Obecny czas: Czw, 14.05.2026, 22:58

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 120 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
2008 BMW 1-er Coupe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Post 2008 BMW 1-er Coupe
Najbardziej dynamiczna wersja 1-er właśnie się pojawia.Jest nią odmiana Coupe.Oczywiście auto jest dłuższe od wersja Hatchback o o 113 mm,a długość całkowita wersji Coupe wynosi 4,360 mm.Szerokość zmieniła się tylko o 1 mm,i teraz wynosi 1,934 mm.Pojemność bagażnika w hatchbacku wynosi 330 litrów,a w coupe mamy do dyspozycji 350 litrów,dodatkowo seryjna kanapa składa się w proporcjach 60:40.Na początek sprzedaży do dyspozycji będziemy mieli 3 silniki.Dwa diesle i jeden benzynowy,ale to jaki!Zacznijmy najpierw od diesli.Na początku oferty będzie stal silnik o oznaczeniu 120d.Rozwija on moc 177 KM i moment obrotowy równy 350 Nm.Przyspieszenie od 0-100 km/h zajmuje mu 7,6 sekund.Prędkość maksymalna wynosi 225 km/h.Będzie on występował w wersji ES, SE oraz M Sport.Dalej w ofercie stoi silnik o oznaczeniu 123d.Jest to dwulitrowy silnik,z dołączoną turbosprężarką.Dzięki temu auto osiąga 204 KM oraz 400 Nm.Przyspieszenie zajmuje mu 7 sekund,a prędkość maksymalna wzrosła do 236 km/h.Oferowany będzie on w wersjach SE bądź M Sport.Oba diesle wyposażone są w system Efficient Dynamics, w skład którego wchodzi układ odzyskiwania części energii przy hamowaniu czy aktywna aerodynamika.Teraz przejdźmy do jedynego w ofercie benzyniaka.Silnik o oznaczeniu 135i dostępny będzie tylko jako M Sport.Trzylitrowiec z turbosprężarką osiąga moc 306 KM i 400 Nm momentu obrotowego.Moment obrotowy dostępny jest w szerokim zakresie - od 1300 do 5000 obr/min.Przyspieszenie od 0-100 km/zajmuje mu 5.3 sekundy, a prędkość maksymalna jest ograniczona elektronicznie do 250 km/h.Co obejmuje wyposażenie M Sport??A otóż nowe zderzaki, progi, nowe zawieszenie, sportowe siedzenia oraz kierownicę ze znaczkiem M.Wersje z dieslem będą miały 17 calowe kola,a benzyniak 18 calowe kola.

Na razie tylko takie zdjęcie ze strony http://www.bmw.co.uk...
Image

bwm.co.uk
Image Image

Ostatnio edytowany przez VW_Marcin, Czw, 28.06.2007, 18:56, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 28.06.2007, 10:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Całkiem ładnie się prezentuje. Jest zgrabny, ma mocne silniki i napęd na tył :D takie ładna małe coupe.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Czw, 28.06.2007, 11:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Ale patrzac na przod mozna by sie spodziewac bardziej rasowego tylu bo IMO troche rozczarowuje ten tylek :? Jak w Cabrio bedzie taki sam to troche slabo bedzie wygladac :/ :> :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Czw, 28.06.2007, 11:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203

Czw, 28.06.2007, 11:59
Awatar użytkownika

IMHO wygląda źle, brzydki przód, brzydki tył, linia boczna tez do mnie nie przemawia, a na dodatek mała gama jednostek napędowych :/

Czw, 28.06.2007, 12:04
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
To sÄ… oficjalne foty?

Wątpisz ? to pierwsze, które dał kociak dałem wczoraj w prototypach bo było rozmazane, ale oficjalne, a te tutaj wszystkie są jak najbardziej pokazane przez producenta.

Czw, 28.06.2007, 13:08
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO

Kupiłbym takiego żonie, no ale nie mam żony :wink:

Czw, 28.06.2007, 14:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
a ja bym sobie taki kupił, z dieslem którymś, do jeżdżenia po mieście, jako 3i samochód :D

Czw, 28.06.2007, 14:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: szwedzka cegła
Post Re: 2008 BMW 1-er Coupe
VW_Marcin napisał(a):
Szerokość zmieniła się tylko o 1 mm,i teraz wynosi 1,934 mm.

Nie za duĹĽo? :>

W sumie mi siÄ™ podoba, na pewno bardziej od zwyklej jedynki.

Sam bym nie chciał nim jeździć, ale jestem jak najbardziej za rozszerzaniem palety modeli i wypełnianiem nisz przez wszystkich producentów :P
Będzie ciekawiej :twisted:

Czw, 28.06.2007, 14:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
a ja bym sobie taki kupił, z dieslem którymś

Taki 135d - ale by latał :twisted:

Czw, 28.06.2007, 14:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
A jest moĹĽe juĹĽ coĹ› wiadome co do ceny tego BMW ??

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Czw, 28.06.2007, 14:51
Awatar użytkownika

To zdjecie gdzie jest pokazany tyl wyglada jak dla mnie na kiepska wizje.
Nie wiem czy to moj monitor nawala, czy co :mryellow:
I jesli ma tak wygladac to nie podoba mi sie za bardzo :/

Mecze na żywo

Czw, 28.06.2007, 15:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Wygląda słabiutko, tył kompletnie nie pasuje do przedniej części nadwozia, dzieła zniszczenia dopełniają paskudne tylne lampy.

Czw, 28.06.2007, 15:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
No proszę - i brzydkie kaczątko zmieniło się w łabędzia :D A tak poważnie - długo rzucałem błotem w 1er ale od pewnego czasu bardzo lubię ten wóz a coupe tylko umocniło moją sympatię do tego modelu. Jak to u BMW, po prostu nie ma się do czego przyczepić. Świetny design, super jakość, rewelacyjne mocne silniki no i napęd na właściwą oś. CHCĘ GO :!: :!: :!:

Czw, 28.06.2007, 16:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze
Samochód: Opel Astra G Caravan
Myślałem, że z tego wyjdzie najbrzydszy z wszystkich potworów BMW. Jednak po tych zdjęciach nastąpiła we mnie przemiana i już mi się coraz bardziej podoba to auto. Naprawdę po "trójce" (oprócz tylnych świateł, ale cóż...) to kolejny model BMW, który zaczyna mnie fascynować. Silnik, prowadzenie, wnętrze to wiadomo klasa sama w sobie i nie mogło być inaczej jak świetnie. :wink: [/quote]

Czw, 28.06.2007, 16:47
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
do tej pory uważałem że 1er w wersji 5d jest brzydkim autem ale wersja coupe tego wozu przebiła podstawę, wygląda jak tani projekt typu Thalia z sztucznie doczepionym bagażnikiem, nie podoba mi się to auto kompletnie, trudno mi uwieżyć w tylę pozytywnycg opini

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 28.06.2007, 17:24
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zewsząd
Samochód: Opel Astra 1,6
Ale patrzac na przod mozna by sie spodziewac bardziej rasowego tylu bo IMO troche rozczarowuje ten tylek :? Jak w Cabrio bedzie taki sam to troche slabo bedzie wygladac :/ :> :wink:

Popieram :wink: i niestety musze stwierdzic ze ten tylek pewnie w cabrio bedzie taki sam :?

Czw, 28.06.2007, 17:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
5d sto razy ładniejszy... Ten gniot to już tylko z Ssangyongami mozna porównywać :twisted: :roll:

Czw, 28.06.2007, 18:10
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Czw, 28.06.2007, 18:21
Awatar użytkownika

jak to zobaczyłem, to powiedziałem: CO TO K.... JEST???!!! Ten gniot to ma być jakiś żart? Trzeba upaść ostro na łeb, żeby to kupić :lol:

Czw, 28.06.2007, 19:29
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 120 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna