Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 19:47

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
2007 Byd F8 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

markus napisał(a):
Naprawdę nie mam już sił komentować chińskiej tandety :? :? :? :? :?

Ja teĹĽ.

Jestem z Wami panowie 8)

Śro, 01.11.2006, 13:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Grzyws napisał(a):
markus napisał(a):

Ja teĹĽ.

Jestem z Wami panowie 8)

Też się przyłączę. 8)

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Śro, 01.11.2006, 16:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
źródło:auto.china;pcauto

Śro, 01.11.2006, 17:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
O kurde. Jak to zobaczyłem myślałem że żygnę na klawiaturę. Jeszcze te różowe aluski. Odpowiedni samochód dla Barbi i Kena 8)

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Śro, 01.11.2006, 18:48
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Okropieństwo :? Oni nie mają chyba własnego gustu i wyobraźnie by wymyślić coś nowego i wyłącznie od siebie :roll:

Śro, 01.11.2006, 19:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Grzyws napisał(a):
markus napisał(a):

Ja teĹĽ.

Jestem z Wami panowie 8)

A ja sie ciesze ze nie oferuja tego szajsu u nas

Śro, 01.11.2006, 19:55
Moderator
Awatar użytkownika

PrzĂłd od Mietka, reszta jak Megane CC, kiera Lancer.

Ale panowie, my patrzymy na to auto przez pryzmat wbitego nam do łba wizerunku Merca, odrzucamy go ze względu na żenującą kopie. Ale spójrzmy na niego jak na samodzielne auto. Zapomnijmy, że istnieje Megane, Lancer, Mercedes. To auto ma przyjemne wnętrze, odpowiednie proporcje i wszystkie detale, które brzydkie wcale nie są. Wolę już taką jeźdżącą kopię niż jakiś wyrób własnej fantazji, na którego widok bym miał odruch wymiotny.

Śro, 01.11.2006, 19:58
Awatar użytkownika

Wygląd wręcz ochydni, może Ice ma racje, nie nalezy patrzeć na to jak na kopie, ale w sumie nawet jak nie biore tego pod uwage to i tak mi się nie podoba.

Śro, 01.11.2006, 21:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Już sama nazwa wsazuje do czego to auto się nadaje. Wciśnij na klawiaturze F8 i wszystko jasne :mryellow:

Dj Brabus

Śro, 01.11.2006, 22:42
Awatar użytkownika

Ale panowie, my patrzymy na to auto przez pryzmat wbitego nam do łba wizerunku Merca, odrzucamy go ze względu na żenującą kopie. Ale spójrzmy na niego jak na samodzielne auto. Zapomnijmy, że istnieje Megane, Lancer, Mercedes. To auto ma przyjemne wnętrze, odpowiednie proporcje i wszystkie detale, które brzydkie wcale nie są. Wolę już taką jeźdżącą kopię niż jakiś wyrób własnej fantazji, na którego widok bym miał odruch wymiotny.

Popieram, zreszta juz psiałem, nie jest z nim tak źle, a od czegoś w końcu muszą zacząć, jak nei mogą czerpać z rodzimej produkcji to kradną pomysły w europie.

Ale w gruncie rzeczy jednak nie ma co pochopnie oceniać niby to seryjny samochód, ale nie ma go w euopieo, nie wiadomo jakie ma silniki, jakie osiagi, na ktra oś napęd, ile bedzie kosztowac, a wygląda to tylko jedn ze skaładowch całego samochodu, mozę bedzie drogi jak Landwind X6 i nie bedzie nawet o czym dyskutować, a moze bedzie tani, szybki wtedy będzie można dyskutować co sie komu podoba a co nie

Śro, 01.11.2006, 23:27
Awatar użytkownika

Koleś, załóż okulary! 8)
A teraz sobie pomyśl, że to auto ma znaczek VW, albo Mercedesa z przodu i jak wtedy skomentujesz ten samochód? Dalej nie będziesz widział jego brzydoty?

Czw, 02.11.2006, 9:36
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Ten czerwony to chyba pra-prototyp. Porażka jak zerżnięte jest to auto, zero indywidualizmu i własnego stylu. Kupa.

Czw, 02.11.2006, 10:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Nawet nie draznijcie mnie takimi postami. Brak słów. :evil:

Czw, 02.11.2006, 11:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
źródło:autoblog

Sob, 18.11.2006, 17:45
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
no, z takimi felami o wiele lepiej wyglÄ…da, ale dalej ĹĽenada nad ĹĽenadami :!:

Sob, 18.11.2006, 18:05
Awatar użytkownika

Samochód: Schuka-B
...a ja powiem, że gdyby był porządnie wykonany, to nawet byłby ciekawy. Pomijając cały kamuflaż - upodobnienie do innych samochodów, to prezentuje się ciekawie nawet z zewnątrz. W środku niestety porażka i wszystko do wymiany...

- mastah Jonas

Sob, 18.11.2006, 19:01
Awatar użytkownika

ja tu widze zgwalconego mercedesa po nieudanym tuningu

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Sob, 18.11.2006, 20:39

Miejscowość: Gdańsk

Wto, 21.11.2006, 8:49
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
OĹĽ w d*pe konia :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Wto, 21.11.2006, 16:31
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Post Re: 2007 Byd F8
Cytuj:
Po trzech latach od premiery, koncern BYD Auto wprowadził na rynek kontrowersyjny model S8, pierwszy seryjnie produkowany chiński kabriolet z metalowym dachem, określanym potocznie jako CC (cabrio-coupe). Podobnie jak większość modeli marki BYD Auto, S8 również nie jest do końca własną konstrukcją.

O ile w przypadku stylistyki nawiązującej do Mercedesa SL można dyskutować, to jednak pod karoserią bez wątpienia skrywa się technika z Renault Megane CC, który nota bene nigdy nie był oferowany w Kraju Środka. Najciekawszym elementem auta jest oczywiście elektryczno-hydraulicznie składany dach, który chowa się w bagażniku po upływie 25 sekund. Porównując obydwa modele nie sposób nie zauważyć niemal identycznej konstrukcji tych elementów. Kształt dachu to nie wszystko - bagażniki obydwu modeli mają identyczną pojemność 190 lub 490 litrów przy zamkniętym nadwoziu. W każdym egzemplarzu montowany jest dach panoramiczny, który po raz pierwszy znalazł zastosowanie również w Megane CC.

Wymiary zewnętrzne różnią się nieznacznie od tych z Megane CC, ale rozstaw osi 2 520 mm jest taki sam. Pomimo zmienionej stylistyki wnętrza, kilka detali jest niezbitym dowodem na skopiowanie konstrukcji - przełączniki elektrycznych szyb i lusterek, dźwignia zmiany biegów i hamulca ręcznego, schowek w drzwiach, oświetlenie wnętrza czy nawet charakterystyczny pilot w kształcie karty kredytowej są identyczne jak w pierwowzorze.

BYD S8 wyposażony został w dwulitrową jednostkę benzynową o mocy 140 KM (186 Nm) połączoną z 5-biegową manualną skrzynią biegów lub 6-stopniową przekładnią CVT, która umożliwia rozpędzenie auta do 180 km/h. Pojazd wyposażony jest seryjnie m.in.: w ABS, dwie poduszki powietrzne, czujniki parkowania, DVD z GPS, elektrykę szyb i lusterek, felgi aluminiowe, manualną klimatyzację i skórzaną tapicerkę. Bogatsze wersje posiadają dodatkową automatyczną klimatyzację, funkcję TV oraz boczne poduszki powietrzne.

Przełomowy dla chińskiej motoryzacji pojazd, jest jednocześnie jednym z najdroższych modeli "skonstruowanych" w Chinach. Cena podstawowej wersji wynosi 165 800 yuan, czyli około 24 300 USD, a najdroższej 206 800 yuan (30 300 USD). Producent udziela na S8 gwarancję na 2 lata lub 60 000 kilometrów.

Image

Image

Image

Image
autochiny

Śro, 28.10.2009, 11:03
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna