|
|
Obecny czas: Czw, 14.05.2026, 22:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
 2008 BMW 1-er Coupe
Najbardziej dynamiczna wersja 1-er właśnie się pojawia.Jest nią odmiana Coupe.Oczywiście auto jest dłuższe od wersja Hatchback o o 113 mm,a długość całkowita wersji Coupe wynosi 4,360 mm.Szerokość zmieniła się tylko o 1 mm,i teraz wynosi 1,934 mm.Pojemność bagażnika w hatchbacku wynosi 330 litrów,a w coupe mamy do dyspozycji 350 litrów,dodatkowo seryjna kanapa składa się w proporcjach 60:40.Na początek sprzedaży do dyspozycji będziemy mieli 3 silniki.Dwa diesle i jeden benzynowy,ale to jaki!Zacznijmy najpierw od diesli.Na początku oferty będzie stal silnik o oznaczeniu 120d.Rozwija on moc 177 KM i moment obrotowy równy 350 Nm.Przyspieszenie od 0-100 km/h zajmuje mu 7,6 sekund.Prędkość maksymalna wynosi 225 km/h.Będzie on występował w wersji ES, SE oraz M Sport.Dalej w ofercie stoi silnik o oznaczeniu 123d.Jest to dwulitrowy silnik,z dołączoną turbosprężarką.Dzięki temu auto osiąga 204 KM oraz 400 Nm.Przyspieszenie zajmuje mu 7 sekund,a prędkość maksymalna wzrosła do 236 km/h.Oferowany będzie on w wersjach SE bądź M Sport.Oba diesle wyposażone są w system Efficient Dynamics, w skład którego wchodzi układ odzyskiwania części energii przy hamowaniu czy aktywna aerodynamika.Teraz przejdźmy do jedynego w ofercie benzyniaka.Silnik o oznaczeniu 135i dostępny będzie tylko jako M Sport.Trzylitrowiec z turbosprężarką osiąga moc 306 KM i 400 Nm momentu obrotowego.Moment obrotowy dostępny jest w szerokim zakresie - od 1300 do 5000 obr/min.Przyspieszenie od 0-100 km/zajmuje mu 5.3 sekundy, a prędkość maksymalna jest ograniczona elektronicznie do 250 km/h.Co obejmuje wyposażenie M Sport??A otóż nowe zderzaki, progi, nowe zawieszenie, sportowe siedzenia oraz kierownicę ze znaczkiem M.Wersje z dieslem będą miały 17 calowe kola,a benzyniak 18 calowe kola.
Na razie tylko takie zdjęcie ze strony http://www.bmw.co.uk...
bwm.co.uk

Ostatnio edytowany przez VW_Marcin, Czw, 28.06.2007, 18:56, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 28.06.2007, 10:45 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Całkiem ładnie się prezentuje. Jest zgrabny, ma mocne silniki i napęd na tył  takie ładna małe coupe.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 28.06.2007, 11:09 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Czw, 28.06.2007, 11:52 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
To sÄ… oficjalne foty?
_________________ locha lover
|
| Czw, 28.06.2007, 11:59 |
|
 |
|
aston
|
IMHO wygląda źle, brzydki przód, brzydki tył, linia boczna tez do mnie nie przemawia, a na dodatek mała gama jednostek napędowych 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 28.06.2007, 12:04 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
kenji napisał(a): To sÄ… oficjalne foty?
Wątpisz ? to pierwsze, które dał kociak dałem wczoraj w prototypach bo było rozmazane, ale oficjalne, a te tutaj wszystkie są jak najbardziej pokazane przez producenta.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Czw, 28.06.2007, 13:08 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Na pewno spodoba siÄ™ damesom
Kupiłbym takiego żonie, no ale nie mam żony 
_________________ >>>
|
| Czw, 28.06.2007, 14:22 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
a ja bym sobie taki kupił, z dieslem którymś, do jeżdżenia po mieście, jako 3i samochód 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Czw, 28.06.2007, 14:26 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
 Re: 2008 BMW 1-er Coupe
VW_Marcin napisał(a): Szerokość zmieniĹ‚a siÄ™ tylko o 1 mm,i teraz wynosi 1,934 mm.
Nie za duĹĽo?
W sumie mi siÄ™ podoba, na pewno bardziej od zwyklej jedynki.
Sam bym nie chciał nim jeździć, ale jestem jak najbardziej za rozszerzaniem palety modeli i wypełnianiem nisz przez wszystkich producentów
Będzie ciekawiej 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Czw, 28.06.2007, 14:39 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Seth napisał(a): a ja bym sobie taki kupiĹ‚, z dieslem ktĂłrymĹ›
Taki 135d - ale by latał 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 28.06.2007, 14:50 |
|
 |
|
Konradek
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
|
A jest moĹĽe juĹĽ coĹ› wiadome co do ceny tego BMW ??
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Czw, 28.06.2007, 14:51 |
|
 |
|
offloldowiec
|
To zdjecie gdzie jest pokazany tyl wyglada jak dla mnie na kiepska wizje.
Nie wiem czy to moj monitor nawala, czy co
I jesli ma tak wygladac to nie podoba mi sie za bardzo 
_________________ Deszcze Niespokojne.
Mecze na żywo
|
| Czw, 28.06.2007, 15:06 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Wygląda słabiutko, tył kompletnie nie pasuje do przedniej części nadwozia, dzieła zniszczenia dopełniają paskudne tylne lampy.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Czw, 28.06.2007, 15:06 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 28.06.2007, 16:06 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Myślałem, że z tego wyjdzie najbrzydszy z wszystkich potworów BMW. Jednak po tych zdjęciach nastąpiła we mnie przemiana i już mi się coraz bardziej podoba to auto. Naprawdę po "trójce" (oprócz tylnych świateł, ale cóż...) to kolejny model BMW, który zaczyna mnie fascynować. Silnik, prowadzenie, wnętrze to wiadomo klasa sama w sobie i nie mogło być inaczej jak świetnie.  [/quote]
|
| Czw, 28.06.2007, 16:47 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
do tej pory uważałem że 1er w wersji 5d jest brzydkim autem ale wersja coupe tego wozu przebiła podstawę, wygląda jak tani projekt typu Thalia z sztucznie doczepionym bagażnikiem, nie podoba mi się to auto kompletnie, trudno mi uwieżyć w tylę pozytywnycg opini
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 28.06.2007, 17:24 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
Popieram  i niestety musze stwierdzic ze ten tylek pewnie w cabrio bedzie taki sam 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Czw, 28.06.2007, 17:36 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
5d sto razy ładniejszy... Ten gniot to już tylko z Ssangyongami mozna porównywać 
_________________ ^^
|
| Czw, 28.06.2007, 18:10 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 28.06.2007, 18:21 |
|
 |
|
marcel911
|
jak to zobaczyłem, to powiedziałem: CO TO K.... JEST???!!! Ten gniot to ma być jakiś żart? Trzeba upaść ostro na łeb, żeby to kupić 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Czw, 28.06.2007, 19:29 |
|
|