Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Wyślij odpowiedź

Pon, 24.10.2005, 19:40

Szefo napisał(a):czy ty myĹ›lisz ĹĽe ja martwiÄ™ siÄ™ tam o jakÄ…Ĺ› nic nie znaczÄ…cÄ… dla mnie wĹ‚oskÄ… mizerotÄ™.

taka sam a to mizerota jak i Seat... popłuczyny po dużym koncernie

Pon, 24.10.2005, 19:48

dzieci spokuj wiadomo co z tego wyjdzie.

Dla mnie Alfa Romeo to marka z ogromnymi tradycjami która produkuje piękne auta a Seat to przeciętny producent pod każdym względem.

takie jest moje zdanie i tyle. Herezje Szefo nie zmienia mego nastawienia :twisted:

Pon, 24.10.2005, 20:37

W 100 % racja. Seat dla mnie sie wypalił. Altea była czymś, piękne auto, orginalne, a potem Toledo i Leon i ......kurcze nie moge ich rozróżnić (zwłaszcza z przodu), wszystko na jedną łapę i brak pomysłu na rozwinięcie designu.
Nowa Ibiza i Cordoba też pewnie będą takie same..

Pon, 24.10.2005, 20:40

Emenems napisał(a):W 100 % racja. Seat dla mnie sie wypaliĹ‚. Altea byĹ‚a czymĹ›, piÄ™kne auto, orginalne, a potem Toledo i Leon i ......kurcze nie moge ich rozróżnić (zwĹ‚aszcza z przodu), wszystko na jednÄ… Ĺ‚apÄ™ i brak pomysĹ‚u na rozwiniÄ™cie designu.
Nowa Ibiza i Cordoba też pewnie będą takie same..

Haha, a powiedz mi, jak rozróżniałeś z przodu poprzedniego Leona i Toledo :lol:

To nie brak pomysłu na rozwinięcie designu, tylko właśnie taki pomysł.

Nowa Ibiza moĹĽe i tak .....
Nowej Cordoby ma nie być ....

Pon, 24.10.2005, 20:45

Szefo napisał(a):Haha, a powiedz mi, jak rozróżniaĹ‚eĹ› z przodu poprzedniego Leona i Toledo

faktycznie tylko że Leon był klasycznych Hatchback a Toledo Sedanem. A teraz Leon To Hatchback, Altea to wyższy Hatchback a Toledo to Hatchback z wielką odstająca dupą :P

Pon, 24.10.2005, 20:51

faktycznie tylko że Leon był klasycznych Hatchback a Toledo Sedanem. A teraz Leon To Hatchback, Altea to wyższy Hatchback a Toledo to Hatchback z wielką odstająca dupą

i coto zmienia.
MoĹĽe dozli do wnoisku ĹĽe hatchbacki sÄ… bardziej praktyczne. :roll:
Czyli różnica między Toledo a Altea/Leon jest jak widać bo mu du*a odstaje,a z przodu są rozpoznawalne w takim samym stopniu jak poprzednie Leon/Toledo.
Więc gdzie tu problem.
:P :P

Pon, 24.10.2005, 21:12

Ale chyba sam się zgodzisz że bardzo mocno ujednolicili całą paletę modeli (wyjątek ibiza i cordoba co może się niedługo zmienić).

Pon, 24.10.2005, 21:18

Emenems napisał(a):Ale chyba sam siÄ™ zgodzisz ĹĽe bardzo mocno ujednolicili całą paletÄ™ modeli

tu nie ma sięz cyzm zgadzać, to jest FAKT, który wynikł z założenie przyjętago jakieś 4-5 lat temu.

Emenems napisał(a):(wyjÄ…tek ibiza i cordoba co moĹĽe siÄ™ niedĹ‚ugo zmienić

wyjątek z tego względu iż nie odziedziczyły jeszcze najnowszej linii. wprzypadku ibizy może sięto zmienić (były jakieś fotki już, na których wyglądała jak mała Altea)
A Cordoby ma (podobno) nie być
:roll:

Pon, 24.10.2005, 21:24

Nie jestem zwolennikiem takich ujednoliceń, paleta modeli robi się wtedy dość mocno nudnawa. (Opel, Volvo, Seat itd..)

Pon, 24.10.2005, 21:28

Emenems napisał(a):Nie jestem zwolennikiem takich ujednoliceĹ„, paleta modeli robi siÄ™ wtedy dość mocno nudnawa.

kto co lubi

Pon, 24.10.2005, 21:41

i na tym zakończmy dyskusję

Pon, 24.10.2005, 21:55

Seth napisał(a):i na tym zakoĹ„czmy dyskusjÄ™

tak myślisz.... :roll: :lol: :wink:

Pon, 24.10.2005, 21:59

nie... to było moje moderatorskie zdanie... :twisted:

Pon, 24.10.2005, 22:02

Seth napisał(a):nie... to byĹ‚o moje moderatorskie zdanie...

płaczą że Kaczyński pozbawi na swolności a tu co się dzieje :!: :!: :?: :?: :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Pon, 24.10.2005, 22:18

czy ja coś mówię... :) nic nie zamierzam zamykać chwilowo... chyba, że się nie uspokoicie... :wink:
a PolitykÄ™ zostaw w swoim wÄ…tku :]

EOT

Pon, 24.10.2005, 22:31

Myślałem że daliście jakieś "miodne" zdjęcia Alfy a tu znowu wątek Alfa vs. Seat. Już mam dość tych samych wypowiedzi. Dawać mi tu coś o Alfie :>

Sob, 29.10.2005, 21:59

:lol: :lol: :lol: rotfl i znowu to samo :wink:

A jadąc off topickiem - widziałem niedawno w TV reklamę 159 - Nowy Gatunek... świetna ta reklama :mryellow:

Sob, 14.01.2006, 17:13

Nowa Alfa Romeo 159 otrzymała 5 gwiazdek w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez europejską organizację EuroNCAP.
Niezależna organizacja European New Car Assessment Program zajmuje się badaniem poziomu bezpieczeństwa w samochodach osobowych.
Tak dobry wynik "159" był możliwy dzięki specjalnej konstrukcji karoserii i płyty podłogowej nowej alfy, która charakteryzuje się wyjątkową sztywnością wynoszącą ponad 180 tys. DaNm/rad (sztywność skrętna), co jest niespotykaną wartością w tej klasie pojazdów.
W wyposażeniu standardowym 159 znajduje się osiem poduszek powietrznych (w tym boczne w okolicach okien oraz chroniące kolana), pasy bezpieczeństwa z napinaczami pirotechnicznymi z ogranicznikiem napięcia oraz fotele chroniące kark pasażerów podczas uderzenia z tyłu.

Źródło (c) Interia

Sob, 14.01.2006, 21:25

Rayers napisał(a):Nowa Alfa Romeo 159 otrzymaĹ‚a 5 gwiazdek w teĹ›cie zderzeniowym przeprowadzonym przez europejskÄ… organizacjÄ™ EuroNCAP.
Niezależna organizacja European New Car Assessment Program zajmuje się badaniem poziomu bezpieczeństwa w samochodach osobowych.
Tak dobry wynik "159" był możliwy dzięki specjalnej konstrukcji karoserii i płyty podłogowej nowej alfy, która charakteryzuje się wyjątkową sztywnością wynoszącą ponad 180 tys. DaNm/rad (sztywność skrętna), co jest niespotykaną wartością w tej klasie pojazdów.
W wyposażeniu standardowym 159 znajduje się osiem poduszek powietrznych (w tym boczne w okolicach okien oraz chroniące kolana), pasy bezpieczeństwa z napinaczami pirotechnicznymi z ogranicznikiem napięcia oraz fotele chroniące kark pasażerów podczas uderzenia z tyłu.

Źródło (c) Interia

http://www.samochodyswiata.pl/posting.p ... e&p=179773
a tu więcej info + punktacja

Nie, 15.01.2006, 10:41

Coś Ci się link pomieszał trochę ;)
Wyślij odpowiedź