój i30, moim zdaniem - globalnie, Latitude, powienien sobie poradzić z 508 - właśnie ze względu na klasyczny design

Pią, 25.02.2011, 18:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: skarland
Samochód: Focus 1.8 TDCI '08r.
Widziałem w tym tygodniu po raz pierwszy 508 na żywo... i po tym co ujrzałem śmiało mogę stwierdzić że przydałby się porządny lift.

Nie, 27.02.2011, 17:24
Awatar użytkownika

a konkretnie co jest nie tak, czego na zdjeciach nie widac?
Bo jest to jeden z 3 samochodow, ktore na powaznie rozwazam.

Nie, 27.02.2011, 21:04
Awatar użytkownika

Sam sobie odpowiem bo ogladalem na zywo.

W jasnym kolorze za mocno wybija sie to przetloczenie idace od reflektora i oddzielajace maske od blotnika, co troche rozbija spojnosc przodu.
Natomiast w ciemnym kolorze ze wszystkimi chromami samochod jest po prostu PIEKNY! "Bezzderzakowy" tyl to rowniez bardzo fajny i niepowtarzalny smaczek stylistyczny...
Wnetrze porownujac np. do avensisa to PRZEPASC pod wzgledem materialow. Passatowi pod tym wzgledem jest w sumie blisko do peugeota, ale w pugu nawet dolna czesc deski jest miekka.

Jeszcze z ciekawych detali... to nawet wzor listew dekoracyjnych nie jest po prostu namalowany, a ma trojwymiarowa strukture zatopiona w przezroczystym tworzywie. Niby nic, a ciekawy drobiazg :)

Śro, 02.03.2011, 20:20

poczułem się normalnie jak uczestnik forum dla fetyszystów co to lubią z tworzywem się pościskać
wychodzi na to, że Avensis jest do jeżdżenia (co widać na drogach po ich ilości), a 508 do kontaktów cielesnych

Śro, 02.03.2011, 22:06
Awatar użytkownika

a ten znowu swoje...

Mozna wyrazic swoja opinie o samochodzie czy nie?
Nie wiem... moze jest jakis nowy, odgorny zakaz mowienia na temat wnetrza i wykonania samochodu? bo co? bo jest to sprzeczne z jedynym slusznym zdaniem samozwanczego moderatora?

...a co do Avensisa to nie przecze dobrze mi sie nim jezdzilo, ale IMO wyglada jak kloc, a wykonanie ma ponizej krytyki jak na te klase. Widzialem samochod co mial przjechane z tego co pamietam kilka tysiecy, plastiki mial doslownie zryte, a tapicerka na siedzeniach byla z rodzaju tych szmateksowych... Sorry, ale kupujac samochod za tyle $$ chce zeby po przejechaniu tych 100 tkm dalej jakos w miare wygladal.
Taki jest obiektywny fakt, a czy te aspekty maja dla kogos innego znaczenie to juz osobista sprawa.

Śro, 02.03.2011, 23:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stargard Szcz.
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
wracaj na autokrate, trollu.

Śro, 02.03.2011, 23:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: BI
Samochód: Astra classic
Robak napisał(a):
Latitude bedzie zawsze lepsze niz pug 508 bo ma koreanskie pochodzenie a 508 europejskie czyli jest z załozenia gowniany. Kolejna denna dyskusja podjeta przez kolege bingo po to tylko zeby prowokowac i wszczynac kłotnie.

Idąc tym tropem wierzysz w wyższość matiza nad np VW lupo bo jest koreański a nie gówniany europejski?? W takim razie czemu jeździsz VW a nie DU nubirą ??

Czw, 03.03.2011, 1:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stargard Szcz.
Samochód: Leon TSI, C25 Camper
kielek zapoznaj się z całą dyskusją bo to co podałeś, jest wyrwane z kontekstu.

Czw, 03.03.2011, 1:09

okol napisał(a):
a ten znowu swoje...

Mozna wyrazic swoja opinie o samochodzie czy nie?
Nie wiem... moze jest jakis nowy, odgorny zakaz mowienia na temat wnetrza i wykonania samochodu? bo co? bo jest to sprzeczne z jedynym slusznym zdaniem samozwanczego moderatora?

...a co do Avensisa to nie przecze dobrze mi sie nim jezdzilo, ale IMO wyglada jak kloc, a wykonanie ma ponizej krytyki jak na te klase. Widzialem samochod co mial przjechane z tego co pamietam kilka tysiecy, plastiki mial doslownie zryte, a tapicerka na siedzeniach byla z rodzaju tych szmateksowych... Sorry, ale kupujac samochod za tyle $$ chce zeby po przejechaniu tych 100 tkm dalej jakos w miare wygladal.
Taki jest obiektywny fakt, a czy te aspekty maja dla kogos innego znaczenie to juz osobista sprawa.

1. kto ci zabrania - widzisz gdzieś mój zakaz? wiec nie płacz
2. a ja widziałem Avensisa ze 140 tys. km przebiegu i wyglądałjak z salonu - to jest obiektywny fakt - co ty na to?

gwoli scisłości - macaj sobie ile wlezie, śpij na tych cudownych miękkich materiałach, ale nie dziw się, że są osoby dla których to jest śmieszne podejście - zabronisz mi się z tego śmiać?

napisz mi jeszcze ile materiałów innych niż plastik zawiera wnętrze tego samochodu? (żeby nie było, bo pewnie wkótce znów przytoczysz koronny argument wobec aut z Azji - "plastikowe wnetrze")

Czw, 03.03.2011, 8:25
Awatar użytkownika

A miej sobie podejscie jakie chcesz i smiej sie glupio z czego chcesz, co mi do tego.

A ze usilnie i nieudolnie probujesz udawac ze nie wiesz o co chodzi to juz inna sprawa.
Bo owszem... plastik jest (prawie)wszedzie: w dacii sandero, w toyocie auris, w renault clio, plastik jest rowniez w audi a3. I teraz zagadka czym te samochody sie roznia bo wielkosciowo sa podobne, a silnikowo w popularnych wersjach tez bardzo nie odstajÄ…... dlaczego wiec wszyscy nie jezdza dacia skoro wykonanie nie jest wazne...

Ad2. no to ciesze się ze widziałeś...a fakt jest tak samo obiektywny jak i Ty.

Czw, 03.03.2011, 13:21

1. jeszcze raz ci napiszę - podniecaj się infantylnie plasticzkiem w 508, ja się bede z tego śmiał za każdy razem
2. nieudolnie wyrażasz swoje "mysli" - w szkole nie uczyli (uczą ) tej umiejetności? plastik to plastik, metal to metal, skóra to skóra - elementarz
a ten swoje masło maslane
a co do samych plastików - skoro w Avensisie takie chu...we, a sporo tego jeździ, to jaki wniosek? moze taki, że wiekszość NORMALNYCH kierowców (nie forumowych marzycieli) wybiera auto na podstawie wielu innych, zdecydowanie ważniejszych przesłanek
3. twoje fakty sÄ… najobiektywniejsze, takie j najmniej plastikowe

Czw, 03.03.2011, 14:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
Specjalista od materiałoznawstwa :D
Chłopaki, po co te kłótnie :D ... napiszcie w temacie o Latitude to samo (o zajebistych materiałach) i kolega będzie się cieszył, że miał rację, że Renault jest lepsze od Puga :P ...
No i pamiętajcie, skoro miliony much się myli, to my też musimy się mylić :lol:

Czw, 03.03.2011, 14:52
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
A ja myślałem, że ta dyskusja już umarła śmiercią naturalną :lol:

Czw, 03.03.2011, 15:34
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna