Samochód: Opel Astra G Caravan
2013 Volvo XC90/ XC Classic
XC90 przejdzie kilka zmian na rok modelowy 2013. Oczywiście póki co na rynku amerykańskim. W tym roku obchodzi swoje 10.urodziny. Dokładnie w 2002r. Volvo rozpoczęło sprzedaż swojego pierwszego SUVa. Na rok 2013 XC90 będzie miał zderzaki, spojlery i nadkoła w kolorze nadwozia. Do tego lusterka "silk matte" i przeprojektowane 18-calowe felgi. W wersji R-Design dodatkowo dostanie światła dzienne LED i nowe 19-calowe felgi. We wnętrzu zmian tyle co kot napłakał. Wykończenie aluminium w kolorze "sanded silver", białe oświetlenie zegarów i skórzane wykończenie bagażnika. W wersji Premier Plus i Platinum dodatkowo otrzymujemy fotele wykończone skórą Sovereign, wykończenie czerwonym drewnem i niepowtarzane maty podłogowe. Pod maską amerykańskiej odmiany pracuje silnik V6 o pojemności 3.2-litra, który produkuje 240 KM i 320 Nm. Połączony on jest z 6-biegową przekładnią automatyczną, która może napędzać opcjonalnie wszystkie koła. Model już jest w sprzedaży w cenie od 39 tyś. 500 dolarów.
(c) worldcarfans
ps. Nie znalazłem tematu o XC90 i założyłem nowy. Jakby można przenieść. Pozwalam. No chyba, że może zostać.
Samochód: ..i bez samochodu :(
Re: 2013 Volvo XC90
Nie inaczej i co więcej... dalej wyglada najlepiej
_________________ STOP!ukradaczom tożsamośći! i ACTA tez stop.
Pią, 04.05.2012, 16:31
kenji
Samochód: E39 & S203
Już myślałem, że to jakiś nowy model. Rzeczywiście, kupę czasu w niezmienionej formie ale to nie przeszkadza mu ciągle znajdować klientów, bardzo dużo widzę nowych XC.
_________________ locha lover
Pią, 04.05.2012, 17:50
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
polac napisał(a):
Jak dla mnie to w takiej formie mogą go produkować tyle co Merc swoją G klasse.
Nic dodać, nic ująć. Cieszę się, ze w czasach gdy Volvo prawie w ogóle zatracilo swój wspaniały pierwotny charakter, XC90 wciąż żyje i ma się dobrze. Ciagle wysoka popularność tego modelu wskazuje, jak udana jest to konstrukcja. Ja wiem jedno: XC90 będzie na pewno moim kolejnym samochodem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość