Switch to full style
Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Wyślij odpowiedź

Hyundai i30 + TEST (hb i CW)

Śro, 21.02.2007, 18:28

szakal - http://www.autogaleria.pl napisał(a):PojawiĹ‚y siÄ™ pierwsze oficjalne zdjÄ™cia. Narazie nie ma konkretnych informacji poza tym, ĹĽe nowy model Hyundaia nazywa siÄ™ "i 30" i bÄ™dzie to konkurencja m.in. dla Toyoty Auris, BMW 1-er i Kia Cee'd:

Image Image Image

(c) autoscoops

Śro, 21.02.2007, 18:30

linie boczną maładna, jednak światła przednie i tylne trochę nie zabardzo, generalnie jednak ciekawie się prezentuje, taka trochę bardzie śmiała wersja Ceeda.

Śro, 21.02.2007, 19:03

Trochę dziwny manewr z tą nazwą :? Może być proces z Infiniti.
A samo auto traktuję jako uzupełnienie gamy Cee'da. Taki "cee'd premium" :wink:

Śro, 21.02.2007, 19:38

Gdyby nie te tylne lampy to mógłbym powiedzieć że jest bardzo ładny
A tak powiem że jest niezły i już 8)

Śro, 21.02.2007, 19:43

Bardzo ładny. A te tylne lampy bardzo ciekawe. Musiałbym zobaczyć na żywo ale wydaje mi się że ładnie się będą prezentować.

Śro, 21.02.2007, 19:44

Aston,nie rób burdelu,zrób temat normalnie,podaj więcej info i podaj nazwę w temacie...

Śro, 21.02.2007, 19:46

kociak napisał(a):Aston,nie rĂłb burdelu,zrĂłb temat normalnie,podaj wiÄ™cej info i podaj nazwÄ™ w temacie...

ja tu bałaganu nie widzę

Śro, 21.02.2007, 19:48

Chodzi mi o cytowanie innego użytkownika z innego forum,jakby nie mógł normalnie założyć tematu...

Śro, 21.02.2007, 20:14

no samochód prezentuje sie całkiem ciekawie powiem nawet że bardzo ładnie i podoba mi sie. Jednak mam zastrzeżenia (i to spore) do linii bocznej żywcem skopiowana z Cee'da, rozumiem że to jest na tej samej płycie itd. ale jednak jakieś (pozorne) różnice mogli zrobić, z tą linią boczną przegięcie:/

Śro, 21.02.2007, 20:15

Wygląda jak Punto II z przodem z Accenta i zepsutymi tylnymi światłami. W ogóle mi się nie podoba.

Śro, 21.02.2007, 21:02

kociak napisał(a):Chodzi mi o cytowanie innego uĹĽytkownika z innego forum,jakby nie mĂłgĹ‚ normalnie zaĹ‚oĹĽyć tematu...

a co mam podawać dane od kogoś innego jako swoje, ja tego sam nie znalazłem.

Poza tym nie ma więcej info (a przynajmniej ja nie trafiłem), ale za pewne samochód bedzie w 95% identyczny z Kią cee'd

Śro, 21.02.2007, 21:38

Jeżeli chodzi o wygląd to dla mnie jest w najlepszym wypadku średni, hyundai zapewne, chce osiągnąć to co Kia z modelem Cee'd tyle, ze nie wyszło mu to na dobre. Jak dla mnie Hyundai nie zrobił tym modelem takiego skoku jak Kia, oczywiście jeżeli chodzi o sam wygląd, bo do osiągów nie mogę się przyczepić bo ich nie znam :P

Śro, 21.02.2007, 23:33

Nie wiem ale Kia Cee'd przypomina mi Corolla 9 generacji. Moim zdaniem dobrze że że Hyundai będzie troche inny. Tylne lapmy bardzo mi się podobają, wreszcie coś innego ;)
Uwage mam tylko do nazwy i30. Typowo amerykańska nazwa. Tam ponoć ludzie bardziej kojarza auta po nazwach cyfrowonumerycznych :o Z drugiej strony Hyundai chce uchodzić za firme bardziej luksusową :)

Czw, 22.02.2007, 7:33

po tych "artystycznych" zdjęciach trochę trudno określić jak komponują się lampy tylne i przednie z całością. ciekawe jaka będzie różnica w cenie między kia a hyundai'em?

Czw, 22.02.2007, 9:44

bardzo ciekawy samochodzik... :)
mnie sie podoba szczegolnie ten tył... ;)

ale moglby byc troche lepszy... ;)

Czw, 22.02.2007, 10:10

Jest ładny ale wole Kię.......

Czw, 22.02.2007, 10:34

Powiem tak. Koreanska sztuka designu moze sie podobac i mi sie nawet ale to nawet podoba, ale ani nad tym Hyundiem ani nad Kia nie posiadam sie z zachwytu

Czw, 22.02.2007, 17:49

Info:

auto zapoczątkowało nową erę w nazewnictwie Hyundaiów. Teraz koreańskie modele będą oznaczone kombinacją literowo-liczbową. Nowe nazwy otrzymają m.in. następca Atosa, minivan FD "Portico", być może także nowy Equus oraz inne planowane modele.

i30 będzie występowało jako 5-drzwiowy hatchback, kombi oraz minivan, którego spyshoty można znaleźć na naszym 4um, coupe-cabrio oraz w wersji z ponad 200-konnym silnikiem (który pojawi się też w 3-dzwiowej sportowej wersji cee'da).

Chyba nie muszę dodawać, że auto jest produkowane razem z Kią u naszych południowych sąsiadów. To o ten model walczyła Polska, jeśli chodzi o lokalizację produkcji :wink:

Czw, 22.02.2007, 20:41

Ta nazwa jakas taka dziwna :? Cos znaczy? W Infiniti ktore sie podobnie nazywa, cyfra oznacza pojemnosc slinika ale tutaj chyba nie bardzo... :>

Czw, 22.02.2007, 22:53

Alfisti4ever napisał(a):Ta nazwa jakas taka dziwna :? Cos znaczy? W Infiniti ktore sie podobnie nazywa, cyfra oznacza pojemnosc slinika ale tutaj chyba nie bardzo... :>

:lol: haha juĹĽ to widze Hyundai i30 3.0ccm; 250KM :o
Wyślij odpowiedź