|
|
Obecny czas: Nie, 31.05.2026, 0:12
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
gibki8
|
 Re: 2014 Renault Twingo
 motore
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 06.03.2014, 11:45 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
Czekałem na taką fotkę... nieźle udało im się upakować silnik i zachować rozsądną pojemność bagażnika. 
|
| Czw, 06.03.2014, 12:05 |
|
 |
|
stingray1
|
 Ja czekam na podobną fotkę po jednym okrążeniu, np. na Nurburgringu
|
| Czw, 06.03.2014, 13:19 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
126p Bis... Szczerze mówiąc to jestem coraz bardziej negatywnie nastawiony do tego samochodu. Ma dziwne proporcje, wnętrze wygląda jak koszmarna, infantylna mydelniczka, plastiki wyglądają, jak wnętrze z modelu w skali 1:32. No i co z tego, że RWD? Dla mnie to nie ma sensu w aucie tej klasy, zwłaszcza z silnikiem z tyłu - niewygodnie, niepraktycznie, ale tym i tak pewnie martwić będzie się ASO, bo samemu się niewiele będzie można zrobić. Generalnie niepotrzebnie udziwniony pojazd i to właśnie chyba jego jedyna zaleta - jest po prostu "inny" niż wszystkie.
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Czw, 06.03.2014, 14:01 |
|
 |
|
BmwM5
|
stingray1 napisał(a):  Ja czekam na podobną fotkę po jednym okrążeniu, np. na Nurburgringu No ale że co? Każdy samochód postawiony na parkingu w słońcu będzie smażyć jajka.
_________________ Grip, grip, grip, front-end push, wheel-twirling, slide, crash, hospital. That’s kind of how it goes. - Krótki opis jazdy samochodami marki Audi.
what happened, happened and couldn't have happened any other way
|
| Czw, 06.03.2014, 14:50 |
|
 |
|
gibki8
|
No to jeszcze system otwierania przodu    worldscoop
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
|
| Czw, 06.03.2014, 15:09 |
|
 |
|
Rules
|
Oczywiście autko jest małe, ciasne i plastikowe, ale dzięki silnikowi z tyłu wzbudza zainteresowanie. Pytanie czy ma to jakikolwiek sens, ciekawy jestem jak inżynierowie z Renault uzasadniają takie rozwiązanie konstrukcyjne.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Czw, 06.03.2014, 15:44 |
|
 |
|
okol
Samochód: ..i bez samochodu :(
|
BmwM5 napisał(a): No ale że co? Każdy samochód postawiony na parkingu w słońcu będzie smażyć jajka. Ten ma zadatki aby smazyc i bez slonca... -> Silnik cos slabo odizolowany od kabiny. W ogole ciekawe co z akustyka!?
_________________ STOP! ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
|
| Czw, 06.03.2014, 16:00 |
|
 |
|
Michae
|
Coraz bardziej mnie intryguje ten samochód - cholernie mnie ciekawi, jak będzie wyglądał komfort jazdy i wyciszenie oraz czy napędem będzie się wyróżniał na tle konkurencji pozytywnie, czy też na odwrót. Dostęp do drugiego rządu wydaje się strasznie utrudniony, ale może to tylko złudzeni przez zdjęcia  Mam nadzieję zadebiutuje szybko. Z tą przednią klapą... Nie wiem po kiego grzyba to tak udziwniają, zupełnie jak w Kangoo Mk1 - na siłę jakieś wymyślne otwieranie, żeby było 'oryginalnie' (i na tym koniec).
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Czw, 06.03.2014, 16:50 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Mnie z kolei bardzo ciekawi jak ze sztywnością przodu w przypadku stłuczki w momencie, gdy przy tak małych gabarytach pod maską nie ma czegoś, co nieco wytraca siłę uderzenia.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 06.03.2014, 18:52 |
|
 |
|
cobra
Samochód: Grande Punto 1.2
|
Ja myślę, że dzięki temu, że nie ma silnika z przodu (który jak wiadomo może się przemieścić w momencie zderzenia) Renault akurat nie będzie miało problemu z lepszym zabezpieczeniem tej części pojazdu... zresztą można się domyślać, że nieprzypadkowo z przodu praktycznie nie ma normalnego bagażnika i znalazło się tam miejsce jedynie na zbiorniczki na płyny.
|
| Czw, 06.03.2014, 19:03 |
|
 |
|
stingray1
|
BmwM5 napisał(a): stingray1 napisał(a):  Ja czekam na podobną fotkę po jednym okrążeniu, np. na Nurburgringu No ale że co? Każdy samochód postawiony na parkingu w słońcu będzie smażyć jajka. Twingo zrobi to samo w bagażniku 
|
| Czw, 06.03.2014, 19:06 |
|
 |
|
Iceman
|
To auto jest świetne, obok nowego C1 ciekawa oferta na tle segmentowych pudełek czy pękatych parówek.
| Czw, 06.03.2014, 19:15 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Ta maska to się tylko tak otwiera i koniec  Jakieś koło zapasowe czy akumulator to tam też są chyba 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 06.03.2014, 19:18 |
|
 |
|
james_gastovski
|
Pożyjemy zobaczymy, ale wątpię żeby firma tej wielkości i reputacji pozwoliła sobie na silnik hałasujący do wnętrza i podgrzewający zawartość bagażnika.
_________________ Moja prospektów kolekcja niewielka
|
| Czw, 06.03.2014, 19:23 |
|
 |
|
Iceman
|
A co do bezpieczeństwa, to właśnie to, że auto nie ma silnika z przodu może świadczyć że będzie dużo bezpieczniejsze przy czołowym uderzeniu. To przecież motor poprzez przemieszczanie się do kabiny wyrządza ewentualne szkody, brak silnika a mocne strefy zgniotu mogą sprawić, że będzie to najbezpieczniejsze auto tego segmentu.
| Czw, 06.03.2014, 19:23 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Niektórzy piszą, jakby takie rozwiązanie dopiero zaistniało - poprzednie dwa Smarty nie miały problemu ani z wyciszeniem, ani z bezpieczeństwem...
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Czw, 06.03.2014, 20:21 |
|
 |
|
gibki8
|
Myślę że z głośnością i nagrzewaniem się bagażnika problemu nie będzie 
|
| Pią, 07.03.2014, 20:53 |
|
 |
|
gibki8
|
|
| Śro, 19.03.2014, 22:21 |
|
 |
|
Iceman
|
Jakiś postrzelony ten koleś. Przecież można to zrobić stojąc z boku bez kładzenia się na maskę, no ale to pewnie zwolennik lokalnego konkurenta Twingo 
| Czw, 20.03.2014, 10:43 |
|
|