Obecny czas: Wto, 09.06.2026, 4:45

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 311 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna
Alfa Romeo 159 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0

Śro, 14.09.2005, 15:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jasło
Samochód: AR GTV
bardzo ładne auto.. ciekawe kiedy bedzie mnie na takie stać ..

Śro, 14.09.2005, 17:02
ciekawe kiedy bedzie mnie na takie stać

Ojj ciekawe bo, wchodze na moto.onet.pl i widze ze Alfa weszla na polski rynek. Ceny? Lepiej nie mowic. najtansza wersja 117 tys zł, najmocniejszy diesel 2.4 od 170 tys zł a wersja 3.2 od 190 tys zł. A wyposazenie nie usprawiedliwia tych cen, wrecz przeciwnie. Nie ma nawet tempomatu czy czujnika parkowania w wersji za 170 tys zł!!! Gruba przesada :?

Pią, 21.10.2005, 21:16
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Ceny są normalne jak na auto tej klasy. W najnowszym AMiS jest test porównawczy 11 aut klasy średniej, nie czytałem go jeszcze całego ale redaktorzy twierdzą że Alfa 159 jeździ ponoc lepiej niż BMW 3

dwa cytaty

Obojętnie czy był to slalom, wymijanie, test "łosia", dwukrotna zmiana pasa, ruchy na mokrej nawierzchni, jazda po okręgu czy kręty tor -nowa limuzyna z przednim napędem zajmowała zawsze pierwsze miejsce.

Wprawdzie jej konstruktorzy mogą być niepocieszeni że pod względem dynamiki jazdy BMW musiało ustąpić pierszeństwa Alfie Romeo.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pią, 21.10.2005, 21:34

kornol napisał(a):
ciekawe kiedy bedzie mnie na takie stać

Ojj ciekawe bo, wchodze na moto.onet.pl i widze ze Alfa weszla na polski rynek. Ceny? Lepiej nie mowic. najtansza wersja 117 tys zł, najmocniejszy diesel 2.4 od 170 tys zł a wersja 3.2 od 190 tys zł. A wyposazenie nie usprawiedliwia tych cen, wrecz przeciwnie. Nie ma nawet tempomatu czy czujnika parkowania w wersji za 170 tys zł!!! Gruba przesada :?

a moim zdaniem nie powinniśmy dyskutować nt cen.
Dla mnie ona mogłby kosztować zarówno 200tyś zł jak i 50tyś zł, jednakże sam wygląd ją dyskwalifikuje, samochód całkowicie niewart zainteresowania (tylko i wyłącznie moja opinia).
Nie wiemy jakie koszty poniósł producent wię ctrudno "narzucać" mu ile co ma kosztować.

Co do testĂłw podobnie:
W jednym piszÄ… ĹĽ eot jeĹşdzi lepiej, a w innym juĹĽ ĹĽe coinnego.
Dlatego to takĹĽ ejest indywidualna sprawa.

Pią, 21.10.2005, 21:53
samochód całkowicie niewart zainteresowania (tylko i wyłącznie moja opinia).

No mi tez to auto sie nie podoba, zreszta nie lubie designu Alfy po prostu go nie trawie. Jeżeli jezdzi tak dobrze to brawa dla Włochow ale ja i tak nie jestem potencjalnym kupcem tego auta nawet jakby mnie bylo na nie stac

Sob, 22.10.2005, 9:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
wczoraj widziałem ją pierwszy raz pod salonem i z pełną odpowiedzialnością pisze, że do pierwszej 156 sie nie umywa :roll:

Sob, 22.10.2005, 16:12
wczoraj widziałem ją pierwszy raz pod salonem i z pełną odpowiedzialnością pisze, że do pierwszej 156 sie nie umywa

Wedlug mnie wyglada nieco za ciezko :?

Sob, 22.10.2005, 16:31

do pierwszej 156 sie nie umywa

czyli do 156 przed fl - 100% racji
M - Power napisał(a):
Wedlug mnie wyglada nieco za ciezko

nieco jest słowme zdecydowanie za delikatnym.
Wygląda jak czołg .... z nadwagą

Sob, 22.10.2005, 19:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Samochód: E36 318ti / 626 gf
Image
ta...
:twisted:

Sob, 22.10.2005, 21:23

Image
Image
ta...
:twisted:

ja mam 15 lat, ty masz 15 lat, przed nami 7 niebo, niebo .....

