Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Pon, 29.06.2015, 16:43
Myślałem, że jednak będą łączone światła z tyłu.
A tak wyszło zwyczajnie, jak lifting poprzedniej budy, czyli jak to audi, nuda i w zasadzie to nuda aż do mdłości.
Reasumując: bardzo, bardzo mi się podoba. Sedan w czerni będzie moim ulubieńcem
Pon, 29.06.2015, 16:44
Boszzz kolejny model z liftem nadającym jeszcze bardziej emerycki design. Przynajmniej wnętrze wygląda nowocześniej.
Pon, 29.06.2015, 17:54
Wieje nudą na kilometr. Wnętrze świetne, ale z zewnątrz - ten model mógłby debiutować spokojnie parę lat do tyłu, brakuje w stosunku do poprzedniego modelu jakiejś kropki nad i
Pon, 29.06.2015, 19:36
Już nie tylko ciężko odróżnić od siebie poszczególne Audi, teraz też kolejne generacje to będzie problem
Pon, 29.06.2015, 21:53
No bez jajcow, ilez mozna to samo tluc?
Sam w sobie jest ładny i ma swietne wnetrze, ale za bardzo podobny do poprzednika.
Pon, 29.06.2015, 21:56
Od jakiegoś czasu gdy widzę jakieś "nowe" Audi sprawdzam dokładnie kalendarz czy faktycznie mamy 2015 rok. Niestety, rok się zgadza, po prostu u Niemców jest kryzys. Mam nadzieję, że to odbije się na statystykach sprzedaży, szczególnie tego przebrzydłego Q7. A4 jest tak nudne, że Superb to dynamiczna i sportowo nakreślona limuzyna przy nim. Jednym słowem dno stylistyczne, osobiście wstydziłbym się podpisać pod takim projektem.
Pon, 29.06.2015, 22:32
Styliści znów mieli wolne, wygląda elegancko i widać premium ale absolutnie zero wysiłku, ale i tak chciałbym takie auto posiadać.
Wto, 30.06.2015, 1:48
https://www.youtube.com/watch?v=8TlAAOEX9EYStrasznie nie podoba mi sie linia boczna. Od wielu lat jest taka sama, ble.
Wto, 30.06.2015, 8:00
Pierwsze kilka słów po ujrzeniu nowego A4: nuda, emeryckie auto, jak lifting, gorzej od poprzednika, fatalny tył w kombi, marne światła z przodu. Minęły 24h i słowa nadal aktualne.
Póki co podobają mi się tylko trzy rzeczy: wnętrze, silnik 3.0 TDI 272 KM 600 Nm oraz zdjęcie niebieskiego kombi z profilu (z napisem Collection).
Wto, 30.06.2015, 8:19
Mnie się podoba

Wydaje mi się trochę, jakby auto było bardziej "zwarte" niż poprzednia generacja, mocno w stylu A3 L. Nie odpowiadają mi tylko tylne światła - faktycznie mogli je połączyć albo zrobić coś ciekawszego.
Sob, 04.07.2015, 22:28
Wygląda świetnie, gdyby nie to, że znowu mam wrażenie, że "gdzieś już to widziałem". Powtarzalność i "spójność" stylistyczna po prostu zabija Audi, ich premierom dla mnie nie towarzyszą żadne emocje, bo i tak wiadomo, że dostaniemy to samo tylko z innym wzorem świateł i jakimiś delikatnymi poprawkami.
Za to wnętrze jest dla mnie rewelacyjne.
Sob, 04.07.2015, 22:40
E tam, (prawie) wszyscy walą w trąbę. Jeszcze zobaczycie za kilka lat, może nawet 10 lub więcej - takie audi będzie wyglądać świeżo, w przeciwieństwie do stylistycznej ekstrawagancji u konkurencji.
Jak dla mnie audi to mistrz ponadczasowej stylistyki (no może poza bulwą tt pierwszej generacji, ale pamiętajmy, że to projekt z samego początku lat 90).
Nie, 05.07.2015, 12:21
Tak wizualnie... skad ja mam wiedziec czy b8 czy b9 jest nowsze?
Samochod jest ladny... ale ile mozna... Laczac te wszystkie takie same generacje tego jak psow na ulicach.
Pon, 06.07.2015, 19:57
Hahaha. Jaka ta kierownica jest obleśna. Zmienili jedną rzecz i to na coś tak żenującego.
Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać. Poza tym kompletnie nie ma czego komentować. No może jeszcze to, że ten komputer pokładowy w zegarach wchodzi do kolejnych modeli Audi.
Śro, 08.07.2015, 10:43
Gdyby nie forum, w ogóle by nie zauważył, że to nowy model. Dziwna jest polityka VAG, gdzie każda większa modernizacja określana jest mianem nowego modelu. Może faktycznie działa to na klientów?
Pią, 10.07.2015, 15:03
Popatrz sobie w statystyki sprzedaży.
Pią, 10.07.2015, 15:11
Jak ktoś interesuje się trochę ekonomią to wie też, że z góry nie może zakładać że po raz setny uda się ta sama sztuczka. Poza tym jak obecna klientela zasili nekropolie to zmiany w końcu nadejdą. Naszych dzieci czy wnuków tak geriatrycznie stylizowane auta kręcić już nie będą, one szukają unikalności, charakteru, ekspresji wyrazu na co wpływa ich otoczenie czy media, a zagrywki takie jak u Audi nie spełniają ich potrzeb. Nowe pokolenia nadchodzą, ludzie się zmieniają.
Pią, 10.07.2015, 15:20
E tam. Ludzie szukają prestiżu, a nie oryginalności przede wszystkim. A u nas Audi=Prestiż.
W Polsce jeszcze trochę na tym pociągną.
Zresztą nawet tutaj przewinął się ostatnio taki klasyczny zaślepiony prestiżem. Bodajże w temacie o sprzedaży nowych samochodów.
Pią, 10.07.2015, 15:38
Iceman napisał(a):Jak ktoś interesuje się trochę ekonomią to wie też, że z góry nie może zakładać że po raz setny uda się ta sama sztuczka. Poza tym jak obecna klientela zasili nekropolie to zmiany w końcu nadejdą. Naszych dzieci czy wnuków tak geriatrycznie stylizowane auta kręcić już nie będą, one szukają unikalności, charakteru, ekspresji wyrazu na co wpływa ich otoczenie czy media, a zagrywki takie jak u Audi nie spełniają ich potrzeb. Nowe pokolenia nadchodzą, ludzie się zmieniają.
Ale bzdety wypisujesz. Audi od lat są mocno podobne do siebie, zresztą tak jak VW i ludzie to kupują. Mam polewkę z tych twoich prognoz sprzedażowych