Switch to full style
Forum dotyczące samochodów seryjnych, produkowanych obecnie (choćby w ilościach śladowych) bądź oficjalnie zaprezentowanych
Wyślij odpowiedź

2006 Holden Commodore SS V\Calais V

Nie, 16.07.2006, 10:28

2006 Holden Commodore SS V
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

2006 Holden Commodore Calais V
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

silniki
V6 3.6 l 240 KM i 261 KM
V8 6.0 l 362 KM\530Nm

źródło: autoblog.com, Holden

Nie, 16.07.2006, 10:40

SS V wygląda bardzo ciekawie.Podoba mi się jego stylistyka i wnętrze.dwu kolorowa tapicerka wyglądają przeciętnie.

Nie, 16.07.2006, 11:05

Piękny samochód, oczywiście rwd - muszę przyznać, że czasami żałuję, że w europie nie sprzedają takich samochodów.
W SS nie podchodzi mi jedynie spoiler, mogę go przeboleć, kozacko się prezentuje, a silnik pewnie można porządnie podkręcić :> .
Ogólnie ma parę fajnych smaczków jak boczne wloty powietrza, całość jest piękna i bezkompromisowa :> .

Nie, 16.07.2006, 11:33

Lubie takie dwukolorowe siedzenia ze skóry. Osiągi dość imponujące, tzn. moc i moment obrotowy. 8)

Nie, 16.07.2006, 11:34

Dlaczego HoldenĂłw nie ma w Europie... Juz chyba o tym kiedys pisalem, stylistucznie kazdy model jest wart uwagi, jest piekny...tak jak i ten :roll: :wink:

Nie, 16.07.2006, 11:38

oba bardzo fajne, oczywiście z racji sportowych dodatków Commondore SS ciekawsze. Fajne te auta ale mało oryginalne, typowy styl Holdena, agresywny, kanciasty desing. Silnik V8 to trochę krok w tył, poprzednio w dużych Holdenach montowane były silniki LS2 o mocy 400 KM, zobaczymy co zaprezentuje nadworny tuner HSV.

Nie, 16.07.2006, 11:39

kenji napisał(a):Dlaczego HoldenĂłw nie ma w Europie

Odpowiednikiem np. Holdena Monaro w europie jest Vauxhall Monaro o ile siÄ™ nie myle.

Nie, 16.07.2006, 11:43

Phantom! napisał(a):Odpowiednikiem np. Holdena Monaro w europie jest Vauxhall Monaro o ile siÄ™ nie myle

Wielka Brytania to nie jest cała Europa

Nie, 16.07.2006, 11:47

Oba fajne. Szkoda że unas niedostępne bo bardzo podobaja mi sie takie sportowe, mocne sedany

Nie, 16.07.2006, 11:56

johny napisał(a):
Phantom! napisał(a):Odpowiednikiem np. Holdena Monaro w europie jest Vauxhall Monaro o ile siÄ™ nie myle

Wielka Brytania to nie jest cała Europa

Masz racje, sorry.

Nie, 16.07.2006, 12:13

W SS trochę mi ta lotka przeszkadza ale generalnie bardzo ładne auta których pewnie i tak w Polsce nikt nigdy nie zobaczy :roll: :/

Nie, 16.07.2006, 13:06

Bardzo mi się podoba ten konserwatywny i spokojny design w tych Holdenach. Wnętrza również mi się niezwykle podobają, choć zdają się być lekko przestarzałe stylistycznie. Wszystkie sportowe akcenty w obu autach idealnie pasują i nadają bardzo duzo agresywności. No i do tego świetne jednostki napędowe.

Nie, 16.07.2006, 14:00

bardzo fajne autko silnik ok wygląd super czego jeszcze do szczescia brakuje?? kierownicy po lewej stronie i obecnosci w polskich salonach. bardzo mi sie podoba ten samochód i bardzo chciałbym widziec go na zywo ale to chyba nie mozliwe.

Nie, 16.07.2006, 14:09

bardzo mi sie podoba ten samochód i bardzo chciałbym widziec go na zywo ale to chyba nie mozliwe.

Jak pojedziesz do anglii to zobaczysz :mryellow:

Nie, 16.07.2006, 14:26

Phantom! napisał(a):Jak pojedziesz do anglii to zobaczysz

w Angli sprzedawane jest tylko Monaro, reszta HoldenĂłw tylko Australii

Nie, 16.07.2006, 16:19

I to są właśnie wersje, do których przyzwyczaił nas Holden. Cudowne bryki, które w Austrailii są w zasadzie zwykłym wozidłem.

Nie, 16.07.2006, 16:59

SS V wygląda trochę odpustowo (szczególnie pstrokate wnętrze), spokojniejszy Calais V prezentuje się stanowczo lepiej. Auta ciekawe, ale nic ponadto.

Pią, 15.09.2006, 13:18

Holden VE Commodore Calais V (2006)

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Holden VE Commodore SS-V (2006)

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

(C) netcarshow

Pią, 15.09.2006, 13:22

Ładny i silny charakterem. Takim mógłbym jeździć. :D

Pią, 15.09.2006, 13:57

Piękny :!: Model Commodore SS V mógłby spokojnie zastapic Vectre w Europie
Wyślij odpowiedź