Sob, 22.10.2005, 21:41
Awatar użytkownika

ty stary dziadzie na emeryture a nie spamuj nam tu na forum 8)

Sob, 22.10.2005, 21:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
no ładne porównanie - wole jednak Alfe :> :>

Nie, 23.10.2005, 10:00
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Alfa jest piękna i tyle nieważne że znajdzie się paru co twierdzi inaczej, jeśli zdecydowana większość twierdzi że jest pięknym autem.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 23.10.2005, 10:03

Alfa jest piękna i tyle nieważne że znajdzie się paru co twierdzi inaczej, jeśli zdecydowana większość twierdzi że jest pięknym autem.

czyli idąc twoim tropem ..... miliony much nie mogą się mylić :P :P :lol: :lol: :lol:

Nie, 23.10.2005, 19:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toronto Poland
Samochód: Volvo V-50 + Panda
johny napisał(a):

czyli idąc twoim tropem ..... miliony much nie mogą się mylić :P :P :lol: :lol: :lol:

Szefo, jezeli 99% twierdzi ze Mandaryna nie umie spiewac to znaczy ze 1% ma sluch lepszy i docenia cos w jej "tworczosci" ? Skoro Alfa 8C zdobywa laury za najciekawszy koncept (Design Award czy jakos tak) oglaszane przez najlepszych designerow to znaczy ze jest ladna czy brzydka ? To ze tobie sie nie podoba nie znaczy ze jest brzydka. Po prostu Tobie sie nie podoba. Inna sprawa ma sie z Seatem Toledo. Ono tobie sie podoba. OK. Tylko ze gdyby zapytac ludzi to wiekszosc powie ze jest brzydki ten samochod (w przeciwienstwie do Altei ktora jest calkiem zgrabna). Po prostu w statystyce odrzuca sie krancowe zdania - tych co uwielbiaja (klapy) i tych co mowia nie bo nie. Reszta jest okresleniem statystycznym. Statystycznie wiec rzecz biorac ALFA robi piekne auta. Seat - ROBIŁ ciekawe auta (leon, toledo). Nie martwilbym sie o Alfe na twoim miejscu. Wierz mi ze da sobie ta marka rade. Pomartw sie lepiej o seata bo VW chce zwolnic sporo osob (czyzby tak slabo sie sprzedawaly te samochody ?) albo sprzedac chinczykom.

Pon, 24.10.2005, 16:48
Awatar użytkownika

no gratuluje wypowiedzi , sam bym lepiej tego nie ujol :wink:
ale szefo pewnie nie zrozumie o co chodzilo...

Pon, 24.10.2005, 17:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Turek
Samochód: Alfa Romeo 147 JTD
On zwykle nie rozumie o co chodzi lub nie chce. Ale to tylko i wyłącznie jego subiektywna ocena.

Pon, 24.10.2005, 18:47
Awatar użytkownika

Dzisiaj widziałem na drodze 159 w czarnym kolorku ! Wygląda cudownie ślicznie, jest piękna !!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Myślę że nie będę sam twierdząc, że to najpiękniejsze auto w swojej klasie !!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :D :D :lol: :D :lol: :D

Pon, 24.10.2005, 19:00

Szefo, jezeli 99% twierdzi ze Mandaryna nie umie spiewac to znaczy ze 1% ma sluch lepszy i docenia cos w jej "tworczosci" ?

skoro odnosi bądź nie bądź sukces (a tak jest) to komuś przypada do gustu jej śpiew.
Rayers napisał(a):
koro Alfa 8C zdobywa laury za najciekawszy koncept (Design Award czy jakos tak) oglaszane przez najlepszych designerow to znaczy ze jest ladna czy brzydka ? To ze tobie sie nie podoba nie znaczy ze jest brzydka. Po prostu Tobie sie nie podoba

Przecież to jest oczywiste że MI OSOBIŚCIE sięnie podoba. Czy ja piszę z Ciebie?? Obok moich postów jest mój nick, z tego co mi wiadomo.
Rayers napisał(a):
w przeciwienstwie do Altei ktora jest calkiem zgrabna).

i widzisz, Altea zdobyła tytuł najpiękniejszego samochodu świata i red dot awards - najbardziej prestiżowe nagrody w dziedzinie designu. A ty mówisz jest "całkiem zgrabna" To w końcu jak to, przecież z godnie z tym co mówisz o 8c, to także w stosunku do Altei powinieneś piać z zachwytu.
A tego nie robisz, więc nie wymagaj abym podniecał sięjakaś tam alfą
Rayers napisał(a):
. Statystycznie wiec rzecz biorac ALFA robi piekne auta

statystyka gustów, dobre, dobre. Jeszcze się z czymśtakim nie spotkałem.
Rayers napisał(a):
Seat - ROBIŁ ciekawe auta (leon, toledo)

jak komu. dla mnie właśnie teraz ROBI piękne auta.
Rayers napisał(a):
. Nie martwilbym sie o Alfe na twoim miejscu

czy ty myślisz że ja martwię się tam o jakąś nic nie znaczącą dla mnie włoską mizerotę. co prawda powodów do zmartwień ostatnio nie mam, ale to by chyba była ostatnia rzecz o którą bym sięmartwił.
Rayers napisał(a):
Pomartw sie lepiej o seata bo VW chce zwolnic sporo osob

Jaki zwiÄ…zek ma jedno z drugim ??
Rayers napisał(a):
albo sprzedac chinczykom.

niezły bullshit, buhahaha :lol: :lol:

Pon, 24.10.2005, 19:37
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 311 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna