|
|
Obecny czas: Wto, 09.06.2026, 4:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Szkoda tego wnętrza 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Śro, 14.09.2005, 15:41 |
|
 |
|
kornol
Samochód: AR GTV
|
bardzo ładne auto.. ciekawe kiedy bedzie mnie na takie stać ..
_________________ Burn rubber,not your soul...
|
| Śro, 14.09.2005, 17:02 |
|
 |
|
M - Power
|
kornol napisał(a): ciekawe kiedy bedzie mnie na takie stać
Ojj ciekawe bo, wchodze na moto.onet.pl i widze ze Alfa weszla na polski rynek. Ceny? Lepiej nie mowic. najtansza wersja 117 tys zł, najmocniejszy diesel 2.4 od 170 tys zł a wersja 3.2 od 190 tys zł. A wyposazenie nie usprawiedliwia tych cen, wrecz przeciwnie. Nie ma nawet tempomatu czy czujnika parkowania w wersji za 170 tys zł!!! Gruba przesada 
|
| Pią, 21.10.2005, 21:16 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Ceny są normalne jak na auto tej klasy. W najnowszym AMiS jest test porównawczy 11 aut klasy średniej, nie czytałem go jeszcze całego ale redaktorzy twierdzą że Alfa 159 jeździ ponoc lepiej niż BMW 3
dwa cytaty
Obojętnie czy był to slalom, wymijanie, test "łosia", dwukrotna zmiana pasa, ruchy na mokrej nawierzchni, jazda po okręgu czy kręty tor -nowa limuzyna z przednim napędem zajmowała zawsze pierwsze miejsce.
Wprawdzie jej konstruktorzy mogą być niepocieszeni że pod względem dynamiki jazdy BMW musiało ustąpić pierszeństwa Alfie Romeo.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 21.10.2005, 21:34 |
|
 |
|
Szefo
|
M - Power napisał(a): kornol napisał(a): ciekawe kiedy bedzie mnie na takie stać Ojj ciekawe bo, wchodze na moto.onet.pl i widze ze Alfa weszla na polski rynek. Ceny? Lepiej nie mowic. najtansza wersja 117 tys zĹ‚, najmocniejszy diesel 2.4 od 170 tys zĹ‚ a wersja 3.2 od 190 tys zĹ‚. A wyposazenie nie usprawiedliwia tych cen, wrecz przeciwnie. Nie ma nawet tempomatu czy czujnika parkowania w wersji za 170 tys zĹ‚!!! Gruba przesada 
a moim zdaniem nie powinniśmy dyskutować nt cen.
Dla mnie ona mogłby kosztować zarówno 200tyś zł jak i 50tyś zł, jednakże sam wygląd ją dyskwalifikuje, samochód całkowicie niewart zainteresowania (tylko i wyłącznie moja opinia).
Nie wiemy jakie koszty poniósł producent wię ctrudno "narzucać" mu ile co ma kosztować.
Co do testĂłw podobnie:
W jednym piszÄ… ĹĽ eot jeĹşdzi lepiej, a w innym juĹĽ ĹĽe coinnego.
Dlatego to takĹĽ ejest indywidualna sprawa.
_________________ Rezerwista
|
| Pią, 21.10.2005, 21:53 |
|
 |
|
M - Power
|
Szefo napisał(a): samochĂłd caĹ‚kowicie niewart zainteresowania (tylko i wyłącznie moja opinia).
No mi tez to auto sie nie podoba, zreszta nie lubie designu Alfy po prostu go nie trawie. Jeżeli jezdzi tak dobrze to brawa dla Włochow ale ja i tak nie jestem potencjalnym kupcem tego auta nawet jakby mnie bylo na nie stac
|
| Sob, 22.10.2005, 9:21 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
wczoraj widziałem ją pierwszy raz pod salonem i z pełną odpowiedzialnością pisze, że do pierwszej 156 sie nie umywa 
_________________ ^^
|
| Sob, 22.10.2005, 16:12 |
|
 |
|
M - Power
|
-=Sadek=- napisał(a): wczoraj widziaĹ‚em jÄ… pierwszy raz pod salonem i z peĹ‚nÄ… odpowiedzialnoĹ›ciÄ… pisze, ĹĽe do pierwszej 156 sie nie umywa
Wedlug mnie wyglada nieco za ciezko 
|
| Sob, 22.10.2005, 16:31 |
|
 |
|
Szefo
|
-=Sadek=- napisał(a): do pierwszej 156 sie nie umywa czyli do 156 przed fl - 100% racji M - Power napisał(a): Wedlug mnie wyglada nieco za ciezko
nieco jest słowme zdecydowanie za delikatnym.
Wygląda jak czołg .... z nadwagą
|
| Sob, 22.10.2005, 19:23 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Sob, 22.10.2005, 21:23 |
|
 |
|
Szefo
|
ja mam 15 lat, ty masz 15 lat, przed nami 7 niebo, niebo .....
|
| Sob, 22.10.2005, 21:41 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
ty stary dziadzie na emeryture a nie spamuj nam tu na forum 
|
| Sob, 22.10.2005, 21:45 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
no ładne porównanie - wole jednak Alfe 
|
| Nie, 23.10.2005, 10:00 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Alfa jest piękna i tyle nieważne że znajdzie się paru co twierdzi inaczej, jeśli zdecydowana większość twierdzi że jest pięknym autem.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 23.10.2005, 10:03 |
|
 |
|
Szefo
|
|
| Nie, 23.10.2005, 19:09 |
|
 |
|
Rayers
Samochód: Volvo V-50 + Panda
|
Szefo, jezeli 99% twierdzi ze Mandaryna nie umie spiewac to znaczy ze 1% ma sluch lepszy i docenia cos w jej "tworczosci" ? Skoro Alfa 8C zdobywa laury za najciekawszy koncept (Design Award czy jakos tak) oglaszane przez najlepszych designerow to znaczy ze jest ladna czy brzydka ? To ze tobie sie nie podoba nie znaczy ze jest brzydka. Po prostu Tobie sie nie podoba. Inna sprawa ma sie z Seatem Toledo. Ono tobie sie podoba. OK. Tylko ze gdyby zapytac ludzi to wiekszosc powie ze jest brzydki ten samochod (w przeciwienstwie do Altei ktora jest calkiem zgrabna). Po prostu w statystyce odrzuca sie krancowe zdania - tych co uwielbiaja (klapy) i tych co mowia nie bo nie. Reszta jest okresleniem statystycznym. Statystycznie wiec rzecz biorac ALFA robi piekne auta. Seat - ROBIĹ ciekawe auta (leon, toledo). Nie martwilbym sie o Alfe na twoim miejscu. Wierz mi ze da sobie ta marka rade. Pomartw sie lepiej o seata bo VW chce zwolnic sporo osob (czyzby tak slabo sie sprzedawaly te samochody ?) albo sprzedac chinczykom.
_________________ |---------------------------------------------------------------------------------------|
Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat
|
| Pon, 24.10.2005, 16:48 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
no gratuluje wypowiedzi , sam bym lepiej tego nie ujol
ale szefo pewnie nie zrozumie o co chodzilo...
|
| Pon, 24.10.2005, 17:07 |
|
 |
|
Emenems
Samochód: Alfa Romeo 147 JTD
|
On zwykle nie rozumie o co chodzi lub nie chce. Ale to tylko i wyłącznie jego subiektywna ocena.
_________________ http://www.autogaleria.pl
http://www.alfaholicy.net
|
| Pon, 24.10.2005, 18:47 |
|
 |
|
slawek
|
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Pon, 24.10.2005, 19:00 |
|
 |
|
Szefo
|
Rayers napisał(a): Szefo, jezeli 99% twierdzi ze Mandaryna nie umie spiewac to znaczy ze 1% ma sluch lepszy i docenia cos w jej "tworczosci" ? skoro odnosi bÄ…dĹş nie bÄ…dĹş sukces (a tak jest) to komuĹ› przypada do gustu jej Ĺ›piew. Rayers napisał(a): koro Alfa 8C zdobywa laury za najciekawszy koncept (Design Award czy jakos tak) oglaszane przez najlepszych designerow to znaczy ze jest ladna czy brzydka ? To ze tobie sie nie podoba nie znaczy ze jest brzydka. Po prostu Tobie sie nie podoba PrzecieĹĽ to jest oczywiste ĹĽe MI OSOBIĹšCIE siÄ™nie podoba. Czy ja piszÄ™ z Ciebie?? Obok moich postĂłw jest mĂłj nick, z tego co mi wiadomo. Rayers napisał(a): w przeciwienstwie do Altei ktora jest calkiem zgrabna). i widzisz, Altea zdobyĹ‚a tytuĹ‚ najpiÄ™kniejszego samochodu Ĺ›wiata i red dot awards - najbardziej prestiĹĽowe nagrody w dziedzinie designu. A ty mĂłwisz jest "caĹ‚kiem zgrabna" To w koĹ„cu jak to, przecieĹĽ z godnie z tym co mĂłwisz o 8c, to takĹĽe w stosunku do Altei powinieneĹ› piać z zachwytu. A tego nie robisz, wiÄ™c nie wymagaj abym podniecaĹ‚ siÄ™jakaĹ› tam alfÄ… Rayers napisał(a): . Statystycznie wiec rzecz biorac ALFA robi piekne auta statystyka gustĂłw, dobre, dobre. Jeszcze siÄ™ z czymĹ›takim nie spotkaĹ‚em. Rayers napisał(a): Seat - ROBIĹ ciekawe auta (leon, toledo) jak komu. dla mnie wĹ‚aĹ›nie teraz ROBI piÄ™kne auta. Rayers napisał(a): . Nie martwilbym sie o Alfe na twoim miejscu czy ty myĹ›lisz ĹĽe ja martwiÄ™ siÄ™ tam o jakÄ…Ĺ› nic nie znaczÄ…cÄ… dla mnie wĹ‚oskÄ… mizerotÄ™. co prawda powodĂłw do zmartwieĹ„ ostatnio nie mam, ale to by chyba byĹ‚a ostatnia rzecz o ktĂłrÄ… bym siÄ™martwiĹ‚. Rayers napisał(a): Pomartw sie lepiej o seata bo VW chce zwolnic sporo osob Jaki zwiÄ…zek ma jedno z drugim ?? Rayers napisał(a): albo sprzedac chinczykom.
niezły bullshit, buhahaha 
|
| Pon, 24.10.2005, 19:37 |
|
|