Obecny czas: Wto, 16.06.2026, 12:55

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
2012 Ford Focus ST 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Smutna Jazda
Post Re: 2012 Ford Focus ST
Dobra, a ja pĂłjdÄ™ o krok dalej:
podoba mi siÄ™ bardziej niĹĽ Megane Coupe :> :> :>
Ale i tak raczej brzydki niż ładny.

Pią, 17.09.2010, 17:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lębork/Gdańsk
Samochód: FIAT Panda
Piekny to on nie jest, ale widywalem juz gorsze paszczaki. Ale jak by nie wygladal, rzucilo mi sie w oczy to, ze chca zrobic 5-drzwiowego ST. IMO glupawa polityka...

Pią, 17.09.2010, 21:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
Przecież ST od zawsze był 5drzwiowy. Pomyliłeś chyba z RS ;)

Sob, 18.09.2010, 11:08
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
3co napisał(a):
Przecież ST od zawsze był 5drzwiowy. Pomyliłeś chyba z RS ;)

St był zarowno 3 jak i 5 drzwiowy, problem polega na tym że w obecnej generacji nie ma 3 drzwiowego Focusa (na razie)

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 18.09.2010, 11:11
Awatar użytkownika

Samochód: Włoski
Widzę, że grono przeciwników designu nowego Focusa jest dosyć spore, więc i ja się do niego dopiszę :/ Jest paskudny z każdej strony, nic mi się w nim nie podoba, Ford zabił Focusa, który był kiedyś ciekawy stylistycznie, i zrobił z niego bezpłciowe coś :roll:
specyfik napisał(a):
ekhm... ładne felgi

Dobre :wink: I jest to chyba jedyny przypadek kiedy nawet ładna, duża felga, nie poprawia seryjnego wyglądu auta :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 18.09.2010, 12:05
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lębork/Gdańsk
Samochód: FIAT Panda
johny napisał(a):
St był zarowno 3 jak i 5 drzwiowy, problem polega na tym że w obecnej generacji nie ma 3 drzwiowego Focusa

No wlasnie to mnie zdziwilo, ze zaprezentowali tylko 5-drzwiowke. Ale jak tak ma wygladac, to moze niech z wersja 3-drzwiowa niech sie za bardzo nie spiesza. :twisted:

Sob, 18.09.2010, 22:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Troche odgrzałem temat ale ostatnio w necie natknąłem się na pare informacji na temat konkursu dotyczącego tego nowego dzieła, heh.
Czy ktoś może wie coś więcej czy pozostaje mi tylko Facebook?

Szczerze mĂłwiÄ…c interesuje mnie troche ten temat :D

Śro, 23.03.2011, 14:26
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Dla rĂłwnowagi: premiera Focusa ST - poproszÄ™ takie kÄ…bi 8)

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
netcarshow

Cytuj:
Na targach we Frankfurcie zadebiutują Focus ST w wersji pięciodrzwiowej oraz kombi, czyli Wagon

Jost Capito dyrektor Global Performance Vehicles „Nowy Ford Focus to ekscytujący model, zbudowany z myślą o pasjonatach motoryzacji.” Nowy dział Forda został utworzony z Ford Team RS i Sepcial Vehicles Team. Opracowana konstrukcja jest wspólna dla wszystkich rynków, a wprowadzane zmiany w Focusie są podyktowane różnicami w przepisach ruchu drogowego.

Miłośnicy usportowionej wersji mogą spać spokojnie, ponieważ pod maską w przeciwieństwie do wersji podstawowej nie odnajdziemy trzycylindrowego silnika. Lekki dwulitrowy, czterocylindrowy silnik został wykonany z aluminium. Rozwija on moc 250 KM oraz moment obrotowy w peaku 360 Nm.

Przypominamy, że także i w tym modelu liczba cylindrów zmniejszyła się o jeden, gdyż poprzednio miał on pięć cylindrów, a jego pojemność wynosiła 2.5 litra. Należy mieć nadzieje, że na następne targi ten silnik nie zostanie „wykastrowany” z kolejnego cylindra. Jak zapewnia producent i ta jednostka ma brzmieć fantastycznie. Z silnikiem współpracuje sześciostopniowa przekładnia.

Focus ST otrzymał nowy układ kierowniczy nazwany Ford Sport Steering System. Zapewni on jeszcze lepszą precyzję prowadzenia. System zwiększa czułość układu kierowniczego na zakrętach, a na prostych odcinkach drogi zmniejsza.

ST posiada system TCS zapobiegając uślizgowi kół przedniej osi sterowany za pomocą oprogramowania EPAS. Do całości dochodzi trzy stopniowy system ESP czuwające nad bezpieczeństwem kierowcy i pasażerów. Nie zabrakło pseudo szpery, wykorzystującej do utrzymania trakcji hamulców.

Jak zawsze w porównaniu do wersji standardowej i tu zawieszenie zostało zmodyfikowane i obniżone. O dobrą przyczepność dbają 18 calowe felgi z oponami Goodyear Eagle F1 w rozmiarze 235/40 R18, były one testowane na znanym torze Nürburgring.

Producent zadbał o sportowy image zarówno wnętrza jak i nadwozia. Wersja ST będzie dostępna w trzech wersjach wyposażenia ST1, ST2 oraz ST3.

autoświat

Wto, 13.09.2011, 10:10
Awatar użytkownika

Beznadziejny przód w ST, wygląda jak zdziwiona ryba :lol: ciekawe co z RS'em wymyślą :roll:

Wto, 13.09.2011, 10:49
Awatar użytkownika

Samochód: Włoski
Te trzy dodatkowe "zegary" na górze deski wyglądają strasznie tandetnie :roll: Jakby ktoś poszedł do Biedronki i znalazł zestaw małego tunera i pomyślał, że to będzie dobrze wyglądać :/

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Wto, 13.09.2011, 11:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Mocny kombiak jest akceptowalny - to najładniejsza odmiana nowego Focusa, a hatch? Nijak ma się do ST poprzedniej generacji w oczo^^bnym pomarańczowym kolorze.

Wto, 13.09.2011, 11:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: F02 750Li/Panamera T
Mnie się podoba to kombi. Fajne połączenie przestronności z osiagami.

Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear

Wto, 13.09.2011, 11:44
Oficjalne zdjęcia
ST:
Image Image Image Image Image Image Image Image

ST Kombi:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

(c) Trynid.pl

Pełna specyfikacja Specyfikacja Ford Focus ST

Śro, 20.06.2012, 17:08
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2