|
|
Obecny czas: Śro, 10.06.2026, 11:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
2012 Opel/Chevrolet Compact SUV
| Autor |
Wiadomość |
|
kuules
Samochód: służbowy ;)
|
 2012 Opel/Chevrolet Compact SUV
  zrodlo: auto-motor-und-sport.de
|
| Pon, 22.05.2006, 20:04 |
|
 |
|
spider
Samochód: 3008
|
Konkurent Polo Fun?
_________________ ExoticCars.pl
|
| Pon, 22.05.2006, 20:06 |
|
 |
|
bronc
|
spider napisał(a): Konkurent Polo Fun?
Ostatnio coraz więcej takich autek to pewnie tak. Tył mi się bardzo podoba. Takie ekstra szerokie tylne nadkola
_________________ Pozdro600
|
| Pon, 22.05.2006, 20:18 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Dla mnie może być byle miał napęd awd, bo naprawdę ładny na tych szkicach  .
A jeżeli o konkurencji to chyba ze stajni vw to będzie ten golf suv, bo raczej nie chce mi się wierzyć, żeby robili specjalny samochód na ten segment (polo fun itede)- konkurencja ma tylko podwyższone wersje swoich toczydełek.
_________________ Primusville
|
| Pon, 22.05.2006, 20:25 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Czytałem gdzieś,że nowa Corsa ma mieć bardzo dużo wersji i odmian.Z pewnością to jedna z nich.Corsa SUV,ciężko sobie takie połączenie wyobrazić,ale patrząc w przeszłość widać,że Corsa A też miała wiele odmian.Tak więc mnozenie Corsy C nie powinno zaskakiwać.Szkoda tylko,że szkic jest wzorowany na większej Antarze,która urodą mnie nie zachwyciła.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Pon, 22.05.2006, 20:42 |
|
 |
|
igor86
|
Mnie się podoba taka skrócona Antara. Opel Corsa D ma być w wielu odmianach. Ja czekam aby zobaczyć Corse SportCombi, która też jest ponoć zapowiadana. 
|
| Pon, 22.05.2006, 20:55 |
|
 |
|
Wilu
|
Z przodu jak nowy ML, z tyłu jak PT Cruiser  coś marnie to widzę 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pon, 22.05.2006, 20:59 |
|
 |
|
aston
|
NieĹşle sie zapowiada:)
moło by było widzieć taki samochód jak na tych szkicach na drodze a pod maską jakiegość 150konnego diesla lub 1,6 OPC:D
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pon, 22.05.2006, 21:13 |
|
 |
|
dexterek
|
Wilu napisał(a): z tyĹ‚u jak PT Cruiser
dokładnie dla mnie cały jakiś takiś Cruiser, zrzynają od amerykańców 
_________________ Don't drink and drive, smoke and fly...
|
| Pon, 22.05.2006, 21:25 |
|
 |
|
ixxos
|
rysuneczki całkiem przyjemne - a tak na serio prawdopodobnie coś od Suzuki zerżną tak by było tanio i szybko 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Wto, 23.05.2006, 6:36 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
widać opel wziął się ostro do roboty ostatnio-i dobrze!!
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Wto, 23.05.2006, 8:32 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
ixxos napisał(a): rysuneczki caĹ‚kiem przyjemne - a tak na serio prawdopodobnie coĹ› od Suzuki zerĹĽnÄ… tak by byĹ‚o tanio i szybko 
Raczej nie. Opel miał uczestniczyć w tym przedsięwzięciu, którego owocami są SX4 i Sedici, ale się wycofał. Sądziłem, że całkiem porzucili ten pomysł, ale jak widać wolą spłodzić coś sami... Ciekawe jak to wyjdzie.
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Wto, 23.05.2006, 20:50 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Podobnie jak w przypadku Antary i Captivy, pracami nad mniejszym SUV-em zajmą się Opel i Chevrolet. Auto ma bazować na płycie podłogowej Corsy. W przyszłości w ramach globalizacji zapewne powstaną takie wersje jak Holden, Vauxhall, czy Saturn.
Konkurencja - to stosunkowo nowy segment, głównym rywalem będzie VW "Mini-Tiguan" CrossPolo

_________________ >>>
|
| Śro, 23.05.2007, 17:29 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
Producenci chyba juĹĽ przesadzajÄ… z tymi suvami 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Śro, 23.05.2007, 17:42 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
marcello napisał(a): Producenci chyba juĹĽ przesadzajÄ… z tymi suvami
Po co im taki samochód? Może zły nie będzie, ale wydaje mi sie, że jest on poprostu zbędny 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|
| Śro, 23.05.2007, 18:09 |
|
 |
|
Hotsat
Samochód: M300, Toyota Matrix
|
I sie zgodzę. SUV tracą na popularniści ze wzgledu na zużycie paliwa. Ale swoja drogą nie wygląda źle.
|
| Śro, 23.05.2007, 18:12 |
|
 |
|
Mibay
|
Jest tego juĹĽ w cholere, i jeszcze coĹ› nowego tutaj wsadzajÄ…?? Przesada 
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Śro, 23.05.2007, 19:56 |
|
 |
|
mistrz kierownicy
|
coraz wiecej tej wspolpracy pomiedzy chevroletem(daewoo) a oplem.A tak na marginesie to powiem ze gdyby opel wspolpracowal z chevrolet of america byloby lepiej
|
| Śro, 23.05.2007, 20:55 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
marcello napisał(a): Producenci chyba juĹĽ przesadzajÄ… z tymi suvami
Wcale nie, to najbardziej rozwijający się segment w motoryzacji przynoszący ogromne zyski stąd ta mnogość SUV'ów.
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Śro, 23.05.2007, 21:06 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
(...) Według niemieckiego Automobilwoche mały SUV otrzyma oprócz napędu na obie osie także napęd wyłącznie na przednie koła. Samochód będzie konkurencją modeli Suzuki SX4 i Nissan Qashqai. Według ostatnich informacji stylistycznie nowość bazować będzie na niedawnym studium Chevrolet Trax prezentowanym podczas ostatnich targów w Nowym Jorku.
W odróżnieniu od bliźniaków Captiva/Antara mniejsze rodzeństwo produkowane będzie w Europie, a konkretnie w zakładzie GM w belgijskiej Antwerpii. W chwili obecnej pracuje tam 4500 osób. Opel nie ukrywa, że ukończy tu produkcję Opla Astry, dlatego do końca roku zwolni 1500 pracowników. Tak więc produkcją nowych SUV-ów zajmie się maksymalnie 3 tys. pracowników.
autor: Dariusz Szynder
_________________ >>>
|
| Śro, 30.05.2007, 15:17 |
|
|