Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Nie, 02.01.2005, 11:42
INTERIA.PL napisał(a):W 2003 roku General Motors zaprezentowaĹ‚ chevroleta SSR. SamochĂłd nie odniĂłsĹ‚ sukcesu, a w bieĹĽÄ…cym roku okazaĹ‚ siÄ™ najgorzej sprzedajÄ…cym siÄ™ pojazdem tej marki. Do koĹ„ca listopada nabywcĂłw znalazĹ‚o tylko 8500 SSR-Ăłw.
Nic więc dziwnego, że GM już przygotowuje się do zaprezentowania nowego modelu o nazwie HHR. Jego produkcja ma się rozpocząć w 2006 roku.
Czy jednak będzie on sukcesem? Prace nad tym samochodem trwały już podczas wprowadzania na rynek SSR-a, gdy nie było wiadomo, że okaże się on tak dużą klapą. Stąd nietrudno o znalezienie podobieństw obu pojazdów. A to dobrze nie wróży.
Z drugiej strony o tym, że samochody w stylizacji retro mają prawo bytu, świadczy przypadek Chryslera, którego PT cruiser odniósł duży sukces rynkowy.
HHR, podobnie jak SSR, będzie posiadał płaską powierzchnię ładunkową dzięki składanemu drugiemu rzędowi siedzeń. Natomiast silniki nie będą dostarczały tylu emocji, co znana z SSR-a 390-konna jednostka V8. Producent zakłada stosowanie czterocylindrowych silników o mocach między 140 a 220 KM.
Wstępne analizy wskazują, że HHR może kosztować o połowę mniej niż poprzednik i to może być bardzo mocną stroną tego samochodu.

Ostatnio edytowany przez
el_, Wto, 28.06.2005, 9:53, edytowano w sumie 1 raz
Nie, 02.01.2005, 11:50
Jak przedtem mówiłem , że to dziwne tak teraz ... no cóż mnie się całkiem , całkiem podoba

Fajny i przedewszystkim nie nudny z wyglÄ…du SUV

jeśli silniczki bedą sensowne - jestem zdecydowanie za

WyglÄ…dem bardziej przypomina furgonetke niĹĽ terenĂłwke

a i ma taki fajny charakter - te poszerzone boki , niskie strasznie zawieszenie ...
Nie, 02.01.2005, 11:52
Chcieli byc oryginalni....wole juz wilekie, nudne kloce....
Nie podoba mi siÄ™.
Nie, 02.01.2005, 12:49
HeeeHeeeeR
ciekawe czy Amerykańcy to kupią
tutaj przodek SSR, dla tych ktĂłrzy nie kojarzÄ…
podobieństwo rzeczywiście duże
Nie, 02.01.2005, 12:50
Obstaje przy swoim

przypomina PT Crusera co jest rĂłwnoznaczne z tym , ĹĽe mi siÄ™ podoba .
Nie, 02.01.2005, 12:57
ixxos napisał(a):HeeeHeeeeR
ciekawe czy Amerykańcy to kupią
tutaj przodek SSR,...
... podobieństwo rzeczywiście duże

Co ma piernik do wiatraka

i co SSR do HHR

przeciez to praktycznie w niczym nie jest podobne - 2 zupełnie inne koncepcje auta

jedyne co je łąnczy to to , że obie są "stylizowane na retro" a poza tym - praktycznie nic

nie rozumiem twoich myśli
Nie, 02.01.2005, 13:53
to co jest na tej stronie ma być podobne do tego co jest na pierwszej podstronie?????? gdzie i w którym miejscu???
Nie, 02.01.2005, 14:11
Z tego co wiem, to HHR ma trochę wspólnych podzespołów z SSR'em, ale to dwa zupełnie inne samochody, przeznaczone dla klientów o zupełnie odmiennych potrzebach.
Nie, 02.01.2005, 14:12
TeĹĽ nie wiem o co chodzi

przecież te auta są zupełnie inne

poza tymo podobieństwami, Które wskazał
DeusZ
Nie, 02.01.2005, 16:17
produkcja SSR ma zostać zakończona-przerwana z powodu braku zainteresowania i w jego miejsce ma być produkowany HHR,
technicznie to jest to samo w innym ubranku, więc można tak napisać, że tamten to poprzednik
Nie, 02.01.2005, 16:31
SSR całkiem mi się podoba, szkoda że przestają go produkować... Ale cóż, specyfika hameryckiego rynku- sprzedaje się to, co nudne i przewidywalne, ewentualnie lanserskie (SL). Nie doceniaja autek oryginalnych, niesztampowych. I z tego powodu on też się nie sprzeda.
Wto, 02.08.2005, 14:38
Ekhm, brzydkie to jest
Wto, 02.08.2005, 14:42
troche większy (?) i zmienony PT Cruiser, jakoś niespecjalnie mi sie podoba
Wto, 02.08.2005, 15:06
auto niszowe - wieszkszość elementów nie podoba mi się w nim:
takie grube nadkola, i ramy okien syffff
tył jest jedynie znośny- wygląda jako tako
Ĺşle jest rozwiÄ…zane nawiÄ…zanie do tradycji, czyli do lat 40- czy tam 50
-takie nadmuchane "niewiadomo co"
Wto, 02.08.2005, 15:10
oryginalny na siłę, nie jest jakoś tragicznie ale PT Crusier za swoich czasów robił na mnie większe wrażenie.
Wto, 02.08.2005, 15:13
W końcu jakies nowe fotki

czekałem na nie i czekałem

Dziwnie wyglada w srebnym kolorze . Na pierwszych fotkach , gdzie HHR jest w neibieskim tak tego nie widać . Miałem HHR na tapecie właśnie w niebieskim i doszedłem do wniosku , że wole go od PT Criusera

Ale teraz będe musiał się chyba jeszcze zastanowić
Wto, 02.08.2005, 16:30
Nie podobajÄ… mi siÄ™ takie wynalazki.
Wto, 02.08.2005, 20:50
juĹĽ go widzÄ™ w czerni, taki gangsterski wozik:D
Wto, 02.08.2005, 22:16
Lekkie nawiÄ…zania do stylu retro... brak konsekwencji i odwagi.