Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Wyślij odpowiedź

Pon, 05.03.2007, 17:54

bartez napisał(a):Ta jej fatalna opinia o duĹĽej awaryjnoĹ›ci mnie odstrasza

No stary, jak tak bedziesz sluchac plotek to auta nie kupisz :wink: AR sie psuja jak kazdy samochod. Tylko ze jej serwis jest slaby a wlasciciele Alf jezdza do serwisu z kazda malenka nawet przypadloscia zeby ich auto bylo idealne a nie jak kierowcy niemieckich wozow wg zasady byle by jezdzil :wink:

Poza tym poczytaj jakies wiadomosci ze swiata ile to tych nie psujacych sie VW wzywaja do serwisu ostatnimi czasy :>

Pon, 05.03.2007, 18:14

Alfisti4ever napisał(a):No stary, jak tak bedziesz sluchac plotek to auta nie kupisz Wink

Stary, jak bedziesz tak nieobiektywny, to mankamentĂłw Alfy nigdy nie dostrzegniesz :twisted:

Pon, 05.03.2007, 18:45

Alfisti4ever napisał(a):No stary, jak tak bedziesz sluchac plotek to auta nie kupisz

To nie sÄ… plotki :> Niestety Alfy nie sÄ… niezawodne

Pon, 05.03.2007, 20:36

Ale ogólnie jakość modeli koncernu Fiat ostatnio bardzo się poprawiła.
Fakt że nie sa to auta idealne bo mają swoje usterki, może nie są one tak poważne aby unieruchomić auto ale jednak kosztowne i denerwujące.
Ale co poradzić taka jest już natura tych samochodów ale myślę że za kilka lat Włoskie auta nie będą miały już opinii awaryjnych ;)

Pon, 05.03.2007, 21:26

bartez napisał(a):Niestety Alfy nie sÄ… niezawodne

Nie sa, ale inne samochody tez sie psuja czy moze ja czegos nie wiem :wink:

Ice napisał(a):mankamentĂłw Alfy nigdy nie dostrzegniesz

Ja dostrzegam jej mankamenty ale widze wiecej plusow takich jak piekna linia, swietne wlasciwosci jezdne czy genialne silniki
:twisted:

Wto, 06.03.2007, 14:28

Alfisti4ever napisał(a):ale inne samochody tez sie psuja czy moze ja czegos nie wiem

Miłość jest slepa, to rzeczywiście prawda. Rozmawiamy w tym momencie o Alfie a ty od razu mowisz o innych markach. Masz racje, inne marki tez sie psują ale np japońskie auto uchodzą za niezawodne i duzo mniej awaryjne niz np włoskie

Wto, 06.03.2007, 14:31

Podobno w alfach zamarza zawieszenie czy to prawda :?:

Wto, 06.03.2007, 21:36

yankey napisał(a):Podobno w alfach zamarza zawieszenie czy to prawda Question

Co to znaczy :?: Ze niby cos sie dzieje jak jest niska temperatura :?:

Śro, 17.10.2007, 8:57

Alfa Romeo prezentuje nowÄ… wersjÄ™ flagowego modelu AlfÄ™ 159 TI. Wersja ta zbudowana jest na bazie wersji Distinctive.
Model posiada bardziej sportową sylwetkę, poprzez obniżone sportowe zawieszenie, 19-sto calowe felgi aluminiowe, spoilery boczne, czerwoną obudowę hamulców przednich i tylnych, znaczek TI wyróżniający wersję z boku i z tyłu. Alfa 159 TI posiada również wewnętrzne elementy różniące ją od wersji Distinctive. Są to m. in.: skórzane koło kierownicy i gałka skrzyni biegów obszyte czerwoną nicią, ciemniejsze aluminiowe wnętrze kokpitu, aluminiowe nakładki na pedały, aluminiową listwę progową z emblematem TI. Alfa 159 TI jest oferowana zarówno w wersji Sedan jak i Sportwagon, z silnikami benzynowymi jak i diesel, zarówno z manualną skrzynią biegów, jak i automatyczną. Dostępna będzie również wersja Selespeed.

Cena od 139.300 zł.

alfaromeo.pl

Ma ktoś więcej zdjęć tej nowej wersji? bo na alfaromeo.pl jest tylko kilka niezbyt wyraźnych zdjęć ...

Nie, 21.10.2007, 16:24

http://www.v10.pl/archiwum/serwis_infor ... 9_ti_1.jpg
http://www.v10.pl/archiwum/serwis_infor ... 9_ti_2.jpg

v10.pl

EDIT:

Sory za te zdjęcia troche za duże ... następnym razem będe widział :)
Ostatnio edytowany przez sila, Nie, 21.10.2007, 18:52, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 21.10.2007, 16:29

sila > Za duże fotki :!: Musisz zapisac je na dysk, zmniejszyc rozmiar (maxymalnie 640x480) i zuploadować je np na fotosik.pl a potem przekopiowac linki.

Nie, 21.10.2007, 16:44

Cudowne. Bez wątpienia najpiękniejsze auto segmentu D.

Nie, 21.10.2007, 19:49

CUDOWNE!!!
ahhhhhhhhhhhhh szkoda ze moge tylko o niej zamarzyc :(((

Pon, 22.10.2007, 8:51

Piekne ayto - widziałem ja kiedys live czarna hmmmmm 8) 8) cudo :!: :!:

Re: Alfa Romeo 159

Pon, 14.04.2008, 14:26

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że wrzucam tak hurtowo te foki ;)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

http://www.321auto.com

Pon, 14.04.2008, 14:40

Z prespektywy czasu, moge stwierdzić że to auto jest ładne ale napewno nie jest piękne, własciwie to jest prosta stylistyczne, dużo blachy, mało ciekawych detali, 156 to był (jest) piękny samochód.

Pon, 14.04.2008, 14:45

Ja z kolei musze powiedziec ze auto wyglada znakomicie i jest piekne. Tym bardziej takie jak na zdjeciech czyli w czerownym i na 19-stkach. Nawet ładniejsze niz 156. 156 jest tylko zgrabne a 159 jeszcze do tego muskularne.

Pon, 14.04.2008, 20:01

Zgadzam siÄ™ z przedmĂłwcÄ… dodam tylko ĹĽe jest ponadczasowa i na ĹĽywo prezentuje siÄ™ wspaniale.

Pon, 14.04.2008, 20:05

johny napisał(a):wĹ‚asciwie to jest prosta stylistyczne, duĹĽo blachy, maĹ‚o ciekawych detali,

I to jest właśnie genialne - najpiękniejsza na świecie prostota. Ileż w tych nieskomplikowanych liniach jest dynamiki, stylu i uroku. Mnie osobiście 159 miażdży czaszkę za każdym razem kiedy ją widzę - to zdecydowanie najpiękniejsze auto w swojej klasie.

Pon, 14.04.2008, 20:21

Chyba jedyna obecna Alfa która naprawdę mi się podoba. Ma w sobie zadziorność ale i styl. Może uznacie to za herezję ale 156 przy tym wcale nie ma stylu....156 była jak dla mnie jak ładna ale strasznie otyła przez co wyglądała w pewnych ujęciach jak klocek. 159 natomiast jest pełen szyku i elegancji niczym garnitur szyty na miarę.
Wyślij odpowiedź