Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Śro, 21.02.2007, 18:30
linie boczną maładna, jednak światła przednie i tylne trochę nie zabardzo, generalnie jednak ciekawie się prezentuje, taka trochę bardzie śmiała wersja Ceeda.
Śro, 21.02.2007, 19:03
TrochÄ™ dziwny manewr z tÄ… nazwÄ…

Może być proces z Infiniti.
A samo auto traktuję jako uzupełnienie gamy Cee'da. Taki "cee'd premium"
Śro, 21.02.2007, 19:38
Gdyby nie te tylne lampy to mógłbym powiedzieć że jest bardzo ładny
A tak powiem że jest niezły i już
Śro, 21.02.2007, 19:43
Bardzo ładny. A te tylne lampy bardzo ciekawe. Musiałbym zobaczyć na żywo ale wydaje mi się że ładnie się będą prezentować.
Śro, 21.02.2007, 19:44
Aston,nie rób burdelu,zrób temat normalnie,podaj więcej info i podaj nazwę w temacie...
Śro, 21.02.2007, 19:46
kociak napisał(a):Aston,nie rĂłb burdelu,zrĂłb temat normalnie,podaj wiÄ™cej info i podaj nazwÄ™ w temacie...
ja tu bałaganu nie widzę
Śro, 21.02.2007, 19:48
Chodzi mi o cytowanie innego użytkownika z innego forum,jakby nie mógł normalnie założyć tematu...
Śro, 21.02.2007, 20:14
no samochód prezentuje sie całkiem ciekawie powiem nawet że bardzo ładnie i podoba mi sie. Jednak mam zastrzeżenia (i to spore) do linii bocznej żywcem skopiowana z Cee'da, rozumiem że to jest na tej samej płycie itd. ale jednak jakieś (pozorne) różnice mogli zrobić, z tą linią boczną przegięcie:/
Śro, 21.02.2007, 20:15
Wygląda jak Punto II z przodem z Accenta i zepsutymi tylnymi światłami. W ogóle mi się nie podoba.
Śro, 21.02.2007, 21:02
kociak napisał(a):Chodzi mi o cytowanie innego uĹĽytkownika z innego forum,jakby nie mĂłgĹ‚ normalnie zaĹ‚oĹĽyć tematu...
a co mam podawać dane od kogoś innego jako swoje, ja tego sam nie znalazłem.
Poza tym nie ma więcej info (a przynajmniej ja nie trafiłem), ale za pewne samochód bedzie w 95% identyczny z Kią cee'd
Śro, 21.02.2007, 21:38
Jeżeli chodzi o wygląd to dla mnie jest w najlepszym wypadku średni, hyundai zapewne, chce osiągnąć to co Kia z modelem Cee'd tyle, ze nie wyszło mu to na dobre. Jak dla mnie Hyundai nie zrobił tym modelem takiego skoku jak Kia, oczywiście jeżeli chodzi o sam wygląd, bo do osiągów nie mogę się przyczepić bo ich nie znam
Śro, 21.02.2007, 23:33
Nie wiem ale Kia Cee'd przypomina mi Corolla 9 generacji. Moim zdaniem dobrze że że Hyundai będzie troche inny. Tylne lapmy bardzo mi się podobają, wreszcie coś innego
Uwage mam tylko do nazwy i30. Typowo amerykańska nazwa. Tam ponoć ludzie bardziej kojarza auta po nazwach cyfrowonumerycznych

Z drugiej strony Hyundai chce uchodzić za firme bardziej luksusową
Czw, 22.02.2007, 7:33
po tych "artystycznych" zdjęciach trochę trudno określić jak komponują się lampy tylne i przednie z całością. ciekawe jaka będzie różnica w cenie między kia a hyundai'em?
Czw, 22.02.2007, 9:44
bardzo ciekawy samochodzik...
mnie sie podoba szczegolnie ten tył...
ale moglby byc troche lepszy...
Czw, 22.02.2007, 10:10
Jest ładny ale wole Kię.......
Czw, 22.02.2007, 10:34
Powiem tak. Koreanska sztuka designu moze sie podobac i mi sie nawet ale to nawet podoba, ale ani nad tym Hyundiem ani nad Kia nie posiadam sie z zachwytu
Czw, 22.02.2007, 17:49
Info:
auto zapoczątkowało nową erę w nazewnictwie Hyundaiów. Teraz koreańskie modele będą oznaczone kombinacją literowo-liczbową. Nowe nazwy otrzymają m.in. następca Atosa, minivan FD "Portico", być może także nowy Equus oraz inne planowane modele.
i30 będzie występowało jako 5-drzwiowy hatchback, kombi oraz minivan, którego spyshoty można znaleźć na naszym 4um, coupe-cabrio oraz w wersji z ponad 200-konnym silnikiem (który pojawi się też w 3-dzwiowej sportowej wersji cee'da).
Chyba nie muszę dodawać, że auto jest produkowane razem z Kią u naszych południowych sąsiadów. To o ten model walczyła Polska, jeśli chodzi o lokalizację produkcji
Czw, 22.02.2007, 20:41
Ta nazwa jakas taka dziwna

Cos znaczy? W Infiniti ktore sie podobnie nazywa, cyfra oznacza pojemnosc slinika ale tutaj chyba nie bardzo...
Czw, 22.02.2007, 22:53
Alfisti4ever napisał(a):Ta nazwa jakas taka dziwna

Cos znaczy? W Infiniti ktore sie podobnie nazywa, cyfra oznacza pojemnosc slinika ale tutaj chyba nie bardzo...

haha juĹĽ to widze Hyundai i30 3.0ccm; 250KM