Tadano Faun ATF360-6 boom (Bauma) i na rynek japoński
Autor
Wiadomość
ixxos
Tadano Faun ATF360-6 boom (Bauma) i na rynek japoński
ATF360-6 - 6 osiowe podwozie 360 udźwigu
ATF360-6 boom - konstrukcja troche podobna do Grove GTK - tylko mniejsza - podwójny teleskop połączony przegubem
prezentacja na Bauma 2007
...
Dźwigi Tadano na rynek japoński
Jak widać cały dźwig jest rozmontowywany i tak transportowane poszczegolne elementy na naczepach
- nie wiem dlaczego czy aż takie ostre są tam przepisy drogowe, że nawet taki niewielki i w miare lekki nie może jeździć w całości
Jestem też ciekawy czy takich platform nie można by wykorzystać jako transportery różnych ładunki
- superowe konstrukcje
transport - Hino z naczepą
Na bazie ciężarówek
(C)http://www.vertikal.net
(C)http://tefutefu-crane.com
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
Pon, 23.04.2007, 15:15
master1
swietne maszyny i genialne rowiazania teczniczne. do porownania 30 lat temu na 6 osiowe maszyny podnosily ok 100 ton. teraz 360.
_________________ terex-demAG
Pon, 23.04.2007, 15:31
rumun19
Dla mnei to te maszyny nie mają pszyszłosci poniewaz ludzie i tak napewno kupia znane dzwigi tkj. Liebherr,Grove,Demag a;le wyglada tych dzwigów nawet ładny:)
Pon, 23.04.2007, 17:24
ixxos
Tadano -Faun w Europie jest całkiem popularny
a w Japonii mają inne konstrukcje dostosowane do tamtych przepisów, norm itp
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
Pon, 23.04.2007, 19:01
Mibay
Te wszystkie dźwigi to nie żarty, chodź takich na żywo jeszcze u nas nie widziałem. A z checią bym po oglądał
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
Pon, 23.04.2007, 19:09
Szakall69
Ta "mniejsze" w PL można czasem spotkac na większych budowach ale tych kolosów raczej w naszym wysoko rozwinietym państwie nie ma
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości