Postów: 10064 Miejscowość: Warszawa Samochód: służbowy Focus II FL
Podkreślam swoje wcześniejsze hymny nt. Alfy 159. Miałem okazję pooglądać auto na żywo. Robi równie dobre (jak nie lepsze) wrażenie jak na zdjęciach. Stylistyczny majstersztyk.
Tak samo jak Sportwago tak i wersja sedan będzie występować w wersji TI.Jest to zapowiedź przed zbliżającym się wielkimi krokami 159 GTA.Wersja TI ma specjalne 19 calowe koła,zaciski Brembo pomalowane w kolorze czerwonym, srebrne lusterka, obniżone sportowe zawieszenie,profilowane siedzenia obszyte skóra pokrytą "prążkami" i wyszytym czerwonym logo.We wnętrzu mamy również wstawki z aluminium.Wersja TI jest wyposażona w silnik 3.2i V6 o mocy 260 KM.Poza tym silnikiem w ofercie będzie jeszcze 2.4 JTDm o mocy 200 pk.
autoblog
_________________ „Polacy kochają dobre drogi i resort sprosta wymaganiom użytkowników dróg" Minister Cezary Grabarczyk...
Ostatnio edytowany przez VW_Marcin, Nie, 04.03.2007, 17:28, edytowano w sumie 1 raz
Nie, 04.03.2007, 15:18
marcel911
Trochę stracił ducha starej Alfy, ale i tak jest super. Tzn. w kombi jest super
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
Nie, 04.03.2007, 15:28
sAYo
Tapety, ja chcę tapety
_________________ Mac is back
Nie, 04.03.2007, 15:33
markus
kociak napisał(a):
Wersja TI jest wyposażona w silnik 3.2i V6 o mocy 260 KM.
I naprawdę nic więcej do szczęścia nie potrzeba Very Happy
oj potrzeba....wersji GTA
_________________ „Polacy kochają dobre drogi i resort sprosta wymaganiom użytkowników dróg" Minister Cezary Grabarczyk...
Nie, 04.03.2007, 16:51
lordzofmafia
Postów: 5268 Miejscowość: Racibórz - Wawa Samochód: Opel Vectra GT
Pakiet TI (rozumiem, że od ti amo) prezentuje się naprawdę wyśmienicie. Szczególnie podoba mi się ciemne aluminium. Jednak w tej beczce miodu znalazła się jedna łyżka dziekciu. Są to wyszywane na siedzeniach "scudetto" Alfy. No ja przepraszam, ale taki chłam to w Java Cars mogą sobie robić. W 156 były one pięknie tłoczone w skórze, a tu taki jarmark... ehhh
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel <-------- Mam najcudowniejszą Małżę na świecie :D
Nie, 04.03.2007, 17:22
VW_Marcin
Moderator
lordzofmafia napisał(a):
TI (rozumiem, że od ti amo)
nie TI to skrót od Turismo Internazionale
Nie, 04.03.2007, 17:28
Where Is The Dj
do pełni szczęścia brakuje:
- ok. 150 kg niższej masy własnej
- skrzyni 6 biegowa dwusprzęgłowej
Nie, 04.03.2007, 17:31
lordzofmafia
kociak napisał(a):
nie TI to skrót od Turismo Internazionale
Aha Moje brzmi lepiej
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel <-------- Mam najcudowniejszą Małżę na świecie :D
Nie, 04.03.2007, 18:10
polac
Postów: 3011 Miejscowość: czasem Ingolstadt czasem Russelheim Samochód: Motorower SimsonSR50
No co tu dużo pisać-Piękne Auto z jedną skazą,wnętrzem.
I naprawdę nic więcej do szczęścia nie potrzeba Very Happy
oj potrzeba....wersji GTA
tez mi sie tak wydaje Piekny samochod ehh.... szkoda ze mnie nie stac bo jutro bym lecial zamawiac
_________________ Alfa Romeo - il cuore ha sempre ragione.
“AR (...) To rodzaj chorobliwego entuzjazmu do środka transportu. To styl życia, niezwykle oryginalny sposób pojmowania pojazdu silnikowego. Coś, czego nie da się zdefiniować.” Orazio Santa Puglia
Nie, 04.03.2007, 18:59
bartez
Postów: 5436 Miejscowość: Szczecin Samochód: Suzuki Swift mk3
Auto wygląda naprawdę świetnie ale i tak bym jej nie kupił. Ta jej fatalna opinia o dużej awaryjności mnie odstrasza
_________________ Audi A5 -> Nowy obiekt marzeń
Nie, 04.03.2007, 19:29
lordzofmafia
bartez napisał(a):
Auto wygląda naprawdę świetnie ale i tak bym jej nie kupił. Ta jej fatalna opinia o dużej awaryjności mnie odstrasza
To już ją gdzieś sklasyfikowali??
Nie, 04.03.2007, 20:01
Grzyws
Postów: 4787 Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie Samochód: Fiat Punto 2 FL
kociak napisał(a):
silnik 3.2i V6 o mocy 260 KM
Konkretnie ale za mało
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
Nie, 04.03.2007, 20:02
markus
lordzofmafia napisał(a):
bartez napisał: Auto wygląda naprawdę świetnie ale i tak bym jej nie kupił. Ta jej fatalna opinia o dużej awaryjności mnie odstrasza
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości