Postów: 4971 Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie Samochód: Fiat Punto 2 FL
Jak na tamte lata to jest świetny
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
Sob, 07.01.2006, 10:11
Kobi
Moderator
Postów: 22098 Miejscowość: Bydgoszcz Samochód: VW Polo Coupe
Nawet jak na te lata to jest wyjątkowo piękny , nowe Ferrari się nie umywają do tego
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
Sob, 07.01.2006, 10:52
Chicken
No dokładnie Dj, a najfajniejsze jest to ze jest to najtansze Ferrari jakie mozna kupic , wykładamy z 15 - 25 tys euro i mamy go na miejscu ( najlepiej w Niemczech), trzeba go jeszcze sciągnąc do polski, podejzewam ze 120 - 160 tys zł by starczyło . Piękny samochód, z otwartymi reflektorami wygląda rewelacyjnie . Osiągi co prawda nie sa najlepsze, ale to nie jest zwykły samochod, to ferrari, więc warto
Postów: 12354 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
przyjemne GT, mógłbym nim jeździć na codzień
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
Sob, 07.01.2006, 12:41
Chicken
Mam do was jedno pytanie, może wiecie ile Ferrarek zostało ywprodukowanych, nie licząc koniecznie prototypow ... wynik podajcie nawet w zaokrągleniu .
dużo, myślę, że jakieś 70 000
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
Sob, 07.01.2006, 13:12
Chicken
Mozliwe ze nawet więcej. Samych F40 było grubo ponad 1000, Enzo 600 a takich 360 z 3 - 5 razy więcej. A ... czy to prawda ze Ferrari 308 zostało wyprodukowane w 18 000 egzemplarzach ?
PS: Tak z innej beczki, wpadłem na fajny pomysł ... moze ktos miał by czas na stworzenie ankiety ... 288 GTO, F40, F50, Ezno
W latach 1994-2003 Ferrari wyprodukowało 42784 pojazdy. Niestety nie wiem czy z bolidami F1 i prototypami włącznie czy nie. F 40 powstało łącznie w ponad 1200 sztukach. Rok 2003 z pośród znanych mi lat był rekordowym dla Ferrari, wyprodukowano wtedy 4500 aut. Nie mam nowszych danych, ale założę się że w 2005 przekroczono 5000. Co do Enzo to z tego co mi wiadomo Ferrari dotrzymało limitu 349 egzemplarzy. A żeby kupić Enzo trzeba było posiadać już F 50. Jeśli chciało się mieć F 50 trzeba było mieć F 40 i pięć innych egzemplarzy. Takie obwarowanie nałożyło Ferrari. Oczywiście na rynku aut używanych, zasady tej nikt nie przestrzegał.
enzo poszło sporo więcej niż 349 sztuk, nawet na forum było, ze w wyniku zainteresowania zwiększono serię własnie do 600 sztuk chyba
Nie, 08.01.2006, 14:07
POŃCZAK
Postów: 5113 Miejscowość: Bielsko-Biała Bosmal Samochód: E36 316i; Sierra 2.0
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości