Switch to full style
Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Wyślij odpowiedź

2005 Chevrolet HHR

Nie, 02.01.2005, 11:42

INTERIA.PL napisał(a):W 2003 roku General Motors zaprezentowaĹ‚ chevroleta SSR. SamochĂłd nie odniĂłsĹ‚ sukcesu, a w bieĹĽÄ…cym roku okazaĹ‚ siÄ™ najgorzej sprzedajÄ…cym siÄ™ pojazdem tej marki. Do koĹ„ca listopada nabywcĂłw znalazĹ‚o tylko 8500 SSR-Ăłw.
Nic więc dziwnego, że GM już przygotowuje się do zaprezentowania nowego modelu o nazwie HHR. Jego produkcja ma się rozpocząć w 2006 roku.
Czy jednak będzie on sukcesem? Prace nad tym samochodem trwały już podczas wprowadzania na rynek SSR-a, gdy nie było wiadomo, że okaże się on tak dużą klapą. Stąd nietrudno o znalezienie podobieństw obu pojazdów. A to dobrze nie wróży.
Z drugiej strony o tym, że samochody w stylizacji retro mają prawo bytu, świadczy przypadek Chryslera, którego PT cruiser odniósł duży sukces rynkowy.
HHR, podobnie jak SSR, będzie posiadał płaską powierzchnię ładunkową dzięki składanemu drugiemu rzędowi siedzeń. Natomiast silniki nie będą dostarczały tylu emocji, co znana z SSR-a 390-konna jednostka V8. Producent zakłada stosowanie czterocylindrowych silników o mocach między 140 a 220 KM.
Wstępne analizy wskazują, że HHR może kosztować o połowę mniej niż poprzednik i to może być bardzo mocną stroną tego samochodu.

Image Image Image

Ostatnio edytowany przez el_, Wto, 28.06.2005, 9:53, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 02.01.2005, 11:50

Jak przedtem mówiłem , że to dziwne tak teraz ... no cóż mnie się całkiem , całkiem podoba :!: Fajny i przedewszystkim nie nudny z wyglądu SUV :!: jeśli silniczki bedą sensowne - jestem zdecydowanie za :twisted: Wyglądem bardziej przypomina furgonetke niż terenówke 8) a i ma taki fajny charakter - te poszerzone boki , niskie strasznie zawieszenie ...

Nie, 02.01.2005, 11:52

Chcieli byc oryginalni....wole juz wilekie, nudne kloce....

Nie podoba mi siÄ™.

Nie, 02.01.2005, 12:49

HeeeHeeeeR :twisted: :twisted:
ciekawe czy Amerykańcy to kupią

tutaj przodek SSR, dla tych ktĂłrzy nie kojarzÄ…
Image
Image
podobieństwo rzeczywiście duże :wink: :?:

Nie, 02.01.2005, 12:50

Obstaje przy swoim ;) przypomina PT Crusera co jest rĂłwnoznaczne z tym , ĹĽe mi siÄ™ podoba .

Nie, 02.01.2005, 12:57

ixxos napisał(a):HeeeHeeeeR :twisted: :twisted:
ciekawe czy Amerykańcy to kupią

tutaj przodek SSR,...

... podobieństwo rzeczywiście duże :wink: :?:

Co ma piernik do wiatraka :?: i co SSR do HHR :twisted: przeciez to praktycznie w niczym nie jest podobne - 2 zupełnie inne koncepcje auta :? jedyne co je łąnczy to to , że obie są "stylizowane na retro" a poza tym - praktycznie nic :? nie rozumiem twoich myśli :twisted:

Nie, 02.01.2005, 13:53

to co jest na tej stronie ma być podobne do tego co jest na pierwszej podstronie?????? gdzie i w którym miejscu???

Nie, 02.01.2005, 14:11

Z tego co wiem, to HHR ma trochę wspólnych podzespołów z SSR'em, ale to dwa zupełnie inne samochody, przeznaczone dla klientów o zupełnie odmiennych potrzebach.

Nie, 02.01.2005, 14:12

Też nie wiem o co chodzi :? przecież te auta są zupełnie inne :!: poza tymo podobieństwami, Które wskazał DeusZ :roll: :roll:

Nie, 02.01.2005, 16:17

produkcja SSR ma zostać zakończona-przerwana z powodu braku zainteresowania i w jego miejsce ma być produkowany HHR,
technicznie to jest to samo w innym ubranku, więc można tak napisać, że tamten to poprzednik

Nie, 02.01.2005, 16:31

SSR całkiem mi się podoba, szkoda że przestają go produkować... Ale cóż, specyfika hameryckiego rynku- sprzedaje się to, co nudne i przewidywalne, ewentualnie lanserskie (SL). Nie doceniaja autek oryginalnych, niesztampowych. I z tego powodu on też się nie sprzeda. :|

Wto, 02.08.2005, 14:33

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

(c) a332.g.akamai.net

Wto, 02.08.2005, 14:38

Ekhm, brzydkie to jest :!: :?

Wto, 02.08.2005, 14:42

troche większy (?) i zmienony PT Cruiser, jakoś niespecjalnie mi sie podoba :?

Wto, 02.08.2005, 15:06

auto niszowe - wieszkszość elementów nie podoba mi się w nim:
takie grube nadkola, i ramy okien syffff :roll: :|
tył jest jedynie znośny- wygląda jako tako

Ĺşle jest rozwiÄ…zane nawiÄ…zanie do tradycji, czyli do lat 40- czy tam 50
-takie nadmuchane "niewiadomo co" :? :evil:

Wto, 02.08.2005, 15:10

oryginalny na siłę, nie jest jakoś tragicznie ale PT Crusier za swoich czasów robił na mnie większe wrażenie.

Wto, 02.08.2005, 15:13

W końcu jakies nowe fotki ;) czekałem na nie i czekałem ;) Dziwnie wyglada w srebnym kolorze . Na pierwszych fotkach , gdzie HHR jest w neibieskim tak tego nie widać . Miałem HHR na tapecie właśnie w niebieskim i doszedłem do wniosku , że wole go od PT Criusera ;) Ale teraz będe musiał się chyba jeszcze zastanowić :P

Wto, 02.08.2005, 16:30

Nie podobajÄ… mi siÄ™ takie wynalazki.

Wto, 02.08.2005, 20:50

juĹĽ go widzÄ™ w czerni, taki gangsterski wozik:D

Wto, 02.08.2005, 22:16

Lekkie nawiÄ…zania do stylu retro... brak konsekwencji i odwagi.
Wyślij odpowiedź