Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Śro, 01.02.2012, 9:22
Pierwsze zdjęcie modelu seryjnego

Ford will throw open the doors to its all-new production-ready Ford B-MAX compact multi-activity vehicle when it takes a starring role at the 2012 Geneva Motor Show in March.
Ford President and CEO Alan Mulally will be in Geneva to unveil the new B-MAX, which promises to set new standards with its unique design and best-in-class technological features. Its return to Geneva, in full production form, comes just a year after the concept was unveiled at the 2011 Geneva Motor Show.
"The B-MAX combines an exciting, innovative design with features that only previously have been found in bigger cars," said Stephen Odell, chairman and CEO, Ford of Europe. "It's a brand new car that responds to the needs of an increasing number of customers who want much more from their small cars."
Bringing the Ford B-MAX to production demanded a new approach to door construction, which has resulted in wide-open access for drivers, passengers and luggage; with the center pillars integrated into the doors themselves. The Ford B-MAX also will deliver superior craftsmanship and high quality materials rarely found on an affordable compact car, together with flexible-seating and class-leading load-space.
Ford's new 1.0-litre EcoBoost petrol engine, with its advanced combination of power and efficiency, will be available on the Ford B-MAX, as will Duratorq TDCi diesels. The Ford B-MAX goes on sale in Europe later in 2012.
netcarshow
Śro, 01.02.2012, 13:24
Ĺadny...do sĹ‚upka B. Potem kaszana. Tak jak z Grand C-Max. Do tego niepewny silnik 1.0 Turbo. WedĹ‚ug mnie Ford jeĹ›li chodzi o stylistykÄ™ ma teraz jakiĹ› gorszy okres. Miejmy nadzieje,ĹĽe przynajmniej techniczne to bÄ™dÄ… dobre samochody.
Śro, 01.02.2012, 13:56
Nie podoba mi siÄ™

WyglÄ…da niezgrabnie
morphy napisał(a):WedĹ‚ug mnie Ford jeĹ›li chodzi o stylistykÄ™ ma teraz jakiĹ› gorszy okres.
Zgadzam siÄ™, jedynie Mondeo trzyma jakiĹ› poziom
Śro, 01.02.2012, 14:26
Jest ok,jedyne co mi siÄ™ w nim nie podoba to przesuwane drzwi
Śro, 01.02.2012, 14:39
Faktycznie ostatnio u Forda słabo z wyglądem aut. Nawet Mondeo moim zdaniem szału nie robi i jak na razie z nowych aut to przyzwoicie wygląda tylko Focus Sedan i Kombi, Fiesta i C-Max 5-osobowy. Reszta niestety czeka na lepsze czasy
Śro, 01.02.2012, 17:00
Jak dla mnie nowy focus przestaje trzymać poziom jak zajrzy się do środka. Na początku zrobiło to na mnie wrażenie to bogactwo, ale jak ochłonąłem to doszło do mnie, że to jest ta sama szkoła co hyundai. Przestylizowane wszystko maksymalnie.
Śro, 01.02.2012, 20:18

auto.cz
Śro, 01.02.2012, 20:22
niech pokażą też tył, bo jestem bardzo ciekaw czy udało się im zrobić coś gorszego od c-max'a 5os
Czw, 02.02.2012, 13:53
Ależ koszmarnie wygląda... od takiej Merivy dzielą go lata świetlne.
Czw, 02.02.2012, 17:26
1.Czekamy na A-maxa
2.Silnik 1.0 Ecoboost więc jak nam siądzie ten boost to nam się robi super ECO i dostajemy osiągi rodem z Aisana
3x na nie.
Pią, 10.02.2012, 10:41

carscoop
Pią, 10.02.2012, 10:46
Nie ma słupka B

Tego się nie spodziewałem, totalne zaskoczenie
Pią, 10.02.2012, 11:06
Może to tylko złudzenie, ale wygląda, że żeby wysiąść z tyłu trzeba będzie dobrze kombinować, żeby to zrobić za pierwszym razem. Jeszcze jak będą zamknięte drzwi z przodu to już nie wiem jak to przeciętny 100kg Amerykanin zrobi. Te drzwi z tyłu odsuwają się na strasznie małą odległość.
Pią, 10.02.2012, 11:23

auto.cz
Pią, 10.02.2012, 12:11
Lepiej by zrobili otwieranie drzwi jak w Merivie bo żeby wysiąść z 2 rzędu trzeba będzie otworzyć przednie drzwi czyli i tak musi być miejsce obok
Mam nadzieje że nie będzie 7os. wersji.
Pią, 10.02.2012, 12:59
Czekam na crashtest boczny ale zdecydowanie bardzie czekam na dzwona prosto z ulicy - imo motocykliści będą przelatywać przez środek B-Maxa jak gołębie. Chyba że te drzwi ważą 500kg i maja tytanowe zbrojenia. Wtedy auto waży pewnie z 2.5tony i nie jedzie i w cholerę pali. Wniosek jest prosty, w cenie B Maxa można kupić SECa i bezpieczniej i dostojniej wozić dzieci do szkoły przy zachowaniu takich samych opłat drogowych.
Pią, 10.02.2012, 13:30
sebastianadam napisał(a):Lepiej by zrobili otwieranie drzwi jak w Merivie bo ĹĽeby wysiąść z 2 rzÄ™du trzeba bÄ™dzie otworzyć przednie drzwi czyli i tak musi być miejsce obok
Mam nadzieje że nie będzie 7os. wersji.
Spróbuj sobie w takiej Merivie na zatłoczonym parkingu wysiąść razem z przednim pasażerem...
Pią, 10.02.2012, 14:54
Brak słupka to w pewnym stopniu mała rewolucja co prawda Mazda RX8 też nie miała ale to trochę inna sprawa. Zastanawiam się czy to cokolwiek zmieni przeciesz wsiadanie do auta to prosta sprawa a brak słupa niczego w tej kwestii nie zmieni.
Desing niestety taki sobie.
Pią, 10.02.2012, 15:28
Ciekawa sprawa, jeżeli chodzi o brak słupka B, aczkolwiek tak jak ktos zauważył przy uderzeniu w bok, może być nieciekawie z ludzmi siedzącymi z boku.