|
|
Obecny czas: Wto, 09.06.2026, 4:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Szefo
|
_________________ Rezerwista
|
| Śro, 23.02.2005, 21:03 |
|
 |
|
Tomasz
Administrator
Samochód: Rover 75 V6
|
_________________ Rover 75 V6 & other...
|
| Śro, 23.02.2005, 21:09 |
|
 |
|
Szefo
|
|
| Śro, 23.02.2005, 21:16 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 23.02.2005, 21:31 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
Tomasz spytaj się jeszcze o bezpieczeństwo 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 23.02.2005, 23:41 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 23.02.2005, 23:44 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Dacian Logan auto XXI wieku 
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 23.02.2005, 23:45 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
johny napisał(a): Dacian Logan auto XXI wieku
Tak, ja rozumiem, oszczędności osczędnościami - ale budowanie tak spartańskiego auta to przesada
Zreszta - kupić takie auto wg. mnie to trzeba mieć coś z głową. Za te pieniądze mozna miec zacne używane autko - ale jak to mówią "Głupich nie sieją, głupi się rodzą..."
|
| Śro, 23.02.2005, 23:49 |
|
 |
|
Szefo
|
A ja mimo wszystko powiem, że dobrze że renałt coś takiego zrobiło. Pomimo całej tandety w środku, ogólnego wyglądu tego samochodu, ponad 50m drogi hamowania..... popatrzcie sami. Poldek kosztował 26tyś i miał tylko wspomaganie i nic więcej, Wielkość była chyba poodbna.
Poprostu Polacy są biedni i tyle i myślę, że spora grupka osób ją kupi, aczkolwiek będą to samochody te najtańsza z zerowym wyposażeniem, bo droższych już się (moim zdaniem) nie opłaca.
Biorąc pod uwagę 20% bezrobocie (w rzeczywistości większe), średnie pensje na poziomie 1000zł to niby za co mamy kupywać te samochody??
Moim zdaniem szkoda, że to FSO nie wypuściło czegoś takiego, przynajmnije kasa zostałaby u nas.
Ba, jestem przekonany że za 5-10 lat, dacia będzie robiła samochody, które będą sięsprzedawać w całej Europie.. Od czegoś trzeba zacząć.
Seaty i Skody na początku lat 90tych też nic nie znaczyły....a teraz.... :mrgreen:
Będzie to mniej więcej tak: Niemcy robią samochody, Francuzi też, Hiszpanie i Czesi także, Rosjanie także (?),a nawet Rumuni tylko Polacy idi**cii wszystko krytykują,a w rzeczywistości nic nie mają 
|
| Czw, 24.02.2005, 11:37 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Na rynku są auta używane!! Za te pieniadze mozna miec juz spoko fure. Oszczedzanie na bezpieczenstwie to niezbyt dobry pomysl. Nie chodzi mi tu o bezpieczenstwo kierowcy - bo on sam sobie kupuje fure na własna odpowiedzialnosc - ale bezpieczenstwo chociazby pieszego - dla niego te 10 metrów ma znaczenie 
|
| Czw, 24.02.2005, 11:48 |
|
 |
|
Szefo
|
Ice napisał(a): Na rynku sÄ… auta uĹĽywane!! Za te pieniadze mozna miec juz spoko fure. Oszczedzanie na bezpieczenstwie to niezbyt dobry pomysl. Nie chodzi mi tu o bezpieczenstwo kierowcy - bo on sam sobie kupuje fure na wĹ‚asna odpowiedzialnosc - ale bezpieczenstwo chociazby pieszego - dla niego te 10 metrĂłw ma znaczenie 
okej, ale moim zdaniem człowiek który zarabia 100zł będzie mimo wszystko barzej przekonany do nowego samochodu z prostego powodu - nowy to nowy (?)
A co do tych 50m hamowania - ja osobiście przed Cordobą jeździłem Polonezem i Lanosem (te badziewie pomine w dalszych rozważaniach).
I jakoś mimo to że Poldek nie hamował lepiej (92rok produkcji) to jakś nie miałem nigdy wypadku, stłuczki ani żadnej niebezpiecznej sytuacji. Z prostego powodu - jeździć trzeba z głową !!! Zachować większy odstęp i nie ma problemu.
Sam wiem, że gdy miałem Poldka jeździłem bardziej bezpiecznie niż teraz Cordobą.
|
| Czw, 24.02.2005, 11:52 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Szefo napisał(a): Z prostego powodu - jeĹşdzić trzeba z gĹ‚owÄ… !!! Zachować wiÄ™kszy odstÄ™p i nie ma problemu.
Ta...tylko ciekawe co powiesz jak Ci nagle dzieciak wyskoczy na srodek drogi i Ci zabraknie tych 10 metrów. W takich sytuacjach głowa Ci nie pomoże...
|
| Czw, 24.02.2005, 11:55 |
|
 |
|
Szefo
|
Ice napisał(a): Szefo napisał(a): Z prostego powodu - jeĹşdzić trzeba z gĹ‚owÄ… !!! Zachować wiÄ™kszy odstÄ™p i nie ma problemu. Ta...tylko ciekawe co powiesz jak Ci nagle dzieciak wyskoczy na srodek drogi i Ci zabraknie tych 10 metrĂłw. W takich sytuacjach gĹ‚owa Ci nie pomoĹĽe...
twoim zdaniem gdy dzieciak wyskoczy (a wyskakuje zazwyczaj przed maskę) to jadąc renault cyz seatem który hamuje na drodze po 40m będziesz miał jakieś szanse na wyhamowanie???
|
| Czw, 24.02.2005, 11:58 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Szefo napisał(a): twoim zdaniem gdy dzieciak wyskoczy (a wyskakuje zazwyczaj przed maskÄ™) to jadÄ…c renault cyz seatem ktĂłry hamuje na drodze po 40m bÄ™dziesz miaĹ‚ jakieĹ› szanse na wyhamowanie???
Nie mam na myśli przypadku, że dziecko Ci wyskoczy o długość paznokncia przed maską. Nie udowadniaj na siłe bezpieczeństwa Dacii.
|
| Czw, 24.02.2005, 12:30 |
|
 |
|
K0RN
|
za chiny bym tego badziewia nie kupil  wolalbym sie juz do sekty przylaczyc :mrgreen:
_________________ || http://www.roverki.pl ||
|| http://www.mg-rover.org ||
|| http://www.alfa156.net ||
"Tylko auta z duszą..."
|
| Czw, 24.02.2005, 12:33 |
|
 |
|
Szefo
|
Ice napisał(a): Szefo napisał(a): twoim zdaniem gdy dzieciak wyskoczy (a wyskakuje zazwyczaj przed maskÄ™) to jadÄ…c renault cyz seatem ktĂłry hamuje na drodze po 40m bÄ™dziesz miaĹ‚ jakieĹ› szanse na wyhamowanie??? Nie mam na myĹ›li przypadku, ĹĽe dziecko Ci wyskoczy o dĹ‚ugość paznokncia przed maskÄ…. Nie udowadniaj na siĹ‚e bezpieczeĹ„stwa Dacii.
Ty czytać nie umiesz czy ja czegoś nie rozumiem??
Nigdzie nie udowadniam jej bezpieczństwa (przeczytaj co ja sądzę o tym samochodzie), mówię tylko, że na nasze warunki dobrze że cośtakiego powstało. Tyle.
|
| Czw, 24.02.2005, 12:33 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
A ja twierdze, że produkowanie aut kosztem bezpieczeństwa nie jest dobre na żadne warunki!. Auto na siłe nowe - co z tego, że tandetne i tak widać zagraża otoczeniu w pewien sposób - nie jest wg. mnie rozwiązaniem. Stokroć od tej Dacii wolałbym cokolwiek używanego - za tę kasę jest w czym wybierać - jak już wspomniałem.
EOT 
|
| Czw, 24.02.2005, 13:05 |
|
 |
|
Wilu
|
Rumunom pewnie takie auto wystarcza, nie drogie a miare "nowoczesne". Pewnie nei narzeajÄ…
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Czw, 24.02.2005, 15:08 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Wilu napisał(a): Rumunom pewnie takie auto
Taa...im to rybka...byle jeździło...
|
| Czw, 24.02.2005, 15:21 |
|
 |
|
Grześq
|
ta Dacia jest całkiem całkiem jeśli chodzi o cenę cała reszta powinna być tłumaczona właśnie tym czynnikiem nie powinniśmy się jej aż tak bardzo czepiać...
_________________ o gustach się nie dyskutuje... i bardzo dobrze, bo ja czasami mam spaczony gust
|
| Czw, 24.02.2005, 19:18 |
|
|