|
|
Obecny czas: Śro, 22.04.2026, 23:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
rocker1
|
 Re: 2015 Renault Espace
Iceman, uwierz mi, że kontrowersyjność tutaj nie ma nic do rzeczy akurat Chodzi bardziej o jakość projektów, w moim odczuciu jakość projektów lequementa była o wiele wyższa niż van den ackera. Z prostego powodu- każdy element był bardziej przemyślany. Bo porównując megane II i obecne megane ma się wrażenie, że II w każdej wersji nadwoziowej jest bardzo spójna. Jak to się mówi jakość tkwi w szczegółach. U van den ackera tego nie widzę, on trafia jednak bardziej w gust masowy, bo ludzie lubią chwilową modę. I w sumie co z tego, skoro za kilka lat obecne renault będą się wydawać śmieszne i nie obronią się stylistycznie. Podobnie było zresztą z bmw za panowania bangla (dla mnie to ta sama liga co acker), wtedy bmw wydawały się odważne, kontrowersyjne i w pewien sposób modne, dziś patrząc na 7 czy np 5 z tamtego okresu ma się wrażenie, że to zwykła karykatura.
|
| Czw, 25.09.2014, 12:37 |
|
 |
|
Iceman
|
No właśnie wręcz przeciwnie, dzisiaj tamte BMW wydają się bardzo ciekawe i już nie rażą tak, co osoba to inne zdanie 
| Czw, 25.09.2014, 13:01 |
|
 |
|
Aveya
|
12 lat jeden model tłuc? Miałem wrażenie, że Renault to jednak w miarę nowoczesna firma Z drugiej strony, przez ten czas przeszedł tyle zmian i liftingów, że ciągle wydawał się w miarę nowym modelem. Zobaczymy jak powalczy na obecnym rynku, ale jestem pewien na 100%, że nie osiągnie takich wyników jak poprzedni w latach świetności.
|
| Czw, 25.09.2014, 13:05 |
|
 |
|
Iceman
|
Ale dobrze może się sprzedać, w końcu to modny crossover, to nie jest typowy minivan jak poprzednicy.
| Czw, 25.09.2014, 13:20 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Jeśli mam się odnieść do stylistyki, to może i nie byłoby tak źle... ale jest chyba tragicznie, przynajmniej na tych fotach. Wygląda ciężko, niczym pojazd armii, finezja kołowego transportera opancerzonego. Może to wina kół, może tego, że producenci kombinują z tymi crossoverami na potęgę. Nie zmienia to faktu, że to kolejne nowe Renault, które ma dla mnie zniechęcające proporcje.
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Czw, 25.09.2014, 13:23 |
|
 |
|
Michae
|
Ale kosmos, nie spodziewałem się, że finalna wersja będzie wyglądała tak majestatycznie i nie będzie mniej napompowana od konceptu  Ogromne nadkola i nieco za duże koła trochę szokują jak na seryjne auto, ale trzeba przyznać, że reszta detali wygląda wyśmienicie i Renault odwaliło kawał dobrej roboty. Nie mogę go sobie wyobrazić na drodze, ale z Cactusem też tak było więc pewnie z czasem się oswoi futurystyczna prezencja tego auta 
_________________ Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia. Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.
|
| Czw, 25.09.2014, 13:26 |
|
 |
|
Iceman
|
| Czw, 25.09.2014, 13:50 |
|
 |
|
k o v a l
|
Wygląda lepiej, ale już wiem co mi w nim przeszkadza - podobnie jak w Clio, tutaj tył też jest strasznie płaski, wszelkie wytłoczenia osiągneli dzięki wklęsłościom, jakby na siłę nie chcieli przekroczyć zadanej długości. Wnętrze fajne, ale kolejne już auto w którym wciskają połyskujący czarny plastik - nie tylko Renault, ostatnio jakaś idiotyczna moda na to, czekam aż przeminie.
|
| Czw, 25.09.2014, 14:05 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Czy tylko mi z przodu przypomina Avantime'a? To akurat zaleta.
|
| Czw, 25.09.2014, 14:28 |
|
 |
|
mikewind
Samochód: IT i FR
|
k o v a l napisał(a): Wygląda lepiej, ale już wiem co mi w nim przeszkadza - podobnie jak w Clio, tutaj tył też jest strasznie płaski, wszelkie wytłoczenia osiągneli dzięki wklęsłościom, jakby na siłę nie chcieli przekroczyć zadanej długości. Wnętrze fajne, ale kolejne już auto w którym wciskają połyskujący czarny plastik - nie tylko Renault, ostatnio jakaś idiotyczna moda na to, czekam aż przeminie. Rzeczywiście tył bardzo płaski, wręcz wklęsły. Z oceną trzeba poczekać do premiery w salonach. Pomysł na kokpit też bardzo fajny - luksus bez nadęcia znanego z germańskich toczydeł. Auto jest jak Laurens - garnitur + sportowe buty 
_________________ Życie jest jedno, a ludzie jeżdżą autami z grupy VW gdyż przejmują się pojęciem "utrata wartości". Jakby byli wieczni...
Ostatnio edytowany przez mikewind, Czw, 25.09.2014, 16:26, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 25.09.2014, 16:21 |
|
 |
|
mikewind
|
3co napisał(a): Czy tylko mi z przodu przypomina Avantime'a? To akurat zaleta. Nie tylko tobie  . Temat już był poruszany kilka postów wyżej.
_________________ Życie jest jedno, a ludzie jeżdżą autami z grupy VW gdyż przejmują się pojęciem "utrata wartości". Jakby byli wieczni...
|
| Czw, 25.09.2014, 16:23 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Ogólnie jest fajny ale te koła są po prostu za duże  Już słyszę jak dziennikarze narzekają na słabą widoczność do tyłu przez ogromny słupek ostatni 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 25.09.2014, 16:25 |
|
 |
|
marcello90
|
Moim zdaniem także możemy go traktować jako taką współczesną interpretację Avantime'a  Po prostu Avantime na swój sposób o ponad dekadę wyprzedził rynek  Generalnie brawa dla Renault, Jeżeli dalej im tak pójdzie z nowymi modelami to coś czuje że za kilka lat wyprzedzą w Europie Forda i Opla i zgodnie z zapowiedziami będę drugim po VW producentem w Europie  Zwłaszcza jak popatrzymy na to jaką mizerię w ostatnich latach nam proponuje OPEL i FORD, a nie zapowiada się żadna poprawa w najbliższym czasie 
|
| Czw, 25.09.2014, 16:30 |
|
 |
|
mikewind
|
Teraz zauważyłem, że spora część środkowej części kokpitu wisi w powietrzu a pod nim widać chyba gniazdo zapalniczki. Zegary skopiowane z Volvo. Fajna kierownica / gruby wieniec. No ja choruje  .
|
| Czw, 25.09.2014, 16:33 |
|
 |
|
mikewind
|
Aveya napisał(a): 12 lat jeden model tłuc? O ile się nie mylę to pewna zacna firma na V tłukła Sharana 15 lat….a praktycznie wszystkie tłucze po 10 lat robiąc z nieco grubszych liftingów kolejne numery/generacje. Cytuj: Miałem wrażenie, że Renault to jednak w miarę nowoczesna firma Za nowoczesna dla większości odbiorców - wystarczy spojrzeć na wiele ich projektów i ich niepowodzenie rynkowe  . Wystarczy też zobaczyć prototypy. Renault jest zawsze 10 lat do przodu.
|
| Czw, 25.09.2014, 16:43 |
|
 |
|
mikewind
|
Podświetlenie wnętrza można zmieniać - na zdjęciu powyżej dodanym przez Icemana jest czerwone, tutaj niebieskie: 
|
| Czw, 25.09.2014, 16:54 |
|
 |
|
james_gastovski
|
Vany często mają dłuższe życie niż reszta modeli, taka specyfika tego segmentu.
_________________ Moja prospektów kolekcja niewielka
|
| Czw, 25.09.2014, 17:01 |
|
 |
|
Aveya
|
mikewind napisał(a): O ile się nie mylę to pewna zacna firma na V tłukła Sharana 15 lat…. No, ta z tego jest znana, a przynajmniej była.  Cytuj: Renault jest zawsze 10 lat do przodu. W przypadku prototypów prawie każdy producent jest do przodu. Niektórzy sami nie mogą się dogonić przez wiele lat  Z kolei na drodze Citroen ze swoimi DSami wydaje się bardziej zaawansowany/futurystyczny.
|
| Czw, 25.09.2014, 17:18 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Iceman napisał(a): Powiem krótko: Nie znacie się, auto jest idealne, za ten projekt powinni dostać nagrody. Przypominam, że to konkurent Sharana i Galaxy, które przy Espace wyglądają jakby były na rynku z 40 lat  Espace już nie jest minivanem tylko crossoverem, a to zupełnie inna liga niż Sharan i Galaxy.
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Czw, 25.09.2014, 17:30 |
|
 |
|
Aveya
|
Czyli konkuruje z Yeti i Mazdą CX-7? 
|
| Czw, 25.09.2014, 17:34 |