Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 17:08

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
2012 Volvo V40 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Re: 2012 Volvo V40
Tylko, że C30 bazuje na przestarzałym 8-letnim S40, a wtedy to by dopiero było biadolenie jak na Audi i VW :wink:

Czas dostrzec, że fora motoryzacyjne to siedlisko nieudaczników, którzy często nawet nie prowadzili samochodów, jakie skreślili za 'brzydki wygląd', cierpiących na przekonanie, że na prawdę znają się na motoryzacji, gdy... nie mają o niej pojęcia.
Nie marnuj życia, leć robić coś pożytecznego.

Czw, 23.02.2012, 18:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
W realu będzie pewnie lepiej wyglądać... Ale widzę, że ostatnio Volvo jest modne, stąd pewnie będzie się ładnie sprzedawało.

Pią, 24.02.2012, 9:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Samochód: Volvo 940 kombi 2.0T
XC60 i S/V60 projektowane w tym nowym stylu Volvo wyglądają świetnie, ekstrawagancko, ale z umiarem, tutaj niestety przesadzili i auto jest przestylizowane. :? Przód wygląda OK, profil ogólnie też, poza kiczowatymi progami, ale z tyłu ten spojler z całym osprzętem, nakładki w dolnej części zderzaka i imitacja dyfuzora nie wyglądają dobrze. :? Jak na razie jest słabo.

Pią, 24.02.2012, 15:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: skarland
Samochód: Focus 1.8 TDCI '08r.
Wygląda świeżo, może nie jest tak praktyczne jak dawniej Volvo... pralki nie przewiezie, ale może się podobać.

Pią, 24.02.2012, 21:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Jako długoletni fan Volvo i posiadacz łącznie trzech aut tej marki, mówię: DOŚĆ :!: Ja wiem, że świat idzie do przodu, wiem że w Jaguarach są diesle, a Maserati i Porsche produkują SUVy, ale to co dzieje się z Volvo zaczyna mnie przerażać. Cenię Volvo przede wszystkim za to, że jazda każdym z tych (starszych) modeli przypomina przejażdżkę ciężkim, solidnym pojazdem pokonującym niewzruszenie kolejne kilometry. Każde moje Volvo miało ksywę: 244 - Panzer; 340 - Dyliżans; V70 - Lotniskowiec. I w każdym z tych pseudonimów było ziarnko prawdy. A co teraz oferuje nam Volvo? Po prostu ładnie skrojone auta pozbawione krzty jakiegokolwiek charakteru. Potwierdził to zresztą mój przyjaciel, również fan Volvo, posiadacz S60 T5 oraz XC90 T6. Po przejażdżce nowym S60 był zdruzgotany. Wrażenia z jazdy tym autem były żadne - czujesz się tak jak w Insignii, Avensisie czy Passacie. Jest k***** nisko...

Pią, 24.02.2012, 21:43

szału nie ma ale nie wygląda też najgorzej :)
jest nadzieja że pojawi się wersja C40, która będzie normalnym hatchbackiem, gdyż V40 jak dla mnie to takie małe kombi.

Pią, 24.02.2012, 23:05

markus napisał(a):
Jako długoletni fan Volvo i posiadacz łącznie trzech aut tej marki, mówię: DOŚĆ :!: Ja wiem, że świat idzie do przodu, wiem że w Jaguarach są diesle, a Maserati i Porsche produkują SUVy, ale to co dzieje się z Volvo zaczyna mnie przerażać. Cenię Volvo przede wszystkim za to, że jazda każdym z tych (starszych) modeli przypomina przejażdżkę ciężkim, solidnym pojazdem pokonującym niewzruszenie kolejne kilometry. Każde moje Volvo miało ksywę: 244 - Panzer; 340 - Dyliżans; V70 - Lotniskowiec. I w każdym z tych pseudonimów było ziarnko prawdy. A co teraz oferuje nam Volvo? Po prostu ładnie skrojone auta pozbawione krzty jakiegokolwiek charakteru. Potwierdził to zresztą mój przyjaciel, również fan Volvo, posiadacz S60 T5 oraz XC90 T6. Po przejażdżce nowym S60 był zdruzgotany. Wrażenia z jazdy tym autem były żadne - czujesz się tak jak w Insignii, Avensisie czy Passacie. Jest k***** nisko...

Niestety to są znaki czasu. Okres "romantycznej" motoryzacji bezpowrotnie minął. A będzie jeszcze gorzej. :( hybrydy, auta elektryczne, downsizing czy jak tam to zwał, odbierze resztki przyjemności z jazdy i spowoduje że samochód będziemy postrzegać jak pralkę czy odkurzacz. Sorry za OT.

Sob, 25.02.2012, 9:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
markus napisał(a):
Ja wiem, że świat idzie do przodu, wiem że w Jaguarach są diesle, a Maserati i Porsche produkują SUVy, ale to co dzieje się z Volvo zaczyna mnie przerażać.

Maserati jeszcze nie produkuje SUVa :wink:

Sob, 25.02.2012, 10:19
Awatar użytkownika

Samochód: Viggen
Cytuj:
Niestety to są znaki czasu.[...]A będzie jeszcze gorzej. :( hybrydy, auta elektryczne, downsizing czy jak tam to zwał, odbierze resztki przyjemności z jazdy[...]
Albo życie nawet :arrow: sorry nie mogłem się powstrzymać Image http://www.filmweb.pl/film/Super+Hybrid-2010-472810

http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488

Sob, 25.02.2012, 11:19
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Dobre, dobre! :lol:

Nie, 26.02.2012, 12:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
wcf

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Nie, 26.02.2012, 15:23
Awatar użytkownika

Wnętrze fajne, tylko "zegary" trochę zbyt nowoczesne jak na Volvo IMO

Nie, 26.02.2012, 16:32
Awatar użytkownika

Samochód: DS3 '14
trafniejszego koloru na zdjęcia prasowe nie mieli? :? ogólnie bałem się, że będzie gorzej

Nie, 26.02.2012, 18:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miłosław
Samochód: Gnojownik
Ĺšwietne auto moim zdaniem i mĂłwcie co chcecie, mi siÄ™ podoba :wink:
Tylko teraz tak patrzę na nowe Audi A3 i myślę sobie, że w klasie premium przy V40, A-klasie, 1er, CT 200h i Giuliettcie to auto nie ma czego szukać. Przecież ten design to Skoda już nawet nie reprezentuje, jeśli w ogóle o jakimkolwiek designie możemy mówić... Co o V40 nie można na pewno powiedzieć.

Nie, 26.02.2012, 23:05
Awatar użytkownika

Miejscowość: Człowiek z nikąd...
Samochód: ..i bez samochodu :(
Hu hu hu ale ten samochod nierówny pod względem wyglądu, trudno sobie wyrobić opinie...
Pod niektórymi kątami wygląda wręcz pokracznie z tym za dlugim zwisem przednim i z tymi przesadzonymi przetłoczeniami / wywijasami.
Z kolei już przy innym ujęciu kamery prezentuje się bardzo zgrabnie i spójnie.
Np. na tym zdjęciu bardzo mi się podoba:
Image

Co do wnętrza... to IMO jest świetne. Może trochę za bardzo odlecieli z zegarami ale i tak jako całość jest Super :!:
Porównajcie to do tej mdłej czarnej dziury z a3...

Nie, 26.02.2012, 23:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Przypuszczam że wersja ze spoilerem z tyłu i z tymi pełnymi felgami to może być wersja DRIVe ;) Wnętrze też mi się podoba. Jedynie ten tył jest taki troche za bardzo pokręcony

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Nie, 26.02.2012, 23:40
Awatar użytkownika

Tak, pewnie masz racje z tym DRIVe.
Patrzę i patrzę jeszcze na te fotki i myślę, że jak by mu maskę wyklepali na gładko, skrócili trochę ten plastikowy nos i zrobili coś z przednim zderzakiem żeby nie epatował tak tymi swoimi plastikowymi przetłoczeniami to już w ogolę byłoby bardzo ładnie.

Nie, 26.02.2012, 23:48
Awatar użytkownika

Edwardo308 napisał(a):
Tylko teraz tak patrzę na nowe Audi A3 i myślę sobie, że w klasie premium przy V40, A-klasie, 1er, CT 200h i Giuliettcie to auto nie ma czego szukać. Przecież ten design to Skoda już nawet nie reprezentuje, jeśli w ogóle o jakimkolwiek designie możemy mówić...

Widać wielu osobom taki design odpowiada, czego dowodem są wyniki sprzedaży. W zeszłym roku Audi wyprzedziło Mercedesa.

Pon, 27.02.2012, 8:46
Awatar użytkownika

Coś mi się zdaję, że jak wejdzie nowa A klasa to Audi będzie okupowało tyły stawki.

Pon, 27.02.2012, 13:46
Awatar użytkownika

Bez przesady... to jednak Audi.

Jak by 3 nastepne generacje dalej wygladaly tak samo.... to moze rzeczywiscie przy tej 3-ciej czesc wiernych klientow odplynie 8)

Pon, 27.02.2012, 14:20
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